IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Laz böreği tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Kasım 2012 16:50
Zen
Laz böreği tarifi

1 çay bardağı su içine 1 çay kaşığı silme tuz dökülüp karıştırılacak.
- 1 çay bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı
- 1 çay bardağı süt
- 2
yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Ayrıca :
- 100 gr. kaymak (arzu edilirse konulmayabilir)
- 250 gr. tereyağ

Muhallebisi için :
- 4 su bardağı süt
- 3
yemek kaşığı un
- 1
yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker

Malzemelerden süt,un,nişasta,şeker karıştırılır ve ocak üzerine alınarak pişirilir. Göz göz olunca ateşten alınır ve içine vanilya eklenir. Muhallebi soğuyunca teker teker yumurtalar kırılır ve mikser ile çırpılır.

Yapılışı :
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur.
Üzeri streç filmle kapatılıp 1 saat dinlendirilir.
Tezgah üzerinde rulo yapılır ve ceviz büyüklüğünde 24 parçaya bölünür.Merdane ile nişasta serpilerek açılır ve tabak büyüklüğüne getirilir.

Altılı gruplar halinde kümelenir. Aralarını nişastalamayı unutmayın lütfen.Yine merdane ile ilk grup oklava ile açılır.İnce bir şekilde açılan yufka tereyağ ile yağlanmış tepsiye serilir.Kenardan artan yufkalar kesilerek üzerine yayılır.Bu arada eritilmiş tereyağ ve kaymak yufkalara yayılır.Altılı iki grup yufka açıldıktan sonra muhallebi yufkaların üzerine dökülür.Spatula ile düzeltilir.Üzerine tekrar yufka ve son grup yufkalarda açılarak tepsiye serilir.

Yufkaların aralarına erimiş tereyağ ve kaymak sürmeyi unutmayın.Bu işlemler bitince keskin bir bıçak yardımı ile dikkatli bir şekilde geniş kareler kesilir.Üzerine kalan tereyağ kızdırılarak dökülür.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.
1 saatten sonra fırın ısısı 180 dereceye getirilir ve 20 dakika daha pişirilir.Ilınınca üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun…

NOT: Laz böreğini arzu ederseniz baklavalık yufka ilede yapabilirsiniz…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı