IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2018, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mobil Ağların Hayatımıza Katkıları




Mobil ağların sosyal etkileri üzerine hazırlanan bir raporda BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin uygulanmasında büyük rol oynadığı belirtiliyor. Mobil ağlar; istihdam, eğitim ve daha birçok alanda gelişme sağlıyor.

Akıllı telefon sektörü hızla büyümeye devam ederken sektör, küresel altyapı ve bağlantıya sahip kişiler üzerinde büyük bir etkiye de sahip oluyor. Hazırlanan bir rapora göre şu an 5 milyardan fazla insan mobil ağlara bağlantı kuruyor; 2015’ten bu yana ise 400 milyon yeni abone ağlara katılıyor.

“Mobil Endüstri Etkileri” adlı raporda, Birleşmiş Milletler'in 17 adet Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri (SGH) vurgulanıyor. Bahsi geçen 17 hedefin hepsi teknolojiyle ilgili olmasa da mobil ağ erişimi oldukça büyük rol oynuyor. 9. hedef olan “Endüstri, İnovasyon ve Altyapı” da mobil ağ kapsamının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Gezegendeki insanların üçte ikisi mobil ağlara bağlı ve onlar için bu ağ yaşamı iyileştiren birincil hizmet olarak görülüyor. Bu nedenle SGH’nin gerçekleşmesinde büyük rol oynuyor. Aynı zamanda farklı sektörlerin oluşmasını ve gelişmesini de mobil ağlar sağlıyor. Raporda verilen örneğe göre 2015 yılından bugüne yaklaşık 250 milyon kişi mobil para kullanmaya başladı ve bu sayede dünya çapında 690 milyon mobil para hesabı kullanılıyor.

Mobil ağların bir diğer büyük avantajının SGH’de de yer alan ‘Eğitim’ alanına olduğu belirtiliyor. Rapora göre, akıllı cihazlar için 750 bin eğitim uygulaması bulunuyor. Belirtilen rakam 2015’ten bu yana yüzde 62’lik dev bir oranda artış gösteriyor. Sonuç olarak 1.2 milyar insan eğitim için akıllı cihazlarını kullanabiliyor. Bu da yetersiz hizmet alanlarındaki eğitimi geliştirmeye yardımcı olup, her alandan daha geniş bakış açıları sunabiliyor.

Eğitimin yanı sıra SGH arasında yer alan ‘Cinsiyet Eşitliği’ için mobil ağlar yine büyük rol oynuyor ve kullanıcılar arasında büyük farkındalıklar yaratabiliyor. Yayılmaya devam eden mobil ağlar diğer SGH’leri de (Sağlık, Temiz Enerji) zamanla etkileyecektir.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bm, mobil ağlar, mobil ağların katkıları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusça Adların Çeşitleri PySSyCaT Yabancı Diller 0 01 Kasım 2014 22:37
Rusça adların yazılışı PySSyCaT Yabancı Diller 0 01 Kasım 2014 15:36
Yabancı Özel Adların Yazılışı Amelia Türkçe 0 28 Mart 2014 18:12
Sosyal Ağların İzlenmesi Gündemde MasteR06 Bilişim Hukuku 0 10 Aralık 2013 19:02