IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2016, 23:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Armalar ile Kot Ceket Süsleme




Mağazaların sonbahar-kış koleksiyonlarında arma, aplikeler, broş veya işlemeli motifler ile detaylandırılmış ceket modelleri ile sık sık karşılaşırsınız. İşte yeni bir kot ceket almadan evde kolayca aplikeler veya armalar ile kot ceket süsleme yolu…Elime geçen her fırsatta sizlerle arma, aplikeler, broş veya işlemeli motifler ile detaylandırılmış ceket veya pantolon modellerinin ne kadar moda olduğundan, arma modası ve broş modası fikirlerinden bahsediyorum. Üstelik arma ile ceket süslemenin ne kadar kolay olduğunu da söylüyordum. İşte tam da bu söylediklerimi kanıtlar nitelikte bir yazı hazırladım. Geçtiğimiz günlerde sizlerle kıyafetlere daha az para harcama yolları paylaşmıştım ki orada da kullanmaktan sıkıldığımız kıyafetlerimizi evde kolayca yenileyerek onlara başka bir görünüm kazandırabileceğimizden de bahsetmiştim. Şu sıralar benim de kendi giysilerime çokça uyguladığım fikirlerden biri de armalar kullanmak. Özellikle mağazaları gezip önümüzdeki sonbahar-kış koleksiyonlarını gördüğünüz zaman arma, aplikeler, broş veya işlemeli motifler ile detaylandırılmış ceket modelleri ile sık sık karşılaşacaksınız. İşte bu yüzden bende sizinle yeni bir kot ceket almadan evde kolayca aplikeler veya arma ile kot ceket süsleme yolunu paylaşmak istiyorum.
Peki armalar ile kot ceket süslemek için gerekli malzemeler neler?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Öncelikle elbette bir kot ceket. Bu noktada eğer zaten bir kot ceketiniz varsa süper ki amacımız da zaten var olana yenilik katmak. Benim bir önerim de kendi kot ceketiniz yerine abinizin, sevgilinizin kot ceketine el koymanız. Zira 2016 sonbahar kot trendleri içinde boyfriend jeanlar adı altında büyük beden, salaş kot ceketler öne çıkıyor. Dolayısıyla erkeklerin gömleği, kazağı, hırkası derken kot ceketlerine de el atıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kot ceket tamamsa geriye diğer ana malzememiz olan armaları tamamlamak kalıyor. Zevkinize uygun armaları seçebilirsiniz. Burada çiçekler, kelebekler, hayvan figürleri gibi pek çok farklı desen tercih edilmiş. Bu noktada seçiminizi yaparken armaların ütüyle yapışabilir çeşidinden seçmeye çalışın. Eğer evde dikiş makinesi varsa veya terziye de dikiş attırabilirim diyorsanız elbette seçimlerinizde daha özgürsünüz. Armalar dışında makas, ütü, opsiyonel olarak dikiş makinesi ihtiyacımız olabilecek diğer malzemeler.

Armalar ile Kot Ceket Süsleme


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Öncelikle şunu belirtmeliyim, ütüyle yapışan armalar tercih ettiyseniz kot ceketinizin sırt bölümü gibi çok kıvrımları olmayan alanları tercih edin derim. Çünkü kollara uyguladığınız zaman, kolları hareket ettirdikçe kumaşın kıvrılması sonucu armaların çıkma ihtimali doğabiliyor. (Kesin böyle olur demiyorum ama bazılarında karşılaşılabilir!) Dolayısıyla eğer illa kollara yapıştırıcam diyorsanız da işlem sonrası terzide etrafına küçük bir dikiş geçtirebilirsiniz (Bu nokda nereye yapıştırdığınız da önemli çünkü arma üzerinden dikiş geçmek her alanda mümkün olamayabilir. Terzi kolu dikişlerinden açıp dkiş atmak zorunda kalabilir ki bu durumda astarı yüzünden pahalıya gelecektir sizin için.) Risk almamak için bu yüzden benim önerim kesinlikle sırt bölümünü kullanmanız ki pek çok yeni moda ceketlerde de bu şekildedir.

Yapmanız gereken armayı poşetinden çıkardıktan sonra yapışkanlı alanı üstündeki kağıdı da çıkarmak. Ardından armayı yapışmasını istediğiniz yere koyun. Ütüyü en sıcak ayarına getirin. Armanın üzerine ince bir ütü bezi koyun. Bunun üzerinde yaklaşık 30 saniye boyunca her bir armayı ütüleyin. Gerekiyorsa biraz daha uzun da tutabilirsiniz. İyice yapıştığından emin olmalısınız. Benim önerim ütüleme işiniz bittiğinde de hemen kaldırmayın ceketi. Olduğu şekilde bırakın ki bu halde iyice soğusun ve yapışkanlığı sabitlensin.

Armalar ile Kot Ceket Süsleme


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başta da belirttiğim gibi eğer evinizde küçük de olsa bir dikiş makineniz varsa kolayca yapıştırdığınız armaların üzerinden bir dikiş geçebilirsiniz. Ayrıca eğer dikme imkanınız varsa pek çok farklı aplike veya işlemeli motifleri de alıp ceketinizin istediğiniz yerlerine dikebilirsiniz.

Ben bu yapıştırmalı armalarımı suni deri ceket üzerinde denemiştim. İsterseniz benim yaptığımı da instagram/esraninportresi sosyal medya hesabımdan görebilirsiniz. Ben sun deri üzerine ve kollara uyguladığım için terzide üzerinden dikiş geçittirdim. Şu sıralar yeni bir tane daha yapmayı planlıyorum ki onu da sosyal medya hesaplarından yine paylaşırım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Biz her ne kadar yeni moda kot ceketler olduğu için yazımızı kot ceketler üzerinden detaylandırmış olsak da siz kot pantolonlara, elbiselere de bu yöntemle yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. (resimler kaynak : honestlywtf)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arma, armalı jean ceket, armalı kot ceket, ceket, malzemeleri, moda, nasıl, nasıl yapılır, trend


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Murathan Mungan - Armalar Elysian Şairler ve Şiirleri 0 17 Haziran 2014 18:54
Mum Süsleme Elysian El Sanatları 0 23 Ocak 2014 19:04
Dar Kesim erkek Blazer Ceket - İtalyan dar kesim Blazer Ceket modelleri PauL Ah Erkekler 0 06 Şubat 2012 17:17