IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By dreamy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 23:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anathema





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Önceleri Pagan Angel adıyla kurulan grubun ilk kadrosu Darren White (vokal),Daniel ve Vincent Cavanagh (Gitar), Jamie Cavanagh (bas gitar) ve John Douglas`tan (Bateri) oluşmaktaydı.Grup fikri bir gün beraber evde otururlarken Danny tarafından ortaya atıldı.1990 yılında kendi imkanları ile "An İliad Of Woes" adlı demoyu kaydettiler.Bu sıralarda grup adını "Anathema" olarak değiştirdi ve dinleyicisi kitlesini az da olsa genişletti.Fakat asıl hayran kitlelerini Paradise Lost ve Bolt Thrower gibi gruplara alt grup olarak çıkmalarıyla kazandılar.1991 yılında All The Faith Is Lost adlı ikinci demolarını yayınladılar. Daha sonra Jamie gruptan ayrıldı ve yerine grubun ileriki dönemlerinde başarılar kazanmasında büyü payı olacak Duncan Patterson geldi.Daha sonra grup 1992 yılında Peaceville Records ile sözleşme imzaladı.

Grup 1992 yılında kendi prodüktörlüklerini yaptıkları "Serenades" -----ün kaydetti.Daha sonra Cannibal Corpse`un alt grubu olarak İngiltere`yi turladılar ve dönüşte,1993 Şubat`ında -----ü yayınladılar.Serenades -----ü Anathema için büyük dönüm noktalarından birisidir.----- rahatlıkla Doom Metal tarihinin en iyi -----lerinden birisi(Kimilerine göre de en iyisi) olarak gösterilebilir.Metal Hammer Serenades -----ünü "Ayın -----ü" olarak seçmiştir.Grup 1993 ilkbaharında turneye çıktı ve yurtdışındaki ilk konserlerini vermeye başladı.Daha sonra 1994 yılında Cradle Of Filth ve At The Gates ile Almanya turnesine çıktı.

1994 yılının Mayıs ayında Pentecost III isimli mini bir LP kaydetti fakat plak şirketi ile yaşanan sorunlar sebebiyle ----- 1995 Mayıs`ına kadar yayınlanmadı.Bu ----- aynı zamanda Darren White`ın grupla kaydettiği son ----- oldu.Grup üyeleri Darren`ın vokalinin kafalarındaki sound ile uyuşmadığını düşünüyorlardı.

Darren`ın ayrılmasının ardından vokalleri Vincent devraldı ve Darren tarafından "Rise Pantheon Dreams" olarak isimlendirilen 2. -----ün adı "The Silent Enigma" olarak değiştirildi.-----ün sözleri tamamen gruba aitti.----- Newcastle`da Lynx Studios`ta kaydedildi.Prodüksiyon yine gruba aitti,fakat grubun menajeri Venom`un davulcusu Abaddon oldu.23 Ekim 1995 yılında ----- yayınlandı.Dünya çapında ses getiren The Silent Enigma -----ü gerçekten Doom Metal tarihinde öenmli bir yerde durmaktadır. Gerek sound,gerekse sözler ile gerçekten büyük bir başarıdır Anathema adına.Özellikle "A Dying Wish" şarkısında görülen Duncan Patterson`un sözleri,ilerisi için bir ipucu taşımaktadır ayrıca.Söz yazmadaki ustalığını yavaş yavaş göstermeye

başladığı -----lerden birisidir The Silent Enigma.Grup -----den sonra Paradise Lost ile bir kez daha İngiltere turnesine ve daha sonra tek başlarına Avrupa turnesine çıktı.Ayrıca bu -----den sonra Anathema menajer Abaddon ile yollarını ayırdı.

Grup 1996 yılında Eternity -----ünü yayınladı.-----ün kaydı sadece 3 haftada tamamlandı.Artık Duncan Patterson`un gruptaki rolü iyiden iyiye belli olmaya başlamıştı.Özellikle Angelica,Eternity Part I,II,III,Suicide Veil,Far Away,Cries On The Wind şarkılarında yazdığı sözler ile grubu adeta sürüklemiştir.Çoğu kişiye göre (Ki buna ben de dahilim) Anathema en iyi zamanlarını Duncan ile yaşamıştır.Bu sıralar Danny daha çok müzik ile ilgilenmekteydi.Rahatlıkla Anathema`nın en iyi -----lerinden birisi olarak gösterilebilir Eternity.

1998 yılında grup Kit Woolven prodüktörlüğünde Alternative 4 -----ünü kaydetti.John Douglas ----- öncesi gruptan ayrıldığından, yerine Shaun Steels getirildi.Alternative 4 -----ü,birçok açıdan Anathema`nın zirve yaptığı bir -----dür.Sert vokaller tamamen ortadan kaldırılmış,grubun (Özellikle Duncan`ın) söz yazmadaki olgunluğu şimdiye kadarki en üst düzeye gelmiştir.Danny ile Duncan`ın uyumu muhtemelen en iyi bu -----de görülebilir.

Alternative 4`un yayınlanmasından sonra,grubun gidişatı hakkındaki fikirleri Danny ile uyuşmayan Duncan,gruptan ayrılma kararı almıştır.Özellikle fanlar üzerinde şok etkisi yaratan bu haberin üzerine tüm sorumluluk Danny ve Vincent`in üstüne kalmıştır.Grubun müziğinin nasıl bir halk alacağı büyük bir merak konusuydu.

Judgement -----ü böyle bir ruh hali içinde kaydedildi.Shaun Steels da yerini tekrar John Douglas`a bırakmıştı.Anathema için oldukça karışık bir dönemdi,----- neredeyse tamamen belirsizlik içinde kaydedildi.Bu arada,----- kaydedilmeden önce Danny ve Vincent kardeşlerin anneleri Helen Cavanagh`ın da ölümü tüm bunlara eklenince,ortaya çok karanlık bir ----- çıkması kaçınılmaz olmuştu.-----deki ve belki de Anathema`nın en iyi şarkılarından birisi olan "One Last Goodbye" Danny tarafından annesine ithafen, "Parisienne Moonlight" da yine Danny tarafından annesinin cevabı niteliğinde yazılmıştır.Sound olarak bakıldığında Danny ve Vincent kardeşlerin aklında olan ve ileride tamamen kendini belli edecek faha yumuşak bir müzik icra edilmiştir.Distortion yerine daha clean tonlar ile karanlık bir hava yakalanmıştır,dinlenebilirliği en yüksek olan Anathema -----lerinden biridir.

2001 yılında,grup A Fine Day To Exit -----ünü kaydetti.Grubun değişim süreci devam etmekteydi,fakat daha yumuşak bir ----- olmasına rağmen sözleri ve sound`u hala depresifti.Çoğu fan tarafından genel Anathema sound`undan uzaklaşmakla suçlansa da, objektif olarak bakıldığında hala Anathema`nın var olduğunu göstermesi açısından üzerinde durulması gereken bir -----dür.

Bu -----den sonra,2002 yılında Danny şaşırtıcı bir şekilde Anathema`dan ayrıldığını açıkladı.Hayran kitlesi henüz şaşkınlığı üzerinden atamamışken Danny sevindirici bir şekilde tekrar Aanathema`ya döndüğünü açıkladı ve grup yeni ----- üzerinde çalışmaya başladı.2003`ün sonunna doğru "A Natural Disaster" adlı yeni ----- yayınlandı.Artık bu -----le grubun çizgisini iyice değiştirdiği görüldü.Bir kısım fanlar Anathema`nın eski yolundan uzaklaştığı gerekçesiyle hoşnut kalmazken,diğer kitle ise Anathema`nın hala ve de sert olmadan güzel işler çıkartabildiğini göstermesi açısından -----ü çok beğendi.Enstrümanların daha fazla ön planda olduğu bir -----dü A Natural Disaster ve Anathema`nın geleceği ile ilgili ipuçları vermekteydi.

2006 yılında grup yeni -----e koymayı planladıkları 2 şarkıyı yayınladı.Everything ve A Simple Mistake isimli şarkılar Anathema`nın yeni yüzünü doğrular nitelikte.Henüz bir plak şirketi ile anlaşması bulunmayan Anathema`nın çıkaracağı yeni -----ün adı şu an için "Angels Walk Among Us" şeklinde düşünülmekte.

Grup üyeleri

* Vincent Cavanagh: Vokal, Elektro

* Daniel Cavanagh: Elektro, Vokals, Keyboard

* Jamie Cavanagh: Bass

* Les Smith: Keyboard

* John Douglas: Bateri

Grubun eski üyeleri

* Darren White - Vokal (1990-1995)

* Duncan Patterson - Bass, Keyboard (1990-1998)

* Shaun Steels - Bateri (1997-1998)

* Martin Powell - Keyboard (1998-2000)

* Dave Pybus - Bass (1998-2001)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Kasım 2011, 03:40   #2
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Anathema




Çoğu doom metalci gibi ben de önce "MDB" sonra "Anathema" demeyeceğim. Önce Anathema, sonra yine Anathema. "MDB"yi de denedim, lakin ağızda Anathema kadar tat bırakmıyor. My Dying Bride ile Anathema'nı farkını şu şekilde anlayabiliriz; Anathema ile rakı içilir, MDB ile asla.

Şöyle bir favori liste oluşturacak olursak eğer;

Flying, One Last Goodbye, Lost Control, Dreaming Light, Deep, Regret, Re Connet, Alternative 4, Angelica, Parissienne Moonlight, A Natural Disaster, Fragile Dreams diye gider.

Album olarak;
Alternative 4 kesinlikle her müzik severin arşivinde bulunması gerekir.

Öyle bir gruptur ki, her parçasının ardına milyonlarca kelime yazılabilir. Yazıyorum.

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.

Konu Bab tarafından (25 Kasım 2011 Saat 04:33 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anathema


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık