IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By SimHa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2019, 23:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı Tahtayı kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akıllı Tahtayı kim icat etti. Akıllı tahta 1991 yılında David Martin ve Nancy Knowlton tarafından icat edildi. SMART Technologies şirketi bünysinde üretilen akıllı tahtalar, kullanıcıların veri girişini sağlamak için dokunma algılayabilen yani dokunmatik etkileşimli beyaz renkte olacak şekilde tasarlandı.

Akıllı tahtayı kim icat etti?

David Martin, Smart şirketini Amerikalı bir projektör şirketinin distribütörü olarak Kanada’da 1987 yılında kurdu. Sattığı projektörlerden kazandığı paraları yeni projesi için kullandı. Bilgisayar uygulamalarının dokunmatik kontrolü ve standart Microsoft Windows uygulamalarının üzerine yazma becerisi olan ilk interaktif beyaz tahta olan SMART paneli üzerinde araştırmaya ve geliştirmeye başladı.

Akıllı Tahtalar, normal bilgisayarlarda kullanılan mouse özelliklerini örneğin kaydırma ve sağ fare tıklaması gibi hareketler için dokunmatik algılama kullanmaktadır. Akıllı tahta 800 serisi tıkla ve kaydır konseptiyle piyasaya çıktı. Fiyatının yüksek olmasından dolayı kısıtlı bir kitleye hitap edebildi. Şirket Aralık 2010’da daha düşük maliyetli Smart Board 400 serisi akıllı tahtayı tanıttı.

Akıllı tahta uygulamaları

Akıllı Tahta veya interaktif beyaz tahta bilgisayar, projektör ve beyaz tahta yazılımını içeren bir sistemin parçası olarak çalışmaktadır. Okullar ve eğitim için Akıllı Dizüstü Ortak Öğrenme yazılımı (Smart Notebook collaborative learning software), iş yerleri ve toplantılar için Akıllı Toplantı Pro (Smart Meeting Pro) yazılımları bulunmaktadır. Tüm bileşenler kablosuz olarak veya USB kablolarla birbirine bağlanmaktadır. Bilgisayara bağlı bir projektör, etkileşimli akıllı tahtada masaüstü görüntüsünü görüntüler. Akıllı tahta bir el, kalem veya diğer katı nesnelerden dokunmatik girişi algılamaktadır. Akıllı Tahtada plazma veya LCD ekran panelleri ön projeksiyonlu ekran olarak bulunmaktadır.

Akıllı tahta nasıl çalışır
Akıllı tahtaların ana özelliği sınıfta veya toplantı odasında bulunan kişiler arasında etkileşimli bir ortam yaratıp konunun daha anlaşılır, akılda kalıcı ve pratik bir şekilde işlenmesini sağlamasıdır. Akıllı tahtanın icadıyla birlikte kara tahta’nın tebeşirin ve “tahtayı kim silecek?” sorusu tarihe karışmaktadır.

Akıllı tahtalar bilgisayarda hazırlanan ders veya toplantının konusu olan power point sunularını, videoları ve bilgisayarın çalıştırdığı her türlü veriyi görsel olarak kullanıcılara ve öğrencilere sunabilmektedir.

İngilizce “Smartboard” tabiri dilimize “Akıllı Tahta” olarak çevrilmiştir. Akıllı tahta teknolojisi bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile beraber kullanılmaktadır. Bu üçlü sistemde; bilgisayar anlatılacak ders veya konu ile ilgili programları çalıştırmaktadır. Projeksiyon aleti bilgisayarın ekran görüntüsünün tahtaya yansıtmaktadır. Akıllı tahtanın LCD panel bölümü ise kalem veya el ile ekrandaki verilere müdahale etmeyi sağlamakta ve ekran görüntüsüne interaktiflik özelliği kazandırmaktadır.



iLkkimbuLdu..







__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mayıs 2019, 23:41   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Akıllı Tahtayı kim buldu




Ìyi ki bulmuşlar.Sınıfımda bana çok yardımcı oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
akıllı tahtayı kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karşınızda aptal cihazları akıllı yapan akıllı priz Swat Cep Telefonlar 0 16 Ekim 2018 11:27
Akıllı Çoban PySSyCaT Öykü Masal ve Hikayeleri 0 01 Nisan 2016 20:30
Çivisiz Tahtayı El Alır Sahipsiz Tarlayı Sel Alır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 18 Haziran 2014 21:08
Akıllı Çatal Seyra Diyet ve Sağlıklı Beslenme 3 02 Ekim 2012 00:46
Akıllı Kadınlar .. Hayal Ah Kadınlar 1 04 Temmuz 2010 23:38