IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2013, 20:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SQL Server Eklentiler Açıklaması




Hayatı Kolaylaştıran SQL Server Eklentileri:

Microsoft SQL Server’da standart arayüzlerle yaarken biraz zorlandığımız yada biraz fazla vaktimizi alan bazı detaylarla ilgili hayatımızı kolaylaştıran çokca eklenti bulunmakta. Bunların bence en başarılılarını üreten Redgate firmasının birkaç farklı yazılımından bahsetmek istiyorum.

SQL Prompt
Intellegent code compeletion sloganıyla lanse edilen bu ürün daha hızlı sql cümleleri yazabilmemizi sağlayan bence harika bir eklenti. Visual sudio ile kod yazarken klavyede nokta tuşuna basığımız anda VS.NET bizim için bu class ile ilgili tüm metod ve özellikleri getirebiliyor ve hatta metodlar ile ilgili özet bilgileri de bize gösterebiliyor. İşte SQL Prompt için bunun tamda SQL Server için özelleştirilmiş hali diyebiliriz. Sorgu yazarken tablo ve kolon adlarını listeleyerek hayatımızı kolaylaştırmakla kalmıyor yapabileceğimiz olası hatalar içinde bizi syntax ile ilgili önceden uyarabiliyor.


SQL Compare
Bazı durumlarda veritabanımızın bir kopyasının farklı sunucularda da bulunuyor olması ve bunların belli zamanlarda senkronize edilerek güncelleniyor olması gerekebilir. SQL Server içerisinde replication yada daha farklı yollarla yapabildiğimiz bu işlem, zamanla bu kopyaların yapısal olaak güncelliğini yitirmesiyle başımızı ağrıtır hale gelebilir. Bir kopyada güncellemeyi unuttuğumuz bir kolon adı, yada tablo yapısı bizler için sorun çıkarır hale gelebilir. SQL Compare yazılımı bizim için 2 farklı veritabanı kopyamızı karşılaştırıyor ve bulduğu analiz sonuçlarını bir rapor oalrak karşımıza getirebiliyor. Hatta sonrasında eğer senkronize et komutunu verirsek veritabanlarındaki farklılıkları bizim için otomatik güncelleyebiliyor. Bence kesinlikle denenmesi gereken bir uygulama.

SQL Data Compare
Bazen ise 2 farklı veritabanı kopyasını sadece yapısal olarak karşılaştırmak bizim için yeterli olmayabilir. Belirli tabloların (yada duruma göre bütüm tablolar) içeriklerinin her zaman tüm kopyalarda aynı olması gerekebilir. SQL Data Compare’de belirttiğimiz veritabanlarındaki istersek belli tabloları istersek tümünü içindeki verilerle kaşrılaştırarak sonuçları önümüze getirebiliyor. Eğer yine istersek farklı olan veritleri bulup diğeriyle eşit hale getirebiliyor.

SQL Backup
Microsoft SQL Server maintence Plan yada farklı yollarla yönetebildiğimiz yedekleme mekanizmaları için redgate bize farklı bir alternatif daha sunuyor. SQL Backup ile büyük veriabanlarının çok da hızlı şekilde yedekleri alınabiliyor, ve istersek bu yedekler şifrelenerek belirttiğimiz diskde saklanabiliyor. Hatta % 95 e kadar yedekler sıkıştırılarak saklanıyor ve sistemde çok daha az yer işgal edebiliyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıklaması, eklentiler, server, sql


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
küfür korumasına muaf eklentiler angry1 mIRC Scripting Sorunları 11 12 Ekim 2013 12:40
Sizi sizden koruyan eklentiler! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 02 Aralık 2011 16:21