IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2014, 13:53   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psychedelic Rock




Psychedelic Rock

Psychedelic müzik ya da Psychedelic rock, uyuşturucunun özellikle LSD gibi ruh halini değiştirici ve düşünme paternlerini çarpıtıcı maddelerin etkisinde yapılan, yarattığı etkiyi aktarmaya çalışan bir müzik türüdür. Beyinsel faaliyetlerin marijuana, psilocybin, mescaline, salvia divinorum, ve özellikle LSD gibi uyuşturucuların etkisi altında değiştiğinde, kişinin, yaşadığı tecrübelerden esinlenerek yaptığı müzik türüne verilen addır. Aynı ilham kaynağı altında yapılan bir diğer müzik türü de psychedelic electronic mü******.
1960'lardaki yaygın madde kullanımından etkilenerek pop kültürüne de yansıyan müzik türü, bu yıllarda en yaygın dönemini yaşadı. The Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, Rolling Stones ve The Who gibi dönemin birçok ünlü grubu, bu türde şarkılar yazmışlardır.
Her ne kadar 1960'lardan sonra hiçbir zaman eski popülerliğini yakalayamamış olsa da, hala, küçük ama sadık bir kitle bu müziği devam ettirmektedir.
Türkiye'de psychedelic müzik öğeleri, 1960'larda da az kişi tarafından tanıtılmasına rağmen, Erkin Koray gibi isimlerle bu topraklara da getirilmiştir.
Rock müzik tarihinde Psychedelic rock, blues-rock, progressive rock ve heavy metal aralarında bir köprü oluşturur. Kökleri daha çok batı müziğine dayansa da, melodilerinde hint müziği gibi etnik tarzlardan da özellikler taşır. Tamamen bir serüvendir, başlayan müzik hiç sonlanmayabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
psychedelic, rock


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rock HudsonRock Hudson Biyografisi-Rock Hudson Yaşamı-Rock Hudson Hayatı-Rock Hudson AftieL Oyuncular / Yönetmenler 0 10 Mayıs 2014 23:31
Psychedelic Kim? Psychedelic Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 10 23 Ekim 2013 11:10