IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2018, 20:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüm Zamanların En Çok Oynanan 10 Mobil Oyunu




Oyun oynamak bir tutku. Geçmiş zamanlarda, oyunseverler masaüstü diye tabir edebileceğimiz elektrik bağlantısına ihtiyaç olan konsollar sayesinde gün boyunca hayalini kurdukları o renkli dünyaya kavuşuyorlardı. Tabii burada tetris, sanal bebek gibi taşınabilir ve küçük boyutlu konsolları dışarıda bırakarak konuşuyoruz.

Akıllı telefonlarla birlikte oyunseverler, artık oyun oynamak için eve gitmek zorunda kalmıyorlar. Çünkü oyunlar her zaman onların yanında, cep telefonlarının ya da tabletlerinin içerisinde oluyor.

Siz de dünyadaki insanların telefonlarında en çok bulunan oyunları merak ediyorsanız bu yazı tam size göre! San Francisco’da bulunan bir raporlama şirketi olan App Annie merak ettiğimiz sorunun cevabını yaptığı araştırmayla vermiş. İşte, dünyanın en çok indirilen ve oynanan 10 mobil oyunu!

10. Word With Friends

Dünyanın en çok oynanan mobil kelime oyunu olan Word With Friends, 2009 yılının Temmuz ayında mobil oyunseverlerle buluştu. Türkiye’de “Kelimelik” olarak bilinen bu oyunu Scrabble’ın mobil versiyonu olarak düşünmek mümkün. Facebook hesabından giriş yapılabilen oyuna, mail adresi sayesinde de üye olunabiliyor. İster kullanıcı adı sayesinde arkadaşlarınızı bulup onlarla isterseniz de rastgele bir şekilde oyunun rakip olarak belirlediği insanlarla oynayabileceğiniz bu mobil kelime oyununda amaç, harfler bitene kadar en yüksek sayıya ulaşmak.


9. Temple Run 2

Temple Run’ın ikinci versiyonu olarak App Store, Google Play ve Windows Phone 8’e Ocak 2013’te eklenen Temple Run 2 oyununun amacı, ilk versiyonla aynı olsa da görsel tasarım, yeni engeller ve engelleri aşma bakımından farklılık gösteriyor. Oyun mobil cihazlarda, cihazın dokunmatik özelliği kullanılarak oynanıyor. Sağ, sol, aşağı, yukarı parmak hareketleriyle yön verilen ve engel aştırılan karakterin topladığı elmaslar sayesinde oyunda kullanılabilecek ek materyal alınabiliyor, yeni özellikler açılabiliyor.

8. Angry Birds Rio

Dünyada pek çok hayranı bulunan animasyon kahramanları Angry Birds’ün oyunu da bir o kadar ses getirenler arasında. Dünyada en çok indirilen 8. mobil oyun olma özelliğini taşıyan Angry Birds Rio, Mart 2011’de uygulama marketlerinde yerini aldı. Animasyon filmler Rio ve Rio 2’nin tanıtımı için yayınlanan oyunda bulunan toplam seviye sayısı 320, fakat Angry Birds Rio’da ayrıca 72 tane de özel, bonus bölüm de bulunuyor.


7. Temple Run

Ağustos 2011’de ilk olarak iOS kullanıcılarına sunulan bir oyun olan Temple Run, Mart 2012’de de Android cihazlarla buluştu. Oyuncunun, karakter yerine geçip arkasından koşan canavara yakalanmamaya çalıştığı Temple Run, Imangi Studios tarafından geliştirilen sonsuz bir 3D mobil oyun. Oyun mantığı ve kuralları bakımından Temple Run 2’ye benzeyen bu ilk versiyonda da dilerseniz Facebook entegrasyonu yapıp arkadaşlarınızın kaç puan aldığını görebiliyor ve onların rekorlarını kırmak için yarışabiliyorsunuz.


6. Clash of Clans

Geçmiş yıllarda pek çok oyunda ve uygulamada olduğu gibi öncelikle iOS’ta sunulan bir oyun olan Clash of Clans, 2012 yılının Ağustos ayında çıktı. Oyunun Android tabanlı cihazlarda yerini alması için ise bir yıldan fazla bir süre geçti. Supercell tarafından üretilen bu gerçek zamanlı strateji oyununun amacı, oyuncuların ejderhalar, büyücüler, okçular gibi karakterler sayesinde kendi ordularını kurmaları ve savunmayı sağlayarak köylerini geliştirmeleri.


5. Despicable Me

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen Despicable Me, aynı adı taşıyan animasyonun tanıtımı amacıyla 2013 yılının Haziran ayında oyunsevenlerle buluşmuş bir oyun. Minik sarı yaratıklar olarak adlandırabileceğimiz Minyonların muz topladığı, engelleri aştığı bu oyunda animasyon filmler için üretilmiş mekanlar ve karakterlerin yanında, oyuna özel olarak yaratılmış grafikler ve seslendirmeler de bulunuyor.


4. Subway Surfers

Mayıs 2012’de mobil marketlerde yerini almış, sonsuz bir koşu oyunu olan Subway Surfers dünyanın en çok yüklenen ve oynanan dördüncü oyunu olma özelliğini taşıyor. Trenler üzerine graffiti çizen bir çocuğun tren yolu boyunca polise yakalanmamaya çalışmasını konu alan oyunda, Temple Run gibi kaçış oyunlarından farklı olarak bazı temalara yer veriliyor. Dünyadan şehirlere, bazı filmlere, gezegenlere yer verilen bu temalar sayesinde Subway Surfers’ın arayüzü haftalık olarak değişiyor. Aynı zamanda oyun, Facebook ile giriş yapılıp oynandığında arkadaşların puanlarını görme ve bu sayede tekil olarak yarışmaya da imkan veriyor.


3. Angry Birds

Dünyanın en başarılı oyunlarından biri olarak görülen, birbirinden farklı, kanatsız kuşların başrolde olduğu Angry Birds, Türkçe ismiyle “Kızgın Kuşlar” oyun serisinin ilki olan bu oyun Aralık 2009’da iOS üzerinden dünyaya yayıldı. Kısa süre sonra Facebook gibi mecralarda da oynanmaya başlanan Angry Birds’te oyunun amacı, farklı özellikleri bulunan kuşlar sayesinde, yumurtaları çalan domuzcukları yok etmek. Tabii ki sadece domuzcukları yok etmek değil, onları kaç hamlede yok ettiğiniz de oldukça önem taşıyor. Çünkü yaptığınız hamle sayısı kaç puan alacağınızı etkileyen bir kriter olarak karşınıza çıkıyor.



2. Fruit Ninja

İlk olarak iOS tabanlı mobil cihazlarda yer alan ve 2010 yılının Nisan ayında sunulan Fruit Ninja, tüm zamanların en çok indirilen ve oynanan oyunları listesinin ikincisi olarak karşımıza çıkıyor. Telefon ya da tabletin dokunmatik özelliği kullanılarak oynanan oyunda, parmağınızı bıçak olarak kullanıyor ve bu sayede ekranda görülen meyveleri kesiyorsunuz. Bombalara dokunduğunuzda ya da kesmeye çalıştığınızda ise oyun bitiyor. Klasik, Zen ve Arcade olmak üzere üç mod bulunuyor ve oyunu istediğiniz modda oynayabiliyorsunuz. İlk çıktığı yıllarda tek kişi oynanabilen bu oyun, günümüzde iki kişi de oynanabiliyor.


1. Candy Crush Saga

Tahmin ettiğiniz gibi hemen hemen herkesin bir dönem telefonuna indirdiği, pek çoğumuzun da hala telefonunda yeri olan Candy Crush Saga, dünyanın en çok oynanan mobil oyunu! King tarafından Nisan 2012’de iOS, Android ve Windows Phone ile buluşturulan mobil oyun Candy Crash Saga, aynı zamanda Facebook’ta da oynanabilen bir masaüstü oyun haline gelmişti. Milyonlarca oyuncusu bulunan Candy Crush Saga’da amaç ise aynı renk şekerleri yan yana getirip onları yok etmek ve verilen görevleri başarıyla tamamlamak. Pek çok insanın bağımlısı olduğu bu versiyonun ardından Candy Crush Soda Saga ve Candy Crush Jelly Saga şeklinde iki versiyon daha çıkmıştı.

“Mobil oyun olmadan zaman mı geçer?” diyor ama şarjınızın bitme ihtimali nedeniyle oyunlardan ayrı kalmak zorunda kalıyorsanız taşınabilir şarj cihazı S20000 ultra yüksek kapasitesiyle bu ihtimali ortadan kaldırmaya hazır!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mobil oyunlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan bölgede oynanan büyük oyunu anlattı Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 16:22
Milli Eğitim, en rahat oynanan yapboz oyunu N999 Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2012 22:45
Tüm Zamanların En İyi 100 Nintendo Oyunu KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Mart 2012 20:04
Rus RuLeti Nedir?(Altıpatlarla Oynanan Ölümcül Bir Şans Oyunu) Sevda Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2010 19:59
Tüm zamanların en iyi bilgisayar oyunu ßy_MysticaL Oyun Dünyasından Son Haberler 4 12 Temmuz 2007 12:11