IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Eylül 2019, 22:50   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

• 250 gramtavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
• 1 adetyufka
• 100 grambezelye
• 1 adetkabak(küp doğranmış)
• 1 adethavuç(küp doğranmış)
• 1 adetsoğan(küp doğranmış)
• 3 dişsarımsak(ince dilimlenmiş)
• 1 tatlı kaşığıdomates salçası
• 200 ml.su(salçayı sulandırmak için)
• 1 yemek kaşığıtereyağı
• 1 yemek kaşığısıvı yağ
• 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
• 2 çay kaşığıtuz

Beşamel Sos için:

• 3 yemek kaşığıtereyağı
• 3 yemek kaşığıun
• 3 su bardağısüt
• 1/2 tatlı kaşığıtuz
• 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
• 1 çay kaşığıtane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
3. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
4. Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
5. Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
6. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
7. Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
8. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
9. Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
10. 1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
11. Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
12. Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.


__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tavuklu sultan kebabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu Çömlek Kebabı (Nevşehir Yöresi) Elysian Yöresel Yemekler 0 19 Mayıs 2014 09:10
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
Sultan Kebabı oneofgirl Et Yemekleri 0 24 Temmuz 2013 19:25
Tavuklu Kağıt Kebabı YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:24
Tavuklu Kağıt Kebabı YapraK Tavuk Yemekleri 0 27 Aralık 2009 17:50