IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2010, 18:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karne hediyesi artık özel ders




Eylül ayında çalan zille 2009-2010 eğitim-öğretim yılı sınav maratonu başlayan ilköğretim ve lise öğrencileri için geniş boş zaman dilimi olarak görülen sömestrde velileri tarafından büyük bütçelerle sağlanan özel dersler, artık karne hediyesi olarak nitelenmeye başladı.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, daha önceleri bisiklet, bilgisayar hediyesi, özellikle de sömestrde tatille ödüllendirilme olarak algılanan pekiyi notlarla dolu karneler, artık farklı getiriler sunuyor.
Büyük rekabetin yaşandığı sınavlarda önceki yıllara oranla veli desteğini çok daha fazla yanına alan ve sınav heyecanını doruk noktada yaşayan öğrenciler, arkadaşlarından geri kalmamayı, sınavlara aylar kala geride olduğunu düşündükleri derslerde eksiklerini gidermeyi hedefliyorlar. Günün büyük bölümünü okul ve dershane ortamında geçiren öğrenciler için özellikle sömestr tatili, eksik kalan dersleri telafi etme yolunda bir fırsat olarak görülüyor.
Durum böyle olunca karnelerini iyi getiren, durumlarının iyi olduğunu ispatlayan öğrenciler, genellikle baskıcı yaklaşımları ile gündeme gelen velilerinden klasik karne hediyeleri yerine tam aksi davranışla büyük bütçe gerektiren özel ders talebine gidiyorlar..
Cuma günü karnelerini alacak sınavlara hazırlanan öğrenciler için sömestrde başlayacak ara süreçte özel derslerin maliyeti 40-50 liradan başlıyor. Dersi veren öğretmenin kariyerine göre bu ücret 150-200 liraya kadar çıkabiliyor. Özel dersi üniversite öğrencisinden alma durumunda ise saat ücreti 20 liraya kadar gerileyebiliyor.
DERSHANELER DE EĞİTİMİ SÜRDÜRÜYOR
Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) 11 Nisan 2010'da yapılacağını hatırlatarak, sınav tarihine az süre kalması nedeniyle öğrencilerin en küçük zamanlarının bile çok değerli olduğunu söyledi.
Dershanelerin, birinci aşama sınavın erken olmasını göz önünde bulundurarak planlama yaptığını anlatan Köprülü, ''Ara sınıf öğrencileri için tatil fırsatı var. Ancak, birçok dershane sömestrde bir hafta ara verdikten sonra sınava hazırlanan öğrenciler için derslere devam edecek'' dedi.
''TATİLLERDE DE ÇALIŞMAKTAN ASLA VAZGEÇİLMEMELİ''
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu da öğrencilerin iyi üniversitelerde, iş imkanı yüksek bölümlerde eğitim almak istediklerini belirterek, bu hedefleri kazanmak için de çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
Tatilin, öğrencilerin dinlenmesi gerektiği yönünde bir algı oluşturduğunu anlatan Kutlu, ''Bilinçli ders çalışan bir öğrenci, zaman yönetimi sayesinde yıl içerisinde hem derslerini öğrenebilir hem de dinlenebilir. Eğer öğrenci bugüne kadar geçen süreyi iyi değerlendirmiş ve planlamayı iyi yapmışsa uzun bir tatile zaten ihtiyaç duymaz'' dedi.
Kutlu, tatil dönemlerinde ''nasıl olsa tatil oldu'' diyerek derslere ara verilmemesi gerektiğini belirterek, bu düşüncenin psikolojide ''bahane bulma mekanizmasının kullanılması'' olarak adlandırıldığını ve öğrencilerin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.
Çalışmayı yavaşlatmanın veya durdurmanın beraberinde unutmayı da getirdiğini ifade eden Kutlu, şöyle devam etti:
''Aslında çalışmayı kısa bir süre de olsa terk etmek bizzat öğrencinin de kaygısını artırmakta ve onu içten içe huzursuz da edebilmektedir. Bunun yerine, bir öğrencinin ders çalışma tekniklerini iyi bilmesi, küçük molalar vererek çalışması gerekir.
Tatiller öğrenciler için hem dinlenme hem de çalışma için bir fırsat olmalı. Başarıya ulaşmak için tatillerde de çalışmaktan asla vazgeçilmemeli.''

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ocak 2010, 14:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karne hediyesi artık özel ders




Ben katılmıyorum kesinlikle. Tatiller çocukların dinlendikleri çocukluklarını yaşadıkları zamanlar olmalı. Zaten sürekli ders ben ülkenin gelecek nesillerini şahsen hiç iyi görmüyorum. Hafta içi okul, dershane ek ders, haftasonu dershane. Yaz tatillerinde dershane sürekli sınav sınav. Çocukların hiç oyun oynayacak kendilerini rahatlatabilecekleri zaman yok. Bir de 6. sınıfta sbs sınavı var. o yüzden daha ilkokul ikinci sınıf öğrencisi hatta 1. sınıf öğrencisi kursa dershaneye gidiyor yazık yazık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
artik, artık, ders, hediyesi, karne, ozel, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İngilizce Özel Ders Nightmare Serbest Kürsü 0 01 Mart 2013 02:34
General Mobile'den karne hediyesi! Deep Cep Telefonlar 0 23 Ocak 2012 17:35
MEB'den 10 bin öğrenciye karne hediyesi PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 13:05