IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2009, 10:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Eğitim -sen: öğretmenlerin Seçim Kaybı önlensin




Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un, 30 Mart tarihinde öğretmenlerin görevli-izinli sayılmaması durumunda bir haftalık ek ders ücreti alamayacaklarını bildirerek, öğretmenlerin görevli izinli sayılması için Bakanlar Kurulu'nun toplanması ve yaşanacak hak kaybının önlenmesi çağrısında bulundu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 30 Mart'ta okulların tatil olması nedeniyle 650 bin öğretmenin bir haftalık ek ders ücretinin kesileceğini söyledi. 30 Mart 2009 tarihinde okulların tatil edileceği yönünde duyumlar alması üzerine, öğretmenlerin ücret kaybı yaşamaması için görevli-izinli sayılması talebini 13 Mart 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na yazıyla bildirdiklerini anımsatan Koncuk, "Ancak, 29 Mart seçimlerinde görev alacak olan öğretmenlerimiz, 30 Mart tarihinde görevli-izinli sayılmazsa, ciddi bir hak kaybıyla karşı karşıya kalacaktır. Çünkü 30 Mart tarihinde izinli sayıldığı için 650 bin öğretmenin bir haftalık ek ders ücreti kesilecektir" dedi. Koncuk, söz konusu "haksızlık" nedeniyle Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Orta Öğretim Genel Müdürü Emin Gürkan Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Orhan Ergün ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül'le görüşerek, öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılması gerektiğini anlattıklarını kaydetti.



-BAKANLAR KURULU KARARI GEREKİYOR-
Yapılan görüşmelerde, Müsteşar Özgül'ün konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile de değerlendirdiklerini ve öğretmenleri mağdur etmek istemediklerini ifade ettiğini kaydeden Koncuk, "Müsteşar Özgül, Maliye Bakanlığı yetkililerinin, seçim nedeniyle öğretmenlerin görevli izinli sayılamayacağını, ek ders mevzuatında sadece milli bayramlarda öğretmenlerin görevli izinli sayıldığı hükmü bulunduğunu belirttiklerini söyleyerek, bu durumda, 30 Mart 2009 tarihinde öğretmenlerin görevli izinli sayılmalarının mümkün olmadığını belirtmiş ve bunun için Bakanlar Kurulu Kararı olması gerektiğini, bu karar için de geç kalındığını, önümüzdeki dönemlerde bu konuda tedbir alınacağını ifade etmiştir" açıklamasında bulundu.
-"YARGI YOLUNA GİDECEĞİZ"-
Yaşanan söz konusu "sorunun", hukuk bürosu tarafından incelenecek ve sonuç alınacağına hüküm verilmesi durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydeden Koncuk, mağduriyetin giderilmesi için Başbakanlığa başvurunu da yapıldığını anlattı. Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm bu yaşananlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan ek ders hesaplama yönteminin ne denli adaletsiz olduğunu gözler önüne sermektedir. Öğretmenlerin sadece bir gün izinli olması nedeniyle, tüm haftanın ek ders ücretinin kesilmesi büyük bir haksızlıktır. Bu nedenle Bakanlar Kurulu toplanmalı ve öğretmenlerin 30 Mart tarihinde görevli-izinli sayılması için karar alınmalıdır. 650 bin öğretmene yapılan bu haksızlık sona erdirilmelidir" dedi.
(ANKA)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
egitim, kaybi, ogretmenlerin, onlensin, secim, sen, turk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk sinemasının acı kaybı Sır Haber Arşivi 0 09 Eylül 2013 11:50
Türk Musikisi'nin acı kaybı PassioN Haber Arşivi 0 18 Nisan 2012 21:34