IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Ekim 2021, 00:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Refleksoloji Nedir?




Refleksoloji, sirkülasyonu geliştirmek, ağrıları hafifletmek, bedeni rahatlatmak ve vücutta tekrar enerji akımını sağlamak için, ayağın altındaki refleks alanlarına parmak ucu ile uygulanan noktasal baskı masajıdır.

Refleksoloji Masajının Faydaları
Ayak altında bulunan organ yansımalarına yapılan masaj ile sorun olan bölgelerin rahatlatılmasını sağlar.

Refleksoloji, vücuttaki birçok rahatsızlığı iyileştirmek ve psikolojik rahatlama sağlamak üzere ayaklar üzerinde yapılan bir masajdır. Ayaklar ve eller tüm vücudun aynaları olarak kabul edilir. Her vücut parçasının ve organların ayaklarda bir izdüşümü vardır (vücudun mikro sistemi). Ayakların altında belirli noktalara yapılan etkili baskılar sayesinde tüm bu noktalarla bağlantılı vücut organları üzerinde enerji verici ve iyileştirici bir masaj yapılmış olur. Böylece ayaklar üzerinde yapılan bu masaj ile genel vücut sağlığında iyileşme sağlanmış olur.

Genel anlamda, vücutta biriken negatif enerji ve gerginlik hissini doğrudan ayak altına yapılan masaj ile doğrudan yok edilmesi olarak tanımlanmaktadır. Ayak tabanında bulunan refleks noktalarının her birinin, vücut içerisinde yer alan belli bir iç organı temsil ettiği varsayılmaktadır. Uyarılan bu refleks noktaları sayesinde kaybedilen enerjinin geri kazanılması, kan dolaşımının dengeye sokularak yorgunluk hissinin giderilmesi hedeflenir. Bu prensip uyarınca; mide, bağırsak, kalp rahatsızlıkları ile sinir sıkışması nörolojik semptomların önlenmesinde yardımcı tedavi olarak tavsiye edilmektedir.

Refleksoloji, özellikle yüz, eller ve ayaklar üzerinde belirli noktalara doğru dokunma teknikleri kullanılarak uygulanan bir çeşit masajdır. Çok eski zamanlardan beri uygulanan teknikler 20. yüzyıl başlarında Dr. William FitzGerald tarafından ağrı tedavisinde kullanılmaya başlanmış ve günümüzde artan iletişim imkanları ile dünya çapında uygulama pratiklerinin yaygın kullanılması ve paylaşılması sayesinde ilgi görmektedir. İyi olma hali (well-being) kapsamında tamamlayıcı bir yöntem olarak refleksoloji masajına başvurulmaktadır.

Refleksolojinin holistik bir yaklaşımı vardır; insan organizmasının parçalarının birbirleriyle en uyumlu ve dengeli şekilde çalışmasını sağlayarak insanları rahatsızlıklardan korumayı hedefler. Hastalıklara karşı daha dayanıklı,hayatta daha mutlu ve keyifli hissetmek için tercih edilen bir masajdır.

Genel uygulama haftada 75-90 dakikalık bir seans olmak üzere toplam 10 seans süren kişinin kendini keşif yolculuğudur. Refleksoloji alanın rahatsızlık durumuna göre toplam seans adedi ve süresi değişebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
refleksoloji nedir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Klasik Mantıkta Önerme Türleri Nedir? Ne Değildir? Genel Özellikleri Nedir? Kalemzede Felsefe 0 13 Kasım 2020 18:23
Refleksoloji Masajı Sır Kurs Eğitimleri 0 27 Aralık 2019 00:24
Ayak haritanızdaki masaj noktaları, Zonoterapi ve Refleksoloji Sır Sağlık Köşesi 0 05 Şubat 2018 15:48
Transeksüel nedir? Transgender Nedir?Trans Nedir? PySSyCaT Cinsel Sağlık 4 20 Ekim 2017 13:33
Refleksoloji Uygulama Alanları Elysian Sağlık Köşesi 0 15 Mart 2014 13:37