24 Ocak 2011 20:43 | |
Sır | Kaz pilavı (samsun) Tüyleri yolunup iyice temizlenen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeteri kadar büyüklükte bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anda üzerini su ilave edilerek pişirilir.Pişen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]andan alınarak bir tepsiye kızartılmak üzere konur.Kazanda kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın suyuna bulgur salınarak pişirilir.Pişen pilavın kabarması ve kendine gelmesi için ateşten alınarak ağzı kapatılır ve bir havluya sarılır. Şayet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] asılarak pişirilmişse tavada biriken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın yağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyice kızarıp asıldığı bacadan alındıktan sonra mevcut ateşte iyice yakılır ve normal su içerisine bulgur salınarak pişirilmiş olan bulgur pilavının üzerine yavaş yavaş dökülür. Yanmış yağ pilav üzerine döküldükten sonra pilav tellenir, böylece yağın iyice pilava karışması sağlanır ve servise hazır hale getirilir. |