IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2009, 04:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektroskop Yapımı




Elektroskop Yapımı

Gereçler
-Cam şişe (yarım kiloluk süt şişesi)
-Şişenin ağzını kapatmak için mantar
-Bakır tel ( 25 cm uzunluğunda )
-2 Ad alüminyum folyo şerit 4x1 cm ölçülerinde kesilmiş
-Alüminyum folyadan top ( bir bilye büyüklüğünde )
-Tarak
-Yün parçası
-Teli biçmek için pense
-Mum ve kibrit
-Gazete kağıdı
-Maşa

Bakır tel çıplak olmalıdır. Herhangi bir elektrikçiden satın alabilirsiniz. Yalıtım maddesini çıkartırken teli,bir ekmek tahtası vela başka bir ahşap yüzeyin üzerine koyun. Dizinizi asla bir çalışma masası gibi kullanmayın; bıçak kayarsa kendinizi yaralarsınız. Çıplak tel elde ettiğinizde bir ucunu mantardan şekilde göründüğü gibi mantardan geçirin ve 2,5 cm kadar dışarı çıkartın. Telin diğer ucunu bir dik açı oluşturacak şekilde 4cm kadar bükün. Bu 4cm lik parçayı ikiye katlayın,öyleki geriye doğru yatay bir şekilde kendi üzerine kıvrılsın. Bu işlem,kenarları neredeyse birbirine değen,dar,yatay bir “ U “ oluşturacaktır.turkeyarena.com. Telin mantara girdiği ve çıktığı noktaları kapatmak zorundasınız. Mumu yakın ve mantarla tel arasındaki boşlukları eriyen mumla kapatın. Alüminyum şeritleri,her bir tel kıvrımının üzerinden katla***** tele bağlayın. Şişeyi içinde mantar olmadan,maşayı kullanarak mum alevinde dikkatlice ısıtın. Bu içerideki havanın genleşmesine ve şişedeki nemin bir kısmının uçmasına yol açar. Şişe ılıkken,teli ve aliminyum şeritlerini şişenin dibine doğru dikkatlice sallandırın.

Mantarı iyice sıkıştırarak şişenin ağzına yerleştirin ve şişeyi soğumaya bırakın. Alüminyum şeritler şekilde göründüğü gibi şişenin dibinden en az 2,5 cm yukarıda olacak şekilde sallandırılmalıdır. Son olarak alüminyum topu,mantardan çıkan telin 2,5 cm lik ucuna bastırarak geçirin. Bu işlemle elektroskop tamamlanmış olur. Bir elektrik yükü oluşturmak için yün kumaşı tarağa sürttürün. Tarağın bir ucunu yavaşça alüminyum topun yanına doğru getirirken,topa değmemeye dikkat edin. Alüminyum şeritleri izlerseniz birbirlerinden ayrıldıklarını görürsünüz.turkeyarena.com. Elektronlar taraktan ayrılıp tel aracılığıyla aşağıya iner ve alüminyum şeritleri elektrikle yükler. Şeritlerde elektron fazlası oluştuğu ve ikisi de negatif elektrikle yüklendiği için birbirlerini iterler. Tarağı geri çekin; elektronların fazlası telden yukarı akıp hayava karıştıkça alüminyum şeritler eski hallerine dönecektir.

Elektroskop nedir?

Bir cismin yüklü olup olmadığını yüklü ise yükünün, cinsini bulmak için kullanılmaya yarayan araca Elektroskop denir. Elektroskop yüksüzken metal yapraklar kapalıdır. ( - ) yükle yüklenmiş bir elektroskobun topuzuna parmağımızla dokunursak, negatif yükler vücudumuz üzerinden toprağa akar, elektroskop nötr hale gelir ve yaprakları tamamen kapanır. (+) yüklü elektroskopta; negatif yükler topraktan elektroskopa geçer ve yapraklar yine kapanır. Bu olaya elektroskobun boşalması denir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elektroskop, yapimi, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde Puf Nasıl Yapılır?, Resimli Puf Yapımı Anlatımı, Renkli Puf Yapımı Violent El Sanatları 0 25 Eylül 2014 20:07
Çerçevelik Yapımı Zen El Sanatları 0 12 Haziran 2014 12:32
Php ile SEO Yapımı xfactor PHP 0 06 Ağustos 2009 02:02
Ev Yapımı Salep YapraK İçkiler İçecekler 0 22 Mart 2009 21:42
Mum yapımı .. LuisCode Kültür ve Sanat 0 26 Mayıs 2006 17:49