IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Kasım 2023 15:40
Feronia
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aman sakın ha gadanı alam ya Kanser-Baş ağrısı Tümör v.s her şey onlardan oluyor taş çatlasa 3-4 tur kullanıp sonra çöpe v.s imha edecen köpük yaparsas sakın kullanmayın mide gider yani...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aynen hemso, bir kez daha sonra cop
Gozum kapaniyor, Allaha emanet ol
15 Kasım 2023 15:37
Dedecan61
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
O yagli tavalar da ayri is hemso, yikamasi . yagsini biz cam kavonoza koyuyoruz. Bir kez daha pisiriyor.
Disardan alinan yaglari yuz kez kullaniyorlar o ayri da


Aman sakın ha gadanı alam ya Kanser-Baş ağrısı Tümör v.s her şey onlardan oluyor taş çatlasa 3-4 tur kullanıp sonra çöpe v.s imha edecen köpük yaparsas sakın kullanmayın mide gider yani...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Kasım 2023 15:33
Feronia
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Daha düne yapmıştım be hemşom hatta tavanın yağlarınıda temizledim köpük taşmasın diye hani... Bilsem sana kargoyla atardım haha Rahmetlik anneannemin ağzıyla (Patatesin şikarı Yok) derdi...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

O yagli tavalar da ayri is hemso, yikamasi . yagsini biz cam kavonoza koyuyoruz. Bir kez daha pisiriyor.
Disardan alinan yaglari yuz kez kullaniyorlar o ayri da
15 Kasım 2023 15:30
Dedecan61
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Patates candir dimi ☺
Kizartmayali cok oldu yarin yapim , gece 11:30 burda, ruyamda patates kizarmasi gorcem sanki

Daha düne yapmıştım be hemşom hatta tavanın yağlarınıda temizledim köpük taşmasın diye hani... Bilsem sana kargoyla atardım haha Rahmetlik anneannemin ağzıyla (Patatesin şikarı Yok) derdi...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Kasım 2023 15:26
Feronia
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

meLanie Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
simdi benim de canim cekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Patates candir dimi ☺
Kizartmayali cok oldu yarin yapim , gece 11:30 burda, ruyamda patates kizarmasi gorcem sanki
15 Kasım 2023 15:22
meLanie
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Canim patates kizartmasi cekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kizarmis sebzeler, ustune yogurt 😋 ustutne domates rende sosu

simdi benim de canim cekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Kasım 2023 15:21
Feronia
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Canim patates kizartmasi cekti
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kizarmis sebzeler, ustune yogurt 😋 ustutne domates rende sosu
13 Kasım 2023 01:06
meLanie
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yanlız elma patatesten daha pahalı bu aralar...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ALLAH´im alim gücü olmayan herkese kolaylik versin insALLAH
13 Kasım 2023 00:55
Dedecan61
Cevap: Patates Yemeklerinin Püf Noktaları

Alıntı:
Çok miktarda patatesiniz var ise, torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

Yanlız elma patatesten daha pahalı bu aralar...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
13 Kasım 2023 00:50
meLanie
Patates Yemeklerinin Püf Noktaları


Çok miktarda patatesiniz var ise, torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklamaya özen gösterin.
Patates haşlarken, haşlama suyunun içine bir kaşık sirke koyun, hem rengi sarı kalır, hem de daha lezzetli olur.
Patates püresine değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın. Çok daha iyi tat oluştuğunu göreceksiniz.
Patates kızartırken;
öncelikle doğru kızartmalık patates kullanmaktır. Çıtır çıtır sapsarı patates kızartmak istiyorsanız öncelikle yüksek miktarda nişasta içeren eski, sarı patatesler kullanılmalıdır. En iyi kızartmalık patatesler Afyon ve Bolu patatesleridir. Taze patatesle yapılan kızartma çıtır olmaz.
Patatesleri iyice yıkayıp soyduktan sonra dilimleyip yaklaşık 1 saat boyunca soğuk suyun içerisinde buzdolabında bekletmek gerekir. Bu işlemin 2 faydası vardır. Suda bekleyen patatesler kararmaz, ve nişastanın fazlası akıp gider ve patatesler birbirine yapışmaz. Kızartma öncesi bu suyu boşaltıp patatesleri birkaç kez temiz suyla iyice durulamak ve patatesleri iyice kurulamak gerekir.
Derin bir tencere ve yüksek ısıya dayanıklı bir yağ kullanılmalıdır. Zeytinyağı çabuk yanar, kızartma için en uygun yağ ay çiçek yağıdır.
Derince bir tencereye bolca ay çiçek yağı konulup orta-yüksek ateş üzerine oturtulur. Yağın kızması beklenir ama çok kızmadan yaklaşık 150- 160 derece civarında bir sıcaklığa ulaşınca çok doldurmadan iyice kurulanmış patatesler atılır. Ara sıra karıştırarak patatesler yumuşayıp, yarı saydam olana kadar kızartılır.





Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı