IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2015, 22:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Space Hulk




Space Hulk'ın masaüstü oyununu oynadınız mı açıkçası bilmiyorum ama ben üniversite yıllarımda arkadaşlarımla uzun süre oynamıştım. Full Control firması geçtiğimiz yıl Space Hulk'ı duyurduğunda ise oldukça heyecanlanmıştım, çünkü firma masaüstü oyununu birebir olarak bilgisayar ortamına aktardıklarını söylüyorlardı ve bilgisayarda masaüstü oyunu deneyimini yaşayabilecektik. "Tik" diyorum çünkü oyun piyasaya sürüldü ve ben de azgın kediler gibi oyunun üzerine atladım ve oyunu paramparça ettim. Gerçi artık oyunları paramparça etme şansımız da yok çünkü oyunlar dijital ortamda piyasaya sürülür oldular. Neyse "İmparator bize yol göstersin" diyelim ve incelememize başlayalım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terkedilmiş bir uzay gemisinde yaratık avı

Dark Angel bölüğünden Space Marine'leri yönettiğimiz Space Hulk'ın tek kişilik senaryosu 12 görevden oluşuyor ve bu görevler terkedilmiş bir uzay gemisinde geçiyor. 12 bölüm boyunca belli görevleri yapıp Genestealer adlı yaratık ırkıyla savaşıyorsunuz (Space Hulk'ta 3 bölümlük oyunun nasıl oynanacağını size iyi bir şekilde öğreten küçük bir senaryo da bulunuyor, oyunu ilk kez oynuyorsanız bu senaryoyu es geçmeyin). Sıratabanlı olarak oynanan oyunda ilk önce siz birliğinizin hareketlerini yapıyorsunuz daha sonra ise sıra yaratıklara geçiyor. Askerlerinizin hareket yapabilmeleri, dönebilmeleri, ateş edebilmeleri, kapıları açıp kapatabilmeleri kısacası her şey için aksiyon puanları gerekiyor. Bunun haricinde bir de komuta puanları bulunuyor. Bu komuta puanlarını birliğinizdeki her asker için kullanabiliyorsunuz ki bu da taktik açıdan daha iyi kararlar vermenizi sağlıyor. Buraya kadar hemen hemen her şey normal gözüküyor ama aslında pek de normal değil çünkü askerlerinizin verdiğiniz emirleri yerine getirmeleri epey bir süre alıyor, afedersiniz ama kıçlarını kaldırıp adım atmaları en az 10 saniyeyi buluyor (o kadar zırh giysen sen de yavaş hareket edersin diyebilirsiniz ama ne de olsa bu bir oyun). Tamam biraz abarttım ama keşke animasyonları hızlandırma veya animasyonları kapama gibi bir seçenek oyunda olsaydı ama yok ne yazık ki. İlla tüm askerlerinizin mırın mırın yavaş hareketlerini oyunda izlemeniz gerekiyor. Gerçi bir asker hareketini yaparken siz diğer askerleri yönetebiliyorsunuz ama sonuçta onlar da yavaş hareket ediyorlar ve her zaman aynı animasyonları hem de öyle çok iyi olmayan grafiklerle izlemek insanı sıkıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapacağınız taktikleri haritadan belirleyebiliyorsunuz.


Space Hulk'ın bir diğer eksi yanı ise görevlerde sağ kalan birimlerin diğer görevlere geçmemesi ve rütbe atlamaması, bu sizin birimlerinize verdiğiniz önemi önemli derecede düşürüyor. Örneğin, 6 birimle başladığınız bir bölümde göreviniz ateş silahını taşıyan birimin mutlaka sağ kalması ve o birimin bir bilgisayarı yok etmesi. Siz de o bölümde sadece o birim üzerine yoğunlaşıyorsunuz ve onun için diğer birimleri gözünüzü kırpmadan harcayabiliyorsunuz. Ama benzer bir oyun olan XCOM: Enemy Unkown'da her bir birim sizin oldukça değerli çünkü bir görevden diğer bir göreve onları taşıyabiliyorsunuz ve savaştaki tecrübelerine göre rütbe atlayabiliyorlar. Açıkçası Space Hulk'tan da böyle bir sistem beklerdim. Bunun haricinde yapay zeka da pek iyi değil ve yaratıklar genel olarak hep aynı yerlerden saldırıyorlar ve strateji uygulamıyorlar (yaratıklar bölümlerde durmadan geliyorlar ve sizin birimlerinizi perişan ediyorlar, oyunun zor olduğunu söylemiş miydim, söylemedim sanırım zaten 3. bölümü 10 kez baştan oynarsanız ne demek istediğimi anlarsınız). Son olarak oyundaki bölümler de fazlasıyla birbirine benziyorlar ve hepsi de dar koridorlardan oluşuyorlar, tamam oyunun yapısı böyle ama en azından farklı renk paletleri kullansaydınız.






Kaynak: Trgamer

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hulk, space


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hulk Otobüsü Luis Komedi ve Mizah 1 08 Mayıs 2010 01:54
The Hulk (167 MB ) YapraK Oyun Dünyasından Son Haberler 1 08 Mart 2010 11:40