IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2015, 22:34   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Magic 2014: Duels of the Planeswalkers




Kart oyunlarının çok fazla yaygın olmadığı ülkemizde dijital bir kart oyunun incelemek gerçekten de zor ama bu kart oyunun adı Magic olunca akan sular duruyor. 2009 yılında Stainless Games'in yapımcılığı ile başlayan Magic: Duels of the Planeswalkers serisi 2014 versiyonuyla yeniden karşımıza çıktı. Geçtiğimiz yıl 2013 versiyonunu incelediğimiz oyun bizden gayet iyi bir puan almıştı. Bakalım 2014 versiyonunun getirdiği yenilikler ve oyunun seriye eklediği özellikler beklentilerimizi karşılayabildi mi?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Magic 2014'e ilk girdiğinizde oyunun menüsünün sadeliğiyle karşılaşıyorsunuz. Serinin eski serilerinde menülerde kaybolan ben için bu çok güzel bir durum. Yine ilk olarak sizi alıştırma bölümleri karşılıyor; bu bölümler oldukça başarılı, size oyunun mekaniklerini anlatıyor ve oyunun nasıl oynanacağını gösteriyor. Eğer daha önce Magic oynamadıysanız bu bölümlerin hepsini tamamlamanızı öneriyorum. Magic 2014'te eski oyunlarda olduğu gibi bir senaryo modu bulunuyor, bu senaryo modunda sırayla rakiplerinizi yenmeye çalışıyorsunuz ve oyunda kapalı olarak bulunan kartları ve desteleri (oyunda 10 adet deste bulunuyor) açmaya çalışıyorsunuz. Senaryo modu yine çok detaylı bir hikayeye sahip olmasa da en azından bu sefer sinematikerle desteklenmiş ve biraz olsun atmosfer açısından iyi olmuş. Senaryo modunun haricinde oyunda bulmaca modu (challenge), takım oyunu modu (2 vs. 2), normal oyun modu (custom game) ve Sealed Play modu bulunuyor. Bulmaca modunda firmanın önceden hazırladığı bölümleri aklınızı ve kartları kullanarak geçmeye çalışıyorsunuz. Takım oyunu modunda ise 2 vs. 2 maçlar yapıyorsunuz. Magic 2014'ün getirdiği en büyük yenilik olan Sealed Play modunda ise size ilk başta rastgele 6 kart destesi (booster pack) veriliyor ve bu kartları kullanarak kendi destenizi kafanıza göre yapabiliyorsunuz. Sealed Play modu kendi senaryosunu içeriyor ve senaryoyu oynayarak 3 adet farklı kart destesine de sahip olabiliyorsunuz. Bu kart destelerini de kullanıp kendi oluşturduğunuz desteği geliştirebiliyorsunuz. Bu ilk başta güzel gözükse de oyun size ilk başta 2 adet slot veriyor. Bu slotları kullandıktan sonra başka desteleri oluşturabilmeniz içinse $2 daha verip ekstra slot almanız gerekiyor. Bu gerçekten de kötü bir durum, keşke desteleri silme ve yeniden oluşturabilme özelliği oyunda bulunsaydı ama firma kolay yoldan para kazanmak istemiş ne yazık ki. Oyunda hali hazırda bulunan 10 tane desteyi ise yine eski oyunlarda olduğu gibi kendi kafanıza göre özelleştirebiliyorsunuz bunu da belirteyim.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Oyuna yeni kartlar ve desteler eklenmiş.


Oyunun çok oyunculu kısmında ise normal oyun modu, 2 vs.2 oyun modu ve Sealed Play modu bulunuyor. Oyunun çok oyunculu kısmı sorunsuz çalışıyor ve oyunu oynamak için anında birilerini bulabiliyorsunuz ancak Sealed Play modu yine çok oyunculu modda da sorunlu çünkü tek kişilik modda oluşturduğunuz desteleri ve slotları kullanmanız isteniyor ki yine farklı kartlardan oluşan desteler oluşturabilmek için ekstra slotlar almanız gerekiyor. Bunların haricinde yapay zeka 2013 versiyonuna göre epey geliştirilmiş, rakipleriniz doğru zamanda doğru kartları kullanabiliyor ve beklemediğiniz hamleler yapabiliyorlar, bu nedenle tetikte olmanız gerekiyor.





Kaynak:Trgamer

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2014, duels, magic, planeswalkers


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC Magic Zen Cep Telefonlar 0 29 Şubat 2012 23:00