04 Ocak 2024 00:07 | |
meLanie | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistancevizi sütü yogun tadi oldugu icin bu tarif biraz daha agir oluyor ... Basmati pirinci ile bambaska bir tat oluyor |
04 Ocak 2024 00:05 | |
SNOOPY | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Sakın yemeyin vegan diye veriyorlar. Sağlıklı olan herşeyin tadı neden kötü |
03 Ocak 2024 23:54 | |
Seyra | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Gözünü seveyim Trabzon sütlacının Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
03 Ocak 2024 23:52 | |
Zeytin | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistan cevizi sütü ile yapıldığı için Hint sütlacı diyorlar sanırım malzeme olarak farklı bir şey yok pek. Basmati pirinç ile aynı lezzeti verir mi bilemedim... |
03 Ocak 2024 23:34 | |
meLanie | Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Malzemeler * 1/2 su bardağı basmati pirinci * 150 ml. hindistan cevizi sütü * 500 ml. süt * 1/2 su bardağı şeker * 4 adet karanfil * 250 ml. krema * Süslemek için: Badem çilek kuru kayısı Yapılışı Pirinçler yıkanır. Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır. Kaynama noktasına gelince altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kaplara doldurulur. Biraz soğuyunca buzdolabına konur. Badem parçaları çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edilir. (( alinti )) |