IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2019, 13:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev ödevini kim icat etti






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zaman geçtikçe insanlar, eğitimin önemini anlamaya başladılar. İnsanlığın her alanda ilerleme ve gelişme kaydetmesi eğitimin yardımları sayesinde gerçekleşiyor. Bir çocuk için eğitim ailede başlar, okulda devam eder. Okula hayatı başladıktan sonra öğrenciler ev ödevi ile baş başa kalırlar. Ev ödevi konusunda faydalı mı, gerekli mi gibi akla gelen bir çok soru var elbette.

Bu yazımız “ödevi icat eden kim ve ödev ne zaman icat edildi” sorularına cevap bulmaya yönelik olacak. Ayrıca; Öğretmenlerin, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik verdikleri ev ödevlerinin rolünün farkına varılmasına ve eğitim sisteminin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.

Tarihte Okulu İlk Kim Buldu?

Ödevler okul eğitiminin ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanlar çok uzun zaman önce eğitim sistemini icat etti. Eski tek odalı okulların kökenleri yüzlerce ya da binlerce yıl öncesine dayanıyor. Eğitim sistemi antik insanlarla birlikte ortaya çıktı. Uygar uluslar ortaya çıkmadan önce bütün dünyaya yayıldı. İnsanlar evrim geçirmek zorundaydılar ve evrimin gerçeleşmesi öğrenmeden mümkün değildi. Zamanla, eski öğretim sistemleri büyük eğitim kurumlarının ortaya çımasını sağladı. Okullar, küçük çocukların gelecek vadeden saygın yetişkinler haline gelmelerini sağladı.

Bir okul, dünyamızı ileri getirmek için farklı kuşaklardaki temsilciler arasında değerli bilginin alışverişini sağlayan en iyi yerdir. İlk eğitim sistemi hayatta kalmayı öğrenmenin tek yoluydu. Yeryüzünde yaşayan insanların sayısı arttı ve öğrenen nüfusu cinsiyeti, yaşı, tecrübesi vb. temellerde ayrı gruplara bölmek gibi durumlar ortaya çıktı. Kazanılan bilgiyi temel alarak insanları gruplara ayırdılar. O zamanlar erkek çocuklarının kız çocuklardan daha akıllı ve daha hızlı öğrendiğine olan inanç kızları erkeklerden ayırdı.

Ev Ödevi Ne Zaman İcat edildi?

İtalya’da Venedik’te yaşayan ve disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis, eğitim sisteminde ev ödevi kavramını 1095 yılında başlattı. Nevilis öğrencilerinin performanslarından memnun değildi. Okulda geçirilen saatlerin, çocuklarının bilgi ve becerileri üzerinde olumlu etkisi olmadığını düşünmeye başlamıştı. Yasalara aykırı fiziksel şiddet içermeyen bir şekilde onları cezalandırmanın bir yolunu bulmaya karar verdi.

Ev ödevini kim, neden ve nasıl icat etti?

Muhtemelen bazı öğretmenler Nevilis’ten önce öğrencilerine okul sonrası görevler vermeye çalışıyorlardı, ancak İtalyan öğretmen’den sonra Avrupa’daki eğitim sisteminin resmi bir parçası haline geldi.

Resmi okul sistemi icadından sonra öğretim yöntemlerini geliştirmeye duyulan ihtiyaç arttı. Zengin insanlar eğitim için ödeme yapmayı kabul etmişlerdi. Çocuklar ise özel bir motivasyon olmadan kendi kendilerine sorumluluk almaya, yani okuldan sonra ders çalışmaya hazır değildi. Nevilis, başlangıçta bir cezalandırma yöntemi olarak ödev vermişti fakat daha sonra derslerin ardından, öğrettiklerinin doğru anlaşılıp anlaşılmadığını öğrenmek için birkaç saat sürecek ev ödevleri vermeye başladı.

Ödev, çocukların okuduğu konuyu anlamalarını sağlamanın en iyi yoludur.


Kaynak..: iLkKimbuLdu..







__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ev ödevini kim icat etti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Smart TV kim icat etti PySSyCaT Mucitler ve İcatları 1 27 Ocak 2019 10:22
Gözlüğü kim icat etti PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 18 Aralık 2015 13:09
Kağıdı kim icat etti PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 02 Aralık 2015 20:15
Gitarı Kim icat etti Zen Müzik Dünyası 0 07 Haziran 2014 23:55
Bisikleti Kim icat etti ? YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:49