IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 16:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YÖK'ten öğrencilere çifte güvence





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



YÖK, katsayı uygulamasına ilişkin itirazını Danıştay'a gönderdi. Eğer itiraz reddedilirse planlar devreye girecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’ın farklı katsayı uygulamasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararına itiraz dilekçesini tamamlayarak dün Danıştay’a gönderdi. Dilekçede,
8. Daire’nin ‘katsayı ile bir hukuki statü oluştu’ gerekçesinin ‘hukuka aykırı’ olduğu vurgulandı. Ayrıca, “Danıştay’ın ret kararları ile bir ‘kazanılmış hak’ yoktur” denildi.


ÖĞRENCİLER ÇALIŞMAYA DEVAM ETSİN

Bu arada YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, itirazın reddedilmesi halinde çok sayıda alternatifleri olduğunu söyledi. Özcan, “Sık sık söylüyorum, çok alternatifimiz var. Öğrencilerimiz lütfen çalışmalarına devam etsin. Onları şimdilik ilgilendiren bir şey yok. Bütün bu yapılan düzenlemeler, ikinci sınav sonrasına ait. Puanların nasıl hesaplanacağı ve yerleştirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili’’ diye konuştu. Özcan, sınav takviminde de herhangi bir aksama olmayacağının altını çizdi. • AA


YGS için son çağrı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) uzatılan başvuru süresi bugün 17.00’de sona erecek. ÖSYM, 12 Şubat’ta sona erecek başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzatmıştı. YGS’ye, öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının lise veya dengi okullar ile açıköğretim lisesinin son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları bu şartları taşıyanlar başvurabilecek.



Yarımağan: Katsayıyı kafaya takmayın

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’dan destek geldi. Farklı katsayı uygulamasını doğru bulmadığını daha önce ifade eden Ünal Yarımağan, katsayı konusundaki belirsizlik ile ilgili “Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar. Başvurularını yapsınlar. Sınav tarihi değişmeyecekmiş gibi hareket etsinler” diye konuştu.


SINAV TARİHLERİ DEĞİŞMEYECEK

Şu anda sınav tarihlerinin değişmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Yarımağan “Ancak önümüzdeki dönemde gelişmeler nasıl olur? Benim tahminim değişmeyeceği yönünde. Adaylar sınav tarihleri değişmeyecekmiş gibi hareket etsin istiyoruz” diye konuştu.


‘BENDEN DE BİLGİ İSTEDİLER’

Öğrencilerin endişelerinin yersiz olduğunu ifade eden Yarımağan “Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar. Başvurularını yapsınlar ve sınavlarına hazırlansınlar” çağrısında bulundu. Ünal Yarımağan “Eğer itiraz reddedilirse, yine bir karar alacaklar. Yeni katsayı üzerinde çalışılmıyor. Benden de geçen seneki bazı dağılımlar ile ilgili bilgi istediler” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cifte, guvence, gÜvence, ogrencilere, yokten, yÖkten, Öğrencilere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık