IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2020, 22:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bitcoin’i kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bitcoin dünya çapında internette kullanılan şifreli (cryptocurrency) para birimidir. Herhangi bir yönetici merkezi, herhangi bir ülkesi veya bankası olmayan dünyanın ilk sanal para birimidir. Bitcoin le yapılan işlemler doğrudan aracılar olmaksızın kullanıcılar arasında yapılır. Bitcoin’i bulan kişi Satoshi Nakamoto adını taşımaktadır, fakat bu ismin gerçek bir kişiye mi yoksa bu isim altında birleşmiş bir gruba mı ait olduğu Bitcoin’in ilk zamanlarında bilinmemekteydi.

Bitcoin madencilik adı verilen bir süreç ile oluşturulmaktadır. Bitcoin para birimi, internet üzerinde ürünler, hizmetler satın almakta veya diğer para birimleri ile değişim yapılabilmektedir. Şubat 2015 itibarıyla, internet üzerinden satış yapan 100.000’den fazla site, bitcoin’i ödeme kabul ederek satış işlemi gerçekleştirmiştir. 2014’ten itibaren bitcoin’u temsil etmek için kullanılan simge sembolleri BTC, XBT veya ₿ ’dır.

Bitcoin sahibi kim
18 Ağustos 2008’de alan adı “bitcoin.org” kaydedilmiştir. Aynı yılın Kasım ayında, Satoshi Nakamoto tarafından “Bitcoin: Bir kulanıcıdan kullanıcıya (peer-to-peer) Elektronik Para Sistemi” başlıklı bir makale paylaşılmıştır. Nakamoto, bitcoin yazılımını açık kaynak kodu olarak Ocak 2009’da yayımlamıştır. Piyasaya sürülen ilk bitcoin bloğu Nakamoto tarafından üretilen 50 bitcoindir.

2008 yılından 2016 yılına kadar Nakamoto’nun gerçek kimliği bilinmiyordu.

Bitcoin’e ilk destekçilerden ve katkıda bulunanlardan biri, programcı Hal Finney’dir. Finney bitcoin yazılımının çıktığı ilk gün programı indirmiş ve 10 Bitcoinlik bir işlem gerçekleştirmiştir. Finney’den sonra ilk destekleyenler, bitcoinden önce ortaya çıkan b-money’in yaratıcısı Wie Dai ve Bitgold’un yaratıcısı Nick Szabo’ydu.

İlk günlerde, Nakamoto’nun 1 milyon bitcoin ürettiği tahmin edilmektedir. İlk zamanlarında Nakamoto bitcoin network uyarı sistemini ve bitcoin çekirdek kodunu elinde tutmuş daha sonra ise Bitcoin Vakfı’nın en önde gelen temsilcisi Gavin Andresen’e teslim etmiştir. Bu devir teslimden sonra Nakamoto bitcoin ile ilgili tüm süreçlerden elini çekmiştir. Bayrağı devralan Andersen bu süreci şöyle anlatmaktadır. “Satoshi projeden çekilip bütün yükü omuzlarıma bıraktı. O aşamadan sonra ilk yapmaya çalıştığım şey bitcoini bağımsız yönetim şekline çekerek, merkezileşmekten uzaklaştırmaya çalışmak oldu.”

ilk kayda değer Bitcoin ödemesi bitcoinin konuşulduğu forumlardan biri üzerinden yapılan 10,000 BTC tutarındaki işlemdir. Bu işlemle, Pizza Today dergisine göre Pizza Hut ve Domino’s Pizza’dan sonra Amerikan’nın üçüncü en büyük pizza Gel-Al ve dağıtım restoranı ollan Kentucky merkezli Papa John’s Pizza’dan verilen iki adet pizzanın bedeli ödenmiştir.

Craig Steven Wright


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aralık 2015’te, Wired ve Gizmodo’nun iki paralel araştırması Wright’ın bitcoinin mucidi olabileceğini iddia etti.

2 Mayıs 2016 tarihinde Avustralyalı bilgisayar mühendisi ve iş adamı olan Craig Steven Wright, sanal para birimi olan Bitcoin’i bulan kişi olduğunu ve uzun süredir Satoshi Nakamoto lakabını kullandığını duyurdu. BBC’nin haberine göre Craig Wright kimliğini açıklarken, Bitcoin’in yaratıcısına ait olduğu bilinen Bitcoinlere dair teknik verileri de paylaştı ve böylece sanal paranın yaratıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu.





iLkKimbuLdu..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitcoin’i kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Bitcoin Safiye' yakalandı. ihaveanidea Haber Arşivi 5 08 Kasım 2019 12:12
ücretsiz bitcoin kazan zAZ Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 27 Haziran 2019 21:08
Bitcoin 7 Bin Doların Altında yaSmin İnternetten Para Kazanma Yolları 1 02 Nisan 2018 16:05
Bitcoin ฿ Nedir ? muptelasiyim Nedir? 4 09 Ocak 2018 15:46
Microsoft'tan Bitcoin Desteği SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Aralık 2014 12:06