IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırın Güveç Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Şubat 2010 03:44
YapraK
Fırın Güveç


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

*
3-4 adet patlican
*
4 adet iri domates
*
250-300 g kusbasi et
*
1 adet orta boy sogan
*
2 iri dis sarmisak
*
2 y.k. salca
*
1 - 1,5 s.b. su
*
2 y.k. sivi yag
*
Tuz, karabiber, biraz pul biber


Yapilisi:

1.
Patlicanlari iri kupler halinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun ve kup kup dograyin.
2.
Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin.
3.
Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun.
4.
Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharati, tuzu ve suyunu ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirin (cok fazla pisirmeyin, firinda da pisecegi icin servis yaparken tum sebzeler ezilir).
5.
Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı