IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2010, 22:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Usta Birliğinde Görev Seçimi




Acemiliğiniz bittikten sonra kimse size ne iş yapmak istiyorsun diye sormayacak tabii ki. Ama acemilik sırasında kartlarınızı doğru oynarsanız göz diktiğiniz göreve ulaşmanız mümkün. Bunun için ilk adım ilk gittiğiniz gün kendinizi göstererek bölük çavuşu olmanız ve rütbelilerle yakınlaşmanız olabilir. Bu görevi ne kadar iyi yaparsanız hedefinize o kadar yaklaşırsınız.

Peki seçenekler neler?

Habercilik

Habercilik en ayrıcalıklı görevlerden birisidir. Her subayın kendi işlerini yaptıracağı habercileri vardır. İş yükünüz habercisi olduğunuz subayın rütbesinin büyüklüğüne göre değişir. Ne kadar büyük rütbeli bir subayın habercisiyseniz ayrıcalığınız o kadar büyük olur. Örneğin kışla komutanının habercisi cep telefonu bile kullanabilir hatta kendi bilgisayarının başında zaman geçirebilir. Bir üst teğmenin habercisi ise o kadar rahat olamaz ama yine de ayrıcalıklıdır. Diğer askerler habercilerin isteklerine pek karşı çıkamaz. Astsubaylar size nazik davranır. Üstünüz başınız aranmaz. Çoğu habercinin mıntıka ile, içtima ile işi olmaz. Yat saatine uymak zorunda değildir.
Bunların yanısıra yaptığınız görev hata kabul etmez. Çok disiplinli ve sorumluluk sahibi olmanız gerekir.

Yazıcılık

Askere giderken yazıcı olmayı hedefleyenler var. Fakat yazıcılık haberciliğe göre daha az artısı olan bir görev. En başta komutanınız bir subay değil astsubay. Bu da sizin rahatlığınızın ve ayrıcalığınızın bir sınırı olduğu anlamına geliyor. İşin güzel tarafı bütün gün sıcak bir ortamda, oturarak çalışıyorsunuz. İşiniz öyle çok ağır değil. İçtimalara çıkıyorsunuz, yat saatine çoğu zaman uymak zorundasınız ama mıntıkalara her zaman çıkmazsınız, çıksanız da günde en fazla 15 dakika yaparsınız. Boş gezecek, çene çalacak zamanınız olur.
Riski eğer egosu yüksek bir komutana denk gelirseniz hayatınızın zindan olması. Çünkü komutanla aynı odayı paylaşıyorsunuz. Güzelliği akşam o oda size ait. Bilgisayarda film seyredip sigara tellendirebilirsiniz. Tabii ki yakalanmadığınız sürece.

Garaj Çavuşu

Garajın gece ve gündüz çavuşu olmak üzere 2 çavuşu bulunur. 12 saat mesainiz vardır. Ama odanızda bütün gün telefonlara cevap verir bol bol telsiz konuşması yaparsınız. İşiniz araç sevklerini idare etmek. Kitap okumaya vaktiniz olur.

Mutfak Çavuşu

Diğer çavuşlara göre daha çok 'yardırır'. Mutfak görevlilerinin başında durur. Yemekler genelde gece yapıldığı için geç saatlere kadar çalışma ihtimalı vardır ama sabahları yine diğer askerlerle birlikte kalkar. Tüm komutanlar aynı yemekten yediği için en ufak bir aksilikte çarşınızın 'kitlenmesi' pamuk ipliğine bağlıdır. Eğer veterinerseniz hiç kurtuşunuz yok, bu görev sizin.

Yemekhane Çavuşu

İş yükü çok fazla değildir. Yemekhanenin temizliği, bulaşıkların yıkanması, karavananın adil dağıtılması, yemekhane görevlisi erlerin idaresi. Bunun dışında televizyon karşısında yatış, dostlarla sohbet. Fakat altınızdaki elemanlar dişli ise sinirleriniz fazla gerilebilir.

Kantinci

Kantin rahattır, güzeldir. Tek kötülüğü çok kalabalık olması. Bu kalabalık sizi zaman zaman çıldırtabilir. Bunun dışında bütün gün çay içip diğer kantinciler ile sohbet edersiniz. Eğer görev yeriniz kantin başkanlığı ise aybaşlarında muhasebe kayıtları size saçınızı başınızı yoldurtur. Onun haricinde yine sizden iyisi yok.

Misafirhane

Herkesin düşmek için can attığı mekan. Tek işiniz telefonlara bakmak, zaman zaman gelen az sayıda misafire hizmet etmek. Bunun dışında televizyon karşısında, kanka olduğunuz astteğmenlere ısmarladığınız lahmacunları yiyebilirsiniz (ki lahmacun askeri ortamda bulunmaz nimettir).

Kolluk Çavuşu

Kolluk tutan çavuşlar (ki genelde bakım onarımda, cezaevinde, muhafiz bölüğünde bulunur) kışın saat başı, yazın 2 saatte bir nöbetçi değiştirmekle yükümlüdür. Nöbetçi değiştirmediği zamanlarda dost ortamlarında bulunurlar. Nöbetleri 24 saat sürer. Sonraki 24 saat uyurlar veya çarşıya çıkarlar. Dolayısıyla şafak çifter çifter düşer.

Buna göre en keyifli, rahat edebileceğiniz işin habercilik olduğu çok açık sanırım. Tabii ki alması en zor görev de bu. Bazı subaylar haberci olarak kısa dönemleri tercih etmiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Mart 2010, 11:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Usta Birliğinde Görev Seçimi




istanbul kuzey deniz saha komutanlığında yazıcı olarak askerliğimi yapıyorum ve inan dostum burada yazıcılık yukarıda yazdığın herşeyden daha rahat ve keyifli : )

yani yerine göre de değişkenlik gösterebiliyor bu bahsedilenler..

__________________
everything. everyone. everywhere. ends.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Mart 2010, 01:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Usta Birliğinde Görev Seçimi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kıyakmış..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
birliğinde, birliginde, gorev, görev, secimi, usta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kobani'deki Peşmerge birliğinde nöbet değişimi Seth Haber Arşivi 0 05 Ocak 2015 17:49
Vodafone-Brightstar iş birliğinde yeni dönem Deep Vodafone 0 21 Ekim 2014 02:04
UsTa UsTa Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 12 25 Ağustos 2006 01:37