IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfte Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ocak 2010 19:14
YapraK
İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfte

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
500 g yarim yagli kiyma
*
1 yumurta
*
50 g galeta unu (yaklasik 4-5 y.k.)
*
3 iri dis sarmisak (ezilmis)
*
4-5 adet iri olgun domates(kabugu soyulup kup dogranmis)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
2-3 tane arnavut biberi(kucuk dogranmis)
*
1 cay bardagi bezelye
*
1-2 y.k. salca (domatesin rengine gore)
*
2 su b. su
*
1'er c.k. tuz, karisik baharat, kisnis, isot
*
Biraz un, sivi yag

Yapilisi:


1.
Kiyma, yumurta, tum baharatlar, galeta unu ve 2 adet sarmisagi bir kapta iyice yogurun ve buzdolabinda 30dk kadar dinlendirin.
2.
Dolaptan cikardiginiz kiymadan ceviz iriliginde parcalar alip yuvarlayin ve kofteleri piserken birbirine yapismamasi icin una bulayin.


3.
Teflon bir tavada yagi kizdirin. Arnavut biberlerini, sogani ve geri kalan sarmisagi soganlar seffaflasincaya kadar kavurun. Salcayi ekleyip kavurmaya devam edin.
4.
Kup dogranmis domatesleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin. Arzu ederseniz bu sosa da biraz baharat ekleyebilirsiniz.
5.
Kofteleri tencereye alin, bezelyeleri de ekleyip kofteler iyice pisinceye kadar orta ateste pisirin (yaklasik 30 dk). Maydanoz yapraklariyla susleyerek servis edin.

Verilen malzemelerle 20 adet kofte cikiyor, oldukca iri ve doyurucu olduklari icin uc kisiye rahatlikla yetecegini dusunuyorum. Bu yemegi yaparken dikkat etmeniz gereken tek nokta arada bir yavasca karistirmak; aksi halde domatesler tencerenin dibinde kalip yanabiliyor. Ayrica kofteleri onceden hazirlayip buzlukta dondurabilirsiniz, boylece istediginiz zaman sadece sosunu hazirlayip kofteleri cozdurmeden pisirebilirsiniz. Afiyet olsun!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı