IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By Bab

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 03:45   #1
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Opeth





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Opeth, 1990 yılında İsveç'de kurulmuş bir Extreme Progresif Metal grubudur.

Asıl türün adı Progresif Death Metal ya da Extreme Progresif Metal olmakla beraber internet çevresinde farklı yakıştırmalar da yapılmıştır. Birçok sanat eleştirmeni Forest Metal'e varan isimler uydurmuşlardır. Fakat şarkılarında akustik gitar ve clean vokal, jazz, blues, progressive rock etkileri de kullandıkları için extreme progresif metal en yakın türdür. Grubun vokali Mikael Âkerfeldt yaptığı hem brutal hem de clean vokaller ile gerçekten Death Metal camiasında akla gelen önemli isimlerdendir.

İlginç kısım bilindik death metal sözlerinin yanında, Opeth'in şarkı sözleri çok şiirsel bir anlatıma yer verir. Hatta bazı yarışmalardan ödülleri bulunmaktadır.

Grup ismi Wilbur Smith'in Sunbird (Güneşin Kuşu) adlı bir kitaptan çıkmıştır. Bu romanda Opet adında bir ay şehri bulunur. Grup üyeleri bunu Opeth'e çevirirler. Öte yandan İsveççe Opeh diye okunur.

Opeth,Türkiye'yi 2003 yılında İstanbul/Rock The Nations festivalinde Kreator ve Dio'nun alt grubu olarak ziyaret etti. 2006 yılında ise 29 Mart'ta İstanbul Yeni Melek Konser Salonu'nda, 30 Mart'ta ise Ankara Saklıkent'te olmak üzere iki konserlik mini bir turne yaparak hayranlarıyla buluşmuştur.

2005 sonları ve 2006 yılı içerisinde yapılan turnelerde, ender rastlanan bir kan hastalığı bulunan baterist Martin Lopez yerine gruba Amerika turnesinde Gene Hoglan, Avrupa ve diğer turnelerde ise Martin Axenrot eşlik etmektedir. Lopez, 12 Mayıs 2006 itibariyle hastalığı nedeniyle gruptan ayrılmıştır. Yerine turnelerde gruba eşlik eden Martin Axenrot geçmiştir

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
opeth


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık