IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2012, 23:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İgbo Yahudileri




Nijerya'nın bazı İgboları atalarının Akdenizden gelen İsrailoğulları olduğuna inanır fakat bunu kanıtlayabilecek arkeolojik veya adli tıbbi bir buluntu yoktur.

Rivayete göre Suriye, Portekiz ve Libya'daki İsrailoğulları Batı Afrika'ya göç etmiştir. Tarihi kaynaklar bu göçün M.S. 740'larda gerçekleştiğini gösterir. Adli tıbbiyeci ve amatör Yahudi tarihçisi Aguleri'li Chinedu Nwabunwanne Los Angeles'ın UCLA kütüphanelerinde 15 yıldan fazla bu konuyu araştırdı, "Emeviler'in son lideri Halif Muhammed kuvvetlerini Suriye'deki Yemen Emevileri üzerine 744'te sürdü; Yemenli Araplar ve onların destekçisi Yahudiler Suriye'den kovuldu. Dan, Naftali, Gad ve Aşer kabilelerinden oluşan Suriye Yahudileri Nijerya'ya yerleşti ve burada Sambatyon Yahudileri olarak bilindi. 1484'te Yehudalar Portekizden ve 1667'de Zevulunlar Libya'dan Nijerya'daki Sambatyon Yahudilerine katıldı. Yani Nijerya Yahudileri şu altı kabileden oluşmaktadır: Yehuda, Dan, Naftali, Gad, Aşer ve Zevulun. İlginç olan konu bu altı kabilenin Musa'nın kutsaması'nda Musa tarafından iki kere kutsanan kabileler olmasıdır. Bu altı kabile Yehuda Evi ya da Yakup Evi'ne ait altı kabile olup Efraim Evi veya İsrail Evi'ne ait diğer altı kabilenin ismi geçmemektedir."

Yurtdışından ilgi

Dünyadaki Yahudi cemaatlerinin Nijerya Yahudi cemaatine olan ilgisi Yitzhak Rabin'in kayıp kabilelerin bulunması için Nijerya'ya gönderdiği ekiple 1995'te resmileşmiş oldu. Batılı hahamlar ve Rabbi Gorin gibi eğitmenler bu cemaati çeşitli kereler ziyaret etmiştir ve yurtdışındaki Yahudi cemaatleri bu cemaate kitap, bilgisayar ve dini makaleler göndererek desteğini devam ettirmektedir. Buna rağmen İsrail henüz İgboları Kayıp On Kabile'den biri olduğunu resmi olarak kabul etmemiştir.

İbadet

İgbo Yahudilerinin başlıca ibadetleri ve gelenekleri arasında erkek çocukların sekiz günlükken sünneti, kaşerut kurallarına uymak, kadının adet döneminde erkekle kadının ayrı durması, tallit ve kipa'nın giyilmesi, Yom Kippur ve Roşaşana gibi bayramların kutlanışı bulunur. Yakın zamanda cemaat
ayrıca Hanuka ve Purim bayramlarını da kutlamaya başlamıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
igbo, yahudileri, İgbo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Zengin Yahudileri efLatun Musevilik 4 13 Ocak 2012 13:00
Osmanli Yahudileri Ecrin Musevilik 1 05 Kasım 2011 19:48
Hitler Yahudileri neden katletti? INsaNIty Haber Arşivi 0 22 Haziran 2009 02:31
Osmanli Yahudileri Heidi Musevilik 1 10 Mart 2009 20:36