IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Eylül 2019 22:50
mCx
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

• 250 gramtavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
• 1 adetyufka
• 100 grambezelye
• 1 adetkabak(küp doğranmış)
• 1 adethavuç(küp doğranmış)
• 1 adetsoğan(küp doğranmış)
• 3 dişsarımsak(ince dilimlenmiş)
• 1 tatlı kaşığıdomates salçası
• 200 ml.su(salçayı sulandırmak için)
• 1 yemek kaşığıtereyağı
• 1 yemek kaşığısıvı yağ
• 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
• 2 çay kaşığıtuz

Beşamel Sos için:

• 3 yemek kaşığıtereyağı
• 3 yemek kaşığıun
• 3 su bardağısüt
• 1/2 tatlı kaşığıtuz
• 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
• 1 çay kaşığıtane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
3. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
4. Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
5. Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
6. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
8. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
9. Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
10. 1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
11. Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
12. Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı