IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 01:26   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deezer, Şarkılardaki Uygunsuz Kelimeleri Yapay Zekâyla Tespit Edecek




Popüler müzik platformu Deezer, şarkılardaki uygunsuz ifadeler için harekete geçti. Platform, söz konusu kelimeleri belirleyebilmek için yapay zekâ kullanacak.
Normal şartlar altında herhangi bir şarkının sansürsüz olup olmadığını öğrenmek için ilgili parçayı dinlemek ya da sözlerini okumak gerekir. Teknolojinin en son imkânlarından yararlanmak isteyen müzik platformu Deezer ise çok geçmeden yapay zekâ yardımıyla bunun mümkün olabileceğini göstermek adına çalışmalarına hız verdi.

Müzik yayını servisi, şarkı sözlerindeki uygunsuz kelimeleri tespit edebilmek adına ilgili parçanın sözü üzerinden bu tespiti yapabilecek bir makine öğrenme tekniği konusunda araştırma yürütüyor. Deezer; yapay zekâyı sadece makine öğreniminde sık sık görüldüğü gibi açıklamalı örneklerle kelimeleri tanımak için çalıştırmak yerine, vokalleri çıkararak bir kelimenin uygunsuz olup olmadığını oluşturulan bir sözlük yardımıyla bulmayı hedefliyor.

Deezer'dan şarkılardaki uygunsuz kelimelere karşı yapay zekâ hamlesi:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Paris merkezli şirket, bu yöntemle basit bir ikili sınıflandırıcı sayesinde herhangi bir kelimenin uygunsuz olup olmadığını bulacak. Şirketten yapılan açıklamada bu yöntemin yapay zekânın neden bir karara vardığını gösterebilen 'açıklanabilir' bir sistem olduğu belirtildi. Ekip, ayrıca her müzik türünde eşit miktarda sansürsüz şarkı sözü kullanarak önyargıyı azaltmayı ve doğruluğu artırmayı umuyor.

Deezer’ın mevcut yaklaşımı hâlihazırda pratik kullanıma hazır değil. Şirket, uygunsuz kelimeleri tespit etmede klasik yönteme göre çok daha iyi bir konumda bulunsa da bir insanın yanı sıra, şarkı sözlerinin metin hâline doğrudan erişimi olan bir yapay zekâ konusunda henüz bekleneni verebilmiş değil.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Her şeye rağmen sistem yine de hedefe ulaşma konusunda yardımcı olabilir gibi görünüyor. Deezer’ın yapay zekâsı, kelimelerin bir müzikte nerede ortaya çıktığını bildiğinden dolayı söz konusu teknoloji insanlara bir şarkının sansürsüz etiketini hak edip etmediğine karar verme konusunda yardımcı olabilir. Deezer’ın uyguladığı yöntem, hiç şüphesiz çocuklara da güvenli şekilde müzik dinleme imkânı sunacak.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deezer, şarkılardaki uygunsuz kelimeleri yapay zekâyla tespit edecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft'un Hataları %99 Başarı Oranıyla Tespit Eden Yapay Zekâsı GeN Bilgisayar Dünyasından Haberler 0 28 Nisan 2020 09:35
Sigara içen ve telefonla konuşan sürücü yapay zekayla tespit edilecek Beatrice Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 16 Aralık 2019 23:46
Yorumları Okuyarak İnternetteki Zararlı Gıdaları Tespit Eden Yapay Zekâ Sır Bilim Dünyasından Son Haberler 1 30 Ağustos 2019 08:23
Yapay zekayla şizofreni teşhisi SaNaLStaR Sağlık Köşesi 0 05 Mayıs 2018 11:06
Bu Uygulama Aneminizi Tespit Edecek! Ebru Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Eylül 2016 20:55