IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Aralık 2019, 11:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toplam Kalite Kontrolü Nedir?




Toplam kalite kontrol (TKK) yada firma çapında kalite kontrol (FÇKK) Kaoru Ishikawa’nın sürekli iyileştirme tekniklerine ve Dr. Feigenbaum’un TKK kavramını geliştirmesi ile ortaya çıkmıştır.
FÇKK (TKK)’de, firmanın bütün bölümlerinin ve çalışanlarının katıldığı kalite kontrol esas olmakla birlikte maliyet kontrolü (kar kontrolü ve fiyat kontrolü), miktar kontrolü (üretim miktarı, satış miktarı, stok miktarı) ve teslim tarihi kontrolünü de içermektedir. Kalite kontrol, maliyet kontrolü ve miktar (teslim tarihi) kontrolü birbirinden bağımsız yapılamaz [1]. Bunun sebebi, kalite kontrol yürütülürken, maliyet bilinmediği sürece kalite planlaması ve tasarım yapılamamasıdır. Firma karının belli olması ile kalite kontrolün sonucu önceden tahmin edilebilir. Üretimde, satışta ve stokta kesin miktarların bilinmemesi ile ne hata yüzdesi ne de yeniden yapılanma oranı elde edilemez.
TKK çalışmalarında PYDH (Planla, Yap, Denetle, Harekete geç) halkası daha çok önem verilmektedir. KAIZEN (sürekli iyileştirme), mevcut durumun korunması sürekli bir iyileştirme çabasının gerektiğini bu çaba gösterilmediği takdirde gerilemenin kaçınılmaz olacağını bunun için bir yeniliğin doruk noktasına ulaşıldığında, ulaşılan düzey bir dizi KAIZEN çalışması ile korunmalı ve iyileştirilir fikrini savunur. KAİZEN’in düşüncesi TKK’ de, bütün halkalarla kesişen Kalite Kontrol Çemberi ise, üst-orta yönetimi ile diğer personelin kalite kontrole katılımını sağlayan ve TKK (FÇKK)’yi tamamlayan çemberdir. TKK (FÇKK) bu halkaların bütününü oluşturur. TKK (FÇKK) düşüncesinin yönetimde uygulanması, yönetimin bütün yönleri dahilinde kendisinin tanımlamış olduğu kalite politikasının tamamı anlaşılmaktadır. Tabii bu da bütün yönetim fonksiyonlarının organizasyonu içinde her yönü kapsamaktadır

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalite, kontrol, nedir, toplam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toplam Kalite Yönetimi İle İlgili Herşey Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 17:27