02 Şubat 2010 03:44 | |
YapraK | Fırın Güveç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 3-4 adet patlican * 4 adet iri domates * 250-300 g kusbasi et * 1 adet orta boy sogan * 2 iri dis sarmisak * 2 y.k. salca * 1 - 1,5 s.b. su * 2 y.k. sivi yag * Tuz, karabiber, biraz pul biber Yapilisi: 1. Patlicanlari iri kupler halinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun ve kup kup dograyin. 2. Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin. 3. Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun. 4. Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharati, tuzu ve suyunu ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirin (cok fazla pisirmeyin, firinda da pisecegi icin servis yaparken tum sebzeler ezilir). 5. Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin. |