IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2013, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2014 Yılbaşı Mabel Matiz




2014 Yılbaşı Mabel Matiz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Mekan:
HAYAL KAHVESİ ÇUBUKLU


Sanatçı:
MABEL MATİZ


Konser Tarihi:
21 Aralık, 2013 - 22:00


Mabel Matiz 2013 yılına, sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek bu gecede, Çubuklu Hayal Kahvesi sahnesinde veda ediyor.
Çubuklu Hayal Kahvesi yeni yılı, İstanbul Boğazı'nın en güzel kıvrımında, rıhtımlar üzerinde, kaliteli müziğin ve sınırsız coşkunun, denizden yansıyıp atmosfere karışacağı muhteşem bir parti ile karşılıyor.

Tekne Servis Programı
21:15 Kabataş
21:25 Beşiktaş
21:40 Üsküdar
*Ayrıca İstinye’den karşılıklı ring tekne servisi
Dönüş:
03:00 Çubuklu


Mabel Matiz
Mabel, adını "Kumral Ada Mavi Tuna" adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve "çok sarhoş, düşkün kimse" anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelimedir.

Lise ve üniversite yıllarında kısa süreli gitar ve şan dersleri alan Mabel Matiz, üniversitede ilk müzik çalışmaları sayılabilecek birkaç cover grubu denemesinden sonra kendi içine dönerek kendi şarkılarını yazmaya ve daha sonradan adını duyuracağı ilk kişisel ev kayıtlarını almaya başladı. Matiz, 2008'den bugüne, gitar vokal ağırlıklı kaydettiği şarkılarını ve cover demolarını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayınladı. 2009 yazında müziğine büyük ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başlayan başarılı sanatçı, proje dahilinde Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girdi. Mabel Matiz, müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği ve 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 11 Mayıs 2011'de Zoom Kurumsal etiketiyle çıkarttı.

Kendi adını taşıyan ilk albümü yayınlanır yayınlanmaz çok geniş bir kitleye ulaşan Mabel Matiz, dinleyicileri ve Türkiye’nin önde gelen müzik eleştirmenleri tarafından ülkemizin en fazla gelecek vadeden genç müzisyenleri arasında gösterildi. 2011 yılında yapılan değerlendirmelerde ilk albümü, yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterildi ve albümde yer alan "Arafta", "Söylese O Ben Söyleyemem", "Kül Hece", "Filler ve Çimen" ve "Barışırsa Ruhum" adlı şarkılara çekilen video klipler büyük beğeni topladı.
Bu arada Mabel Matiz kendi albümleri dışında Türkiye’nin önemli sanatçılarının albümlerinde de söz ve beste olarak yer almaktadır. Teoman’ın "Aşk ve Gurur" albümünde yer alan "Sahilde Bir Sarhoş", Göksel'in "Bende Bir Aşk Var" albümündeki "Yarım Kalan Şarkı" ve Cey'lan Ertem'in "Ütopyalar Güzeldir" albümündeki "Cennetin Irmakları" adlı şarkıların söz ve besteleri yine sanatçı Mabel Matiz'e aittir.

Bu süreçte başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Anadolu'nun birçok şehrinde konser veren Mabel Matiz, 2012 yılının Ağustos ayında ikinci albümü olan "Yaşım Çocuk"un kayıtlarına başladı. Bütün aranjeleri Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu'na ait olan yeni albümün mixleri ve vokal koçluğu ise Tolga Görsev tarafından hayata geçirildi. Türkiye'nin en önemli ses kayıt stüdyolarından Erekli–Tunç’ta kaydedilen yeni albümde, 9 şarkının sözü ve bestesi Mabel Matiz'e ait olup albümün ilk tekli ve video şarkısı olarak öne çıkan "Zor Değil" ise Mete Özgencil ile ortak bir çalışmadır. Albümün bir diğer ses getiren çalışması ise sözü ve müziği Yıldız Tilbe’ye ait olan "Aşk Yok Olmak"tır.

2013 yılının Ocak ayında DMC Müzik/Zoom Kurumsal etiketiyle piyasaya çıkan "Yaşım Çocuk" albümünün ilk video klibi "Zor Değil" şarkısına, yönetmen Gürcan Keltek tarafından çekilmiştir. Dinleyicileri ve müzik eleştirmenleri tarafından "Kent Ozanı" olarak tanımlanan sanatçının yeni albümü "Yaşım Çocuk" piyasaya çıktığı hafta D&R albüm satış listesine 8 numaradan giriş yaparak, büyük başarı kazanmıştır. Sanatçı hali hazırda yeni albümünün tanıtım çalışmalarına katılmakta ve konserlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Fiyat:
1. Kategori - 100.00 TL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2014, mabel, matiz, yılbaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mabel Matiz - Zor Değil Şarkı Sözü Violent M, N, O, Ö, P 0 01 Kasım 2013 10:03
Mabel Matiz – Aşk Yok Olmaktır Şarkı Sözü Violent M, N, O, Ö, P 0 01 Kasım 2013 09:46
Mabel Matiz Zen Kültür ve Sanat 0 05 Nisan 2012 21:04
Mabel Matiz Bab Müzisyenler 0 25 Kasım 2011 03:55
Roxy'de 'Mabel Matiz' aLya Kültür ve Sanat 0 15 Kasım 2011 09:03