IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Diyet Aşure Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Kasım 2013 14:32
Violent
Cevap: Diyet Aşure tarifi

Diyet yapanlara özel düşük kalorili aşureye hayır diyemeyeceksiniz!







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Diyet aşure tarifi malzemeler:
1 su bardağı buğday (200 gr)
Yarım su bardağı kuru nohut ( 100 gr)
Yarım su bardağı kuru fasulye (100 gr)
1/3 su bardağı pirinç (70 gr)
10 adet kuru kayısı (100 gr)
1/4 su bardağı kuru üzüm (50 gr)
50 adet fındık içi (50 gr)
50 adet ceviz içi 2-3 çay kaşığı tarçın 3-4 adet tatlandırıcı tablet


Diyet aşure tarifi hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol su ile (6-7 su bardağı) düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. 1 gece önceden ıslattığınız nohut ve fasulyeyi, ıslatma suyu ile birlikte, kaynamış buğdayın içine atın. Düdüklü tencerede 20 dakika daha pişirin. Karışıma pirinci, küçük küçük doğranmış kuru kayısıyı, kuru üzümü de ilave ederek tekrar pişirin. Aşureyi ateşten alın. Kapağını kapatın. Ilınıncaya kadar bekleyin. Ilınmış aşureyi 1,5 çay bardağı ölçerek kaselere alın. Yiyeceğiniz zaman tarçını ve her porsiyon için belirlenen tatlandırıcıyı ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine kırılmış fındık ve cevizleri dökerek servis yapın.

18 Ekim 2011 10:32
Feronia
Diyet Aşure Tarifi

Diyet Aşure tarifi

Düşük kalorili bir tatlı tarifi, Diyet Aşure...
Malzemeler:

1 su bardağı buğday

½ su bardağı kuru nohut

½ su bardağı kuru fasulye

1/3 su bardağı pirinç

10 adet kuru kayısı

¼ adet kuru üzüm

50 adet fındık içi

3-4 tablet tatlandırıcı

2-3 yemek kaşığı tarçın

6-7 su bardağı su

Hazırlanışı:

Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı su ile düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ıslatma suyu ile birlikte kaynamış buğdayın içine atın ve 20 dakika daha pişirin. pirinç, küçük doğranmış kuru kayısı, kuru üzümü de ilave edip tekrar pişirin. En son tarçını ve tatlandırıcıyı ilave edip iyice karıştırın ve ateşten alın. Ilınınca üzerine fındık ekleyerek servis yapın.

Tencere.tv

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı