IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Mart 2020, 18:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Feng-Shui Nedir?




Feng-Shui Nedir?

Feng-shui, adını sıkça duyduğumuz ancak öğretilerini pek de iyi bilmediğimiz oldukça önemli bir felsefe...


Hayatınızda sık sık yaşadığınız sorunların nedenlerinden biri de enerjinizin bozulması olabilir. Bu günlerde sık sık duyduğumuz enerji kelimesi aslen Feng Shui öğretisinin bir parçası. Antik Çin’de uygulanan bu öğreti; aşk, eğitim, para, ilişkiler ve kariyer konularında şansınızı arttırmanıza ve birçok kişiden bir adım önde olmanıza yardımcı olabilir. Peki Feng Shui nedir?

Akşam dışarıdan eve geldiğinizi düşünün. Neden rahatlamış hissediyorsunuz? Çünkü evinizin size ait yaşam enerjisiyle dolu olması zihninizi rahatlatıyor. Kendinizi dışarıda olduğunuz halinize göre çok daha güvende ve kontrol sahibi hissediyorsunuz. Ya da korkutucu bir binaya girdiğinizi düşünün. Neden ürpermiş hissediyorsunuz? Feng Shui öğretisi bu binalarda gezinen kötü Chi enerjisinin bedeniniz tarafından hissedilebilir olduğuna inanır. Eğer yaşamınızda sıkça kötü Chi enerjisini deneyimliyorsanız, hayatınızda aksilikler baş gösterir. Ne kadar denerseniz deneyin işler yolunda gitmez. Depresif ve mutsuz hissetmeye başlar, yataktan kalktığınız ilk anda bile moralsiz uyanırsınız. Oysa çok basit düzenlemelerle “kötü şans” olarak düşündüğünüz bu aksiliklerden kurtulabilirsiniz. Bunu için önce Feng Shui’nin temellerini öğrenmeye başlayalım.

Feng Shui nedir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

“Rüzgar” (Feng) ve “Su” (Shui) kelimelerinin birleşimi olan olan Feng Shui, temelde bir enerji dengeleme sanatı. Pek çok uzman, rüzgarın yaşam enerjisi (yani ruh) ve suyun da hayatın kaynağı olduğunu ve bu yüzden bu şekilde isimlendirildiğini düşünüyor. Kelime anlamı ne olursa olsun bu antik yerleştirme sanatı, hayatınız için verimli ve mutlu bir yaşam vadediyor. Peki nasıl? Yaşadığınız mekanlarda, giydiğiniz kıyafetlerde ve ruhunuzda bozulmuş olan Chi enerjisini düzeltip; ruh, beden ve Chi enerjisinin uyum içinde olmasını sağlayarak.


Feng Shui’nin temeli olan “Chi” nedir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yukarıda bulunan fotoğraflara bir bakın. Hangi ofiste daha verimli çalışırdınız? Soldaki fotoğrafa bakınca sıcak ve keyifli hissederken; sağdaki fotoğrafa bakmak korkutucu hisler uyandırabilir. Bunun sebebi Chi olarak adlandıran hayat enerjisidir. Modern dünyada “atmosfer” olarak tarif edilen Chi, Feng Shui’nin temel taşlarından birini oluşturur. Belli bir tarafın daha yoğun olduğu mekanlarda Chi enerjisi çok daha anlaşılabilir olarak gezinir. Fakat evinizde, ofisinizde hangi enerjinin daha yüksek olduğunu anlamak biraz daha zordur. Diyelim sağdaki fotoğraf tamamen kötü Chi ile dolu. Bunu açık bir şekilde görebilirsiniz ancak, ofisinizde enerji iyi ve kötü olarak yarı yarıya geziniyorsa, bunu hissetmek daha zordur. Tabii kötü enerji yine de hayatınızı etkiler. Bir gününüzün iyi bir gününüzün kötü geçmesine ve dengesiz bir yaşama sebep olur. Feng Shui ile yaşam alanlarınızı iyi enerji ile doldurup hayatınızı daha olumu bir hale getirebilirsiniz. Düşünün, her daim başarınız için çalışan enerjiler ile çevrili bir yaşam!




Feng Shui nasıl başladı?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

“Feng Shui nedir?” sorusunu cevapladığımıza göre geçmişe gidebiliriz. Kesin bir tarih vermek güç olsa da Feng Shui’nin M.Ö. 2. ila 4. yüzyıllar arasında Antik Çin’de başladığı düşünülüyor. Gömülmek için en iyi yerleri arayan Çin İmparatorları bazı uzmanlar tutar ve ölümden sonraki hayat için en iyi yerleri arardı. Bu sırada enerji konusu gündeme geldi ve bunun üzerine araştırmalar yapan bilginler, enerjinin rüzgar gibi görülemeyen ancak hissedilebilen bir kavram olduğunu fark ettiler. Enerjiyi düzenleyebilecek kurallar için çalışılmaya başlandı ve bu kuralların bütününe Feng Shui adı verildi. Durumdan oldukça memnun olan imparatorlar ve aristokratik kitle, bu kuralları yaşadıkları mekanlara da uygulayabileceklerini fark ettiler. İlk olarak Çin’de icat edilen pusulanın aslında Feng Shui için bulunduğunu da ekleyelim. İşte o dönemin insanları doğru enerjiyi bulmak adına bu kadar kaygılıydı. Zamanla bu durum o kadar önemli bir hal aldı ki, binalar bile düzgün enerjiye göre inşa edilmeye başlandı.

Neden tüm Çinliler zengin olmadı?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Peki, bu enerji sanatı bu kadar zenginleştiriyorsa Çinliler neden bu kadar fakir? İlk sebep, bu sanatın zaten hiç bir zaman yerel halk için icat edilmemiş olması. Çoğu zaman orta sınıfın bildiği Feng Shui sırları bir kaç ipucundan öteye gidemiyor. Ülkelerinde bu kuralların batıl inanç olarak görülmesi de diğer nedenler arasında. Halkın fazlaca bilgili olmadığı kuralların yerini batıl inanışlar almış. Örneğin turna kuşu aşk sembolü olarak düşünülüyor. Bu yüzden insanlar duvarlarını turna kuşu ile doldurabiliyor. Oysa Feng Shui’nin işleme şekli kesinlikle bu değil. Feng Shui yerel halk tarafından uygulanmıyor ya da yanlış uygulanıyor. Sonuç olarak bir ilerleme sağlayamayan insanlar bunun sadece bir batıl inanç olduğunu düşünmeye başlıyor. Son olarak Feng Shui’nin uygulanmasının aslında biraz maliyetli olduğunu da söyleyebiliriz. Bütün bu nedenler birleştiğinde, Çin’de ortaya çıkan bu sanatın aslında doğru şekilde kullanılamadığı gerçeği açıkça görülüyor.


-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
feng-shui nedir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Feng Shui kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 18 Ekim 2018 09:51
Çin Feng shui falınız... Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 13 Şubat 2012 17:05
Feng Shui PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:58
Çin Feng shui falınız Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 18 Mart 2009 04:39