IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ramazan’a ozel yoresel lezzetler! Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Aralık 2016 13:59
Sanem
Ramazan’a ozel yoresel lezzetler!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Urfa’ya ait en guzel doğu yemeklerinden biri olan Beli Kıvrık, ozel misafirlere yapılan ya da ozel gunlerde ikram edilen muhteşem bir tat. Bulgur ile yapılan Cacıklı Kofte de Malatya’nın ozenli sofralarında sunulan cok ozel bir lezzet.

BELİ KIVRIK (URFA)
Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 2-3 adet dometes
- 6 adet yeşil biber
- 360 gr. yağlı kıyma
- 1 tane buyuk soğan
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak patlıcanları dibine kadar gelmeyecek şekilde enine şeritler halinde kesin. Yeşilbiberleri ve soğanı ince ince kıyın. Domates haric butun malzemeleri kıyma ile birlikte iyice yoğurun.
Hazırlanan kofte harcını patlıcanların enine kesilen aralarına doldurup genişce bir tencereye dizin. Domatesleri patlıcanların yanına koymak icin ikiye bolerek hazırlayın. Yemeği pişireceğiniz kaba bir kac kaşık su koyup ocağın uzerine yerleştirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp patlıcanlar yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirin.
Patlıcanlar suyunu saldıktan sonra mutlaka tekrar cekmesini bekleyin. Piştiğinde suyu hemen hemen bitmiş olur. Suyunu cekmesi icin malzeme yumuşadıktan sonra bir sure ağzı acık pişirin.
Not: Patlıcanların acısını almak icin kaynayan tuzlu suda birkac dakika bekletin, soğuyunca yemeğinizi yapmaya başlayın.

Cacıklı Kofte (Malatya)
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 300 gr taze yıkanmış ıspanak
- 3 yemek kaşığı kadar un
- 2 su bardağı kadar sıcak su
- Yarım kg. yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 Adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yumurta akı
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak ince bulgurunuzu derin bir kaba alıp, uzerine sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca icine soğanı ince ince rendeleyin, sarımsakları ezip ekleyin.
Daha sonra icine un, tuz, nane ve yumurta akını da ekleyip, yoğurmaya başlayın. Daha sonra kıvamını bulan bu kofte harcından fındık buyukluğunde parcalar koparıp, elinizle yuvarlayıp bir kenara ayırın. Daha sonrasında derin bir tencereye su koyup, tuz atın ve kaynamasını bekleyin. Hazırlayıp bir kenara ayırdığımız bulgur koftelerini kaynayan suya atıp haşlayın. Kofteler pişince kevgir yardımıyla alıp, servis tabağına aktarın.
Margarini bir tavada eritip, icine pul biber katın ve kızartın. Ayrı bir kap icinde tuzlu yoğurt ve haşlanmış ıspanağımızı harmanlayın. Harmanlanan harcın icine koftelerin yarısını ilave edip tekrar karıştırın.
Servis kabına alıp kalan bulgur koftelerini uzerine serpiştirin. Ayrı bir tavada nane, pul biber ve tereyağı ile sos hazırlayıp uzerine gezdirin ve servis yapın.

Malatya’nın Cacıklı Koftesi ve Urfa’nın ozel yemeklerinden Beli Kıvrık, iftar sofralarınıza gelsin...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı