IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 19:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Holokost inkârı mı, Holokost düzeltmesi mi?




Holokost inkârı mı, Holokost düzeltmesi mi?

Kendilerini "revizyonist" olarak gören kişiler, "inkârcı" terimine itiraz ederler. "Revizyonist (düzeltici)" terimi kasten yanıltıcıdır. Tarihi revizyonizm; tarihin yeni keşfedilmiş, daha doğru, daha az önyargılı ayrıntılarla, düzeltilmek için tekrar incelenmesidir. "İnkârcılar" önlerinde olan değişmez gerçekleri atlayıp, kendi teorilerini kanıtlayacak deliller aramakla suçlanmışlardır.

Tarihi revizyonizm, bilinen tarihin tamamıyla doğru olamayabileceğinin ve ona göre düzeltilmesi gerektiği yaklaşımıdır. Tarihi düzelticilik bu anlamda tarih biliminin genelde kabul görmüş bir yönüdür.

Holokost inkârcıları Holokost tarihine gerekli revizyonist (değişimci) prensipleri uyguladıkları sürece kendi görüşlerinin Holokost düzeltmesi olduğunu savunurlar. Öte yandan onları eleştirenler bu kişileri Holokost inkârcısı olarak kabul etmeyi tercih ederler.

Holokost inkârcıları şunları iddia ederler:

*Naziler Yahudileri topluca öldürmek için gaz odaları kullanmamışlardı. Bitlerden arıtıcı küçük odalar vardı ve bu işlem için Ziklon-B gazı kullanılmıştı.


*Naziler fırınları öldürdükleri kurbanlarının cesetlerini ortadan kaldırmak için kullanmamışlardı. Fırınları işletmek için gereken enerji savaşta olan bir ülkenin karşılayabileceğinden çok daha fazlaydı.


*Olan fırınlar böyle bir gaye için çok ufak kalırdı. Bu fırınlar çok kalabalık olan isçi kamplarında, doğal nedenlerden veya bulaşıcı hastalıklardan ölen kişiler için krematoryum olarak yapılmıştı.


*Ölen Yahudi sayısı olarak verilen 5-6 milyon sorumsuzca abartılmış bir rakamdı. Rusya, İngiltere, Filistin ve Amerika'ya göç eden birçok Yahudi bu sayının içinde yer almaktaydı.


*II. Dünya Savaşı'ndan sonra gösterilen birçok fotoğraf ve film, İttifak kuvvetleri tarafından özellikle Nazi karşıtı propaganda amacıyla üretilmişti.


*İttifak ülkelerinin niyeti Nazilerin Yahudilere "sözde" yaptıklarını iddia ederken Filistin'de bir Yahudi vatanının kurulmasını gerçekleştirmekti. Bu iddialar günümüzde İsrail Devleti'nin özellikle Filistinlilerle ilgili politikasına destek toplamak için kullanılmaktadır.


*Holokost'la ilgili tarihi delil değiştirilmişti veya mahsus yanlış yorumlanmıştı.


*Bir Amerikan, İngiliz veya Yahudi komplosu Yahudileri kurban, Almanları da şeytanlaştırmakla uğraşmaktadır.


*Önyargılı akademisyen ve tarihçilerin arasında büyük bir kısım Holokost'un bir hikâye olduğunu kabullenmekten korkmaktadır; konuşurlarsa işlerini kaybedeceklerinin farkındadırlar.


Holokost inkârcılarıı, Nazilerin kendi hazırladıkları ve savaştan geriye kalan on binlerce sayfayı tutan belgeleri ve fotoğrafları ya görmemezlikten gelir, ya da küçümserler.

Tarihçiler Holokost inkârcılarının iddialarına kesin açıklamalar getirip, onların tartışmalarına ve yalanlamalarına karşı gerçekleri göstermişlerdir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
holokost, inkarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Holokost Inkarı Ve Iddiaları Ecrin Musevilik 0 05 Kasım 2011 19:51
Google'dan gecekondu düzeltmesi Spy Arama Motorları Haberleri 0 01 Mayıs 2011 16:58
Holokost YapraK Musevilik 5 12 Haziran 2009 23:24