IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

8Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2016, 14:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pokémon GO




SIKÇA SORULAN SORULAR


S: Uygulamayı nasıl yüklerim ?
C: Oyun Türkiye App Store veya Play Store'da şu an için yoktur ! Yine de resmi olmayan yollarla indirebiliyoruz.

Android için: apk dosyasını indirmeniz gerekli.

iOS için: App Store Yeni Zelanda hesabı açarak indirebilirsiniz.


S: Oyun Türkiye Play Store ve App Store'a ne zaman gelir ?
C: Oyunun yapımcılarından biri şöyle bir tweet atmış:

"NianticLabs yapımı Pokémon GO oyunu şimdiden bazı ülkelerde çıktı, Amerika'da bugün gibi, diğer ülkelerde de hafta bitiminde çıkabilir."

Not: Gelmedi, beklemedeyiz.


S: Şimdi oyunu .apk olarak veya Yeni Zelanda App Store'dan indirsem, oyun resmi olarak çıkınca hesabıma ne olur?
C: Öncelikle söyleyeyim, bazı arkadaşlar "biz korsan oynamış oluyoruz şu anda, ileride bu hesabımla oynayabilecek miyim?" tarzı endişelere düşmüşler. Yahu adamların sizin hesaplarınıza bir şey yapacağını hiç mi hiç sanmıyorum.


S: Intel işlemcilerde çalışmıyor mu?
C: Artık çalışıyor!


S: Hangi Android sürümlerini destekliyor?
C: Android 4.4 ve üzeri


S: Oyun ne kadar internet harcıyor?
C: 1 saatte 3-10 mb arası


S: İnternetten indirilen ".apk" dosyasını yüklemeye izin vermiyor, ne yapmalıyım?
C: Ayarlar-Güvenlik sekmesinden bilinmeyen kaynaklara izin veri işaretlemeniz gerekiyor.


S: ".apk" dosyası paket ayrıştırma hatası veriyor, ne yapmalıyım?
C: Bunun 2 sebebi olabilir. Birincisi, indirdiğiniz ".apk" dosyası bozuk olabilir ya da indirirken bir hata oluşmuştur. Tekrar indirmeyi ya da farklı bi siteden indirmeyi deneyiniz. İkincisi, android sürümünüzün yetersiz olması. Yukarıda belirttiğimiz gibi oyun için Android sürümünüz en az 4.4 olmalı. Ayarlar-Hakkında sekmesinden Andorid versiyonunuzu öğrenebilirsiniz. Eğer 4.4 altında ise ya root yapıp custom rom kurarak oyununu çalıştırabilirsiniz (sistem özellikleri yetersizse işe yaramaz, sadece kurmuş olursunuz, oynayamazsınız yani. Ama cihazı 4.0 olan arkadaşların çoğunun çalıştırabileceğini düşünüyorum.)


S: "GPS Signal Not Found" hatası veriyor, ne yapmalıyım ?
C: Ayarlar-Geliştirici seçenekleri sekmesinden sahte konumları kapatın ve Ayarlar-Konum sekmesinden konum belirleme ayarını en yüksek yapın.

OYUN İÇİ SSS

S: Pokeball'um bitince ne yapacağım?
C: Level atladıkça veya Pokestop bölgelerine giderek Pokeball elde edebilirsiniz. Bunun dışında oyun içi satın alım da yapabilirsiniz.


S: CP nedir?
C: Basit bi açıklama ile "Pokémon'un gücü diyebiliriz. Ayrıntıya inmek istersek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ttha hocamın mesajı aşağı yukarı doğru diyebiliriz: "Hocam anladığım kadarıyla savaştaki gücümüz. Saldırı, savunma Ve özel yeteneğin gücünü kapsıyor. Ne kadar yüksek olursa o kadar güçlü Ve atak başına daha fazla hasar sağlıyor. Karşıdakiyle saldırı hızıyla cpsi aynı ise aynı miktarda hasar veriyor. Pokemon türleri de etkili oluyormuş savaşta. Su pokemonu ateş karşısında daha avantajlıymış. Savaşta cp kadar saldırı hızı da önemli bir faktörmüş.

Bir de XP ve level arttıkça yakalayacağımız pokemonların da cpsi yükseliyor. Ama istisnalar da olabilir. Ve iki aynı pokemonun cpsi aynı olmuyor.




S: Kullanıcı adımı veya takımımı nasıl değiştirebilirim?
C: Kullanıcı adı sadece kişi gerçek ismini veya onu andırabilecek şeyler koymuşsa değiştirilebilir. O da buradan oluyor. Maalesef şu an için takım değiştiremiyoruz. Buraya bir uyarı eklemek istiyorum. Sakın "o zaman hesabımı silip yeniden açarım" diye düşünmeyin ! Hemen bir sonraki soru-cevabı okuyun.


S: Pokémon GO hesabımı nasıl silebilirim?
C: Öncelikle belirteyim: Hesabınızı silebilirsiniz ancak o Google veya Apple hesabı ile tekrar bu oyunu oynayamazsınız. Oyunu temelli bırakacaksınız ve bundan eminseniz silin. Onun için de buradan destekle iletişime geçebilirsiniz.


S: Oyun sadece Pokemon toplama üzerine mi kurulu?
C: Tabi ki hayır GymCenter'larda kapışabiliyoruz, onu geçtim, GymCenter'ları ele geçirip sahibi olabiliyorsunuz.


S: Evin içinde yürüyorum ama karakterim hareket etmiyor ve illa bizim mi hareket mi etmemiz lazım?
C: Evin içinde 1-2 adım belki ilerlersin. Ve evet, illa hareket etmeniz lazım ve bunun değişmesini istemek mantıksız çünkü oyunun olayı, onu diğer oyunlardan ayıran özelliği bu.


S: CP'si düşük olan Pokémon'u yakalamalı mıyım?
C: Evet. Şöyle ki, aynı tür Pokémonlar'dan düşük olanları Transfer edip o türün Candy'sini alabilirsiniz, CP'si yüksek olanı da bu sayede Evolve edersiniz. Aynı türü yakaladığınızda sanırım 3 Candy veriyor (değişiyoe olabilir, emin değilim ama veriyor). Transfer edince de 1 tane veriyor. Böyle böyle Evolve için yeterli Candy'i toplamış oluyorsunuz. Hatırlatmakta fayda var; Candy'ler karaktere özel. Pikachu Candy, Evee Candy gibi. KaraterAdı Candy


S: Pokestoptan item alınca daha sonra tekrar deneyiniz benzeri bir şey yazıyor. Ne kadar sürede bir item toplayabilirim ?
C: 5 dakikada bir toplayabilirsiniz. Tabi bu süre aynı Pokestop için geçerli. İsterseniz atlayın arabaya tüm şehirdeki Pokestoplar'dan toplayın itemleri, sorun yok.


S: Egg (Yumurta) çıksın diye şu kadar km arabayla dolaştım ama yumurtam çıkmadı, sebebi nedir?
C: Oyun buna karşı bi önlem almış. Hız limiti var. 20 km/s olmazı lazım.


S: Incubator sınırsız gözüküyor ama 1 yumurta koyabiliyorum, neden?
C: Oradaki sınırız, "sınırsız kullanım" anlamına geliyor. Aynı anda 1 yumurta koyabilirsiniz. Ama Shop'tan Incubator almanız da mümkün, fakat birkaç kullanımlık oluyorlar.


S: Takım kurma var mı?
C: Takım kurma yok, takım var. Yani şöyle; klan mantığı yok, 5 level olduğunuzda ve GymCenter'a gittiğinizde takım seçmeniz isteniyor. Mavi, Kırmızı ve Sarı olmak üzere 3 takım var. Takımınızı seçtikten sonra değiştiremezsiniz. Aslında klan mantığı olsa da bi "DH PokeTeam" kursak fena olmaz


S: Oyun Türkiye'de yok mu?
C: Bu yazıyı yazdığım 7 Temmuz tarihinde oyun Türkiye Play Store ve App Store'da bulunmamaktadır. Android kullanıcıları ".apk" dosyası indirerek, iOS kullanıcıları ise Yeni Zelanda hesabı açarak oyunu rahatlıkla oynayabilirler


S: Pokemon toplama sınırı var mı?
C: Evet, en fazla 250 Pokemon; 9 yumurta toplayabilirsiniz. Fakat shopdan pokecoins ile bu sınırı arttırabilirsiniz.

S: Lucky Egg nedir ?
C: Kullanıldığında 30 dakika boyunca 2 kat XP kazanmaya yarayan item.


S: Lure nedir ?
C: Incence iteminin Pokestop versiyonu desek yanlış olmaz sanırım. Seçtiğiniz Pokestop'ta Pokémon sayısı artıyor. Güzel yanı ise başkaları da faydalanabiliyor. Lure itemi kullanılan Pokestop pembe rengini alıyor.


S: Lure Event nedir ?
C: Öncelikle yukarıdaki soru-cevaptan "Lure" iteminin açıklamasını okuyunuz. Lure Event ise birden fazla kişinin bi Pokestop'ta toplanıp sırayla Lure itemini aktifleştirip yardımlaşması olayına deniyor.


S: Türler bi işe yarıyor mu? Su Pokemon'u gerçekten su da mı bulunuyor?
C: "Su yakınında su pokemonları çıkıyor, vb aynı şekilde. Benim bulunduğum yerde yaklaşık altı adet pokestop olduğu için rahat oldu baya." Cevabımız evet. Yani evde oynayarak çok bir şey beklemeyin. Pokestop bölgelerine gidin. Oyunun olayı bu zaten


S: AR modu açıkken pokemon kamerada görünmüyor, neden?
C: Telefonunuz AR modu desteklemiyor. Aşağıda da bahsettim bu moddan. Kapatarak kamera görüntüleri olmadan oynayabilirsiniz. Telefonunuz bu modu destekliyor mu, desteklemiyor mu Eze VR programı ile kontrol edebilirsiniz.


S: Pokestop nedir?
C: Haritada belirlenmiş bu noktaların yanına gelip fotografı döndürdüğünüzde genelde 3 poketopu, eğer 5leveli gecmişseniz potion, egg gibi eşyalar düşüyor.


S: Gym nedir?
C: Buraları 3 takımdan biri olarak ele geçiriyorsunuz. Ele geçirmek için savaşıp yenmek, ardından da oraya pokemon bırakmanız lazım.


S: Gym ne işe yarar?
C: Gymden kazandığınız kalkanları shoptan altın ve stardusta çevirebiliyorsunuz.Ancak günde 1 kere cevirebildiğiniz için birkaç yeri ele geçirip öyle istemek lazım.


S: Gyme bıraktığım pokemon geri gelir mi?
C: Biri orayı ele geçirdiğinde pokemonunuz size 1HP olarak geri dönüyor.


S: Ben zaten mavi takımım, yanımdaki gymi maviler ele geçirmişler ne yapmalıyım?
C: Siz de gidip oraya güçlü bir pokemon bırakın ve defansa yardım edin, size de kalkan bonus gelsin.


S: Egg nedir?
C: Incubator e koyuyorsunuz 5km yuruyunce çatlayıp pokemon düşeceği söyleniyor. Ilk incubatorunuz sınırsız kullanım, pokestoptan düşen inkubatorler 3 kullanımlık aynı anda birden fazla yumurta çatlatabilirsiniz.


S: Pokemonumu gyme bırakamıyorum?
C: Full canlı olması gerekir, potion kullanmalısınız.


S: Incense nedir?
C: Yanınızda Pokemon çıkarır, etkisi 30 dakikadır.


S: Ne sıklıkla pokemon çıkıyor?
C: Konumunuza göre değişir, bazı konumlarda adım başı çıkarken, bazı konumlarda hiç olmayabiliyor.

S: Önce Evolve mu Power Up mı?
C: İkiside aynı mantığa çıkıyor, Fakat önce evolve edilmesi daha güzel olur. Şöyle ki pokemonun üzerindeki cember evolve ettiğinizde aynı kalır, eğer önce power Up yapıp çemberin uç noktasını ilerletirseniz daha sonra evolve ederseniz, yine çember o uç noktada oluyor. Yani aynı mantık fakat önce evolve edin ki hem candy yemezsiniz erkenden hemde erkenden pokemonunuz daha güçlü olur.

S: Curve Ball, Nice,Great,Excellent atışları nasıl yapılır?
C: Curve ball: Bunun için topa basılı tutarak sallamalısınız, top dönecektir sonrasında falso alacak şekilde, sağdan yada soldan ortaya doğru fırlatmalısınız. Başarılı curve ball size 10 exp verir. Ayrıca Curve Ball atışında ustalaşmak biraz zaman istiyor. Boşa kaçan toplarınız olacaktır fakat pes etmeyin öğrenin. (Minor bug var, bazen curve ball expi vermiyor)

Nice: Bu atış için, topa basılı tuttugunuzda pokemonun üzerinde küçülen bir çember görüceksiniz. O çember büyük iken topu içine tutturmanız gerekmektedir. Curve ball şeklinde atarak bu işlem daha kolay yapılıyor. Nice atış size 10 exp verir.

Great: Bu atış için, küçülen çemberin orta boyutta olması gerekiyor. Topu içine tutturduğunuzda great atış sayılıyor. Curve ball atışı ile daha rahat tutturulabiliyor. Great atışı size 50 Exp verir. (az buz değil özellikle 18-20 level civarında level kasmak zorlaşıyor.

Excellent: Bu atış için küçülen çemberin küçük olması gerekiyor. E ben ona nasıl tutturayım diyenler olacaktır, doğru biraz zor fakat curve atışını çözdükten sonra curve atışı ile rahat yapılabiliyor. Excellent size 100 exp verir. Çok değerlidir.

Nasıl hızlı level kasılabilir?
C: Şöyle bir taktik var, öncelikle kesinlikle Lucky Egg'lerinizi kullanmayın saklayın. Level 15-16 dan sonra level kasması baya zorlaşıyor. Yapacağınız işlem şu, önce önümüze çıkan her pokemonu yakalıyoruz. Weedie, Pidgey gibi evolve için 12 candy isteyen ve sürekli çıkan pokemonları dolduruyoruz çantamıza. (ayrıca diğer pokemonların evolve'larınıda bekletin derim.) Sonrasında lucky egg i basıyoruz ve pidgeyleri, weedie'leri evolveluyoruz. Varsa diğer pokemonlarınızıda evolvelayın. Evolve başı 500 exp, Pokedex'inizde olmayan pokemonları keşfedince 500 exp geliyor. Lucky egg 2x arttırdığı için exp miktarını, evolve başı 1k, yeni pokemon keşfettiyseniz de 1k exp alıyorsunuz. Böylece hızlı hızlı level kasıyorsunuz. Biriktirin evolveları, önemli.

GYM'leri elimde tutamıyorum bonus için bir sürü biriktirmek istiyorum ne yapmalıyım?
C: İnsanlar deli gibi oynadığı için çoğu merkezi yerlerde GYM'leri elinizde tutmak mümkün olmayabiliyor. Mesela kadıköy, kadıköy'deki her GYM dakikada yer değiştiriyor falan. Eğer bu tarz yerde yaşıyorsanız şansınıza küsün yada imkanınız varsa, sabahları çok erken yada gece yarısı 2-3 gibi çıkın GYM'leri alın.

Allah'ın 60 CP'lik Zubatı, Rattatası sürekli toptan çıkıyor ne yapmalıyım?
C: Ağzına ne küfür geliyorsa söylemelisin Şaka bi yana diyeceğim ama zaten istem dışı olarak ediceksin sen o küfürü kaçarı yok. Ehm bunun sebebi level kastıkça pokemon yakalamanın zorlaşmasıdır. Ayrıca şanstır. Bu tür basit pokemonları yakalamamız dust elde etmek açısından önemli. Eğer 2-3 kere toptan çıktıysa böyle basit pokemonlar için daha fazla top harcamayın ve sol yukarıda bulunan kaçma ikonuna basın.

Güçlü pokemon buldum çember turuncu/kırmızı, ve sürekli toptan çıkıyorlar nasıl daha kolay yakalarım?
C: Bu tür pokemonlar için kesinlikle her atış öncesi üzüm kullanın. Sonrasında 15 level'da açılan Great ball yada 20 level'da açılan Ultra ball ile yakalamaya çalışın. Bu tür pokemonlar muhtemelen dümdüz atılan topları sağa sola uçuracaktır. Tavsiyem, turuncu yada kırmızı renkli gördüğünüz pokemonlara "curve ball" taktiğini uygulayın.

BİLİNEN BUGLAR

*Curve Ball bazen 10 expi vermiyor.
*Pokemonu yakaladığınızda top donuyor, bu durumda oyunu kapatıp açmanız gerekiyor. (eğer yakalandıysa, pokemon çantanıza geliyor)
*Yine sunucu yoğunluğundan bazı çevirdiğiniz poksetoplar eşya vermiyor ve çevrilmiş gibi Try Again Later hatası veriyor.
*Nearby sekmesinde izler hiç bi şekilde 3 ten aşağı inmiyor. Buda bir pokemonun izini sürmemizi imkansız hale getiriyor.
*GYM savaşında dodge atmanıza rağmen hasar alınabiliyor.
*GYM savaşında rakip pokemonun ölmesi gerekirken saldırmaya devam edip sizin pokemonlarınızı patates edebiliyor.
*Bazen yumurta çatladığında size haber vermiyor ve pokemon gelmiyor.
*Harita üzerinden pokemona tıklandığında bazen Error mesajı veriyor ve pokemon kayboluyor.

Oyunu oynayan ve bilgi almak isteyenler bu başlık altından soru-cevap yapabilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Temmuz 2016, 14:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Nasıl oynayacağım ben pikachu istiyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 14:36   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




yoSun Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Nasıl oynayacağım ben pikachu istiyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hemen indirelim .apk'sını başla sende Nur'cum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 14:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Arkadaş 20 günde 12 kilo verdi bu oyun sayesinde evden ekmek almaya gitmeye erinen bir insan düşünün yani.

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 14:47   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))))))))))))) koptum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pikachu kovalayalım ama:p

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 15:06   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Bende pikaçu var, daha yüksekleri kovalıyorum ben
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 15:19   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Benden Armağan olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 15:25   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Restini görüyorum ve arttırıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 15:46   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




nasıl yani @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen demi mi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Temmuz 2016, 16:16   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pokémon GO




Evet bende de
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
poke, pokemon, pokemon oyunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pokemon Stadium 2 Clever Oyun Dünyasından Son Haberler 4 23 Aralık 2007 01:28