IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2010, 18:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçzel Zeka ile Yaratıcı Eserler Vermek




İçsel zeka insanın kendi duygu ve düşüncelerinin farkına vararak, bu özelliği ile duygu ve düşüncelerini insanlarla paylaşması ve onları sevmesi üzerine oluşturduğu bir zeka türüdür. Bu zeka türünde insan, kendi duygularını paylaşacak insan bulamadığı zamanlarda içsel zekasını kullanarak duygularını hikayelere veya resimlere dökebilir
Bu zekaya daha çok toplumda fazla yıpranan kadın, engelli ezilmemek için insanlardan uzak kalan şahıslarda görülür. Genellikle toplum ile fazla iletişim kuramayan bunun yanında kendisi ile son derece barışık insanlardır.Çünkü toplumun büyük kesimi yaratıcı ve üretken olmadığından yaratıcı ve üretken olmayanları fazla sevmez.
İçsel Zekası güçlü olan insanlar genelde şair, yazar ve insanlarla konuşarak değil, güzel kalıcı eserler vererek iletişim kuran insanlarda rastlarız.Klasik eserler vermiş insanların çoğunun aylarca haftalarca insanlardan uzak kalarak eserleri ile baş başa kalması bu zekanın yazar şairler ve ressamlarda ne kadar etki bıraktığını göstermektedir.
İçsel Zekaya sahip insan olarak değerlerimin, yeteneklerimin ve nasıl güzel eserler vereceğimin farkında olarak insanlarla boş konuşmaktan ve faydasız şeyler yaşamaktansa oturarak yazı yazmak, insanlara yazarak iletişim kurarak şiirler yazmak, bu yazıyı yazdığım gibi yazılar yazmak bana daha zevkli yaratıcı ve anlamlı gelmekte.
İçsel Zekaya sahip olan insanları genelde yaşadığı toplum, yaşadığı çağ anlamaz. Çünkü içsel zekaya sahip olan insanlar çağının ilerisinde yaşarlar ve o çağ geldiği zaman daha iyi anlaşılırlar.
Balzac, Tolstoy, Zola gibi yazarlar acaba bugün mü daha iyi yoksa yaşadıkları çağda mı daha iyi anlaşılmışlardı ? Bu konuda düşünmek lazım bence.
Çağının önünde, çağının ötesinde yaşamak her insanın başaracağı şey olamaz. Sadece sabredenler ve sabırla geleceğe eserler bırakmak isteyenler içsel zekalarını geliştirmek için üretirler. İlerisini düşünen insan ile sadece bugünleri yaşayan, günü kurtaran insanlar arasında bu yüzden belirgin farklar vardır. Birisi ölümsüz olmak için biri ise adeta ölünce unutulmak için yaşar. Yarınlara kalmak her kişinin değil er kişinin işi diyen atalarımız bu konuda boşuna dememişler
Bizlerde içsel zekası güçlü olan çocuklarımızı bu yeteneklerini geliştirmeleri ve onların da gelecek nesillere güzel eserler bırakması için teşvik etmek.
İçsel zekaya sahip insanlarda özgüven yüksek olduğundan, hızlı düşünerek, hızlı karar vererek hızlı yaşarlar. Bu yüzden hata yapma riskleri de vardır. Doğru karar vermek için iyi düşünen ve uzun düşünen insanların eleştirilerine hedef olurlar bu yüzden. Onlar ise çevrelerinin eleştirilerine bakmadan gelecek nesillere güzel eserler bırakmanın sevincini yaşarlar her zaman. Çünkü zeki insanların amacının gelecek nesillere güzel eserler bırakmak olduğu inancındadırlar.
İçsel Zekaya sahip olan insanlar çevrelerine değil, kendi inanç ve prensipler doğrultusunda hareket ederler. Yani nerede hareket orada bereket vardır diyerek verimli oldukları alanları seçerek çevreye ve geriye bakmadan hep ileri yaşadıklarından çok zaman anlaşılmazlar ve toplumun en az yarıma sır ilerisinde yaşarlar. Tembel, pısırık insanların bu yüzden kıskançlıklarını üzerlerine çekerler.
İçsel Zekaya sahip insan sayısı azdır ve çok insan bunları içine kapanık insan sanırlar ama çok aktif ve sosyal insanlardır. Sadece boş olan ve kendilerine bir şey öğretemeyecek insanlardan uzak dururlar. Bu da onların kibirli olduğu izlenimi verir ama onlar sadece gereksiz konuşan geyik muhabbeti yapan insanlardan uzak kalırlar. Toplum da onları anlamaz zamanında ama anlayınca da “ Neden biz onu zamanında anlayamadık” derler.
İçsel Zeka kısaca üretken ve güzellikleri gören insanların zeka türüdür. Toplumumuzda içsel zekaya sahip olan insanlar çoğalsa toplumumuz daha duygusal daha güzel eserler ortaya koyan insanlar sayesinde daha ileri olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eserler, iczel, vermek, yaratici, yaratıcı, İçzel, zeka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mimari Eserler Zen Tarih 0 20 Mayıs 2014 23:58
Sürreal Eserler Zen Fotoğraf Kulübü 0 06 Haziran 2013 18:40
Zekâ ve Çocuklarda Zekâ Gelişimi Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 18 Şubat 2012 22:43
Çim'den ve kum'dan eserler. ~ Sametold IF Ekstra 0 15 Kasım 2010 03:19
Zeka nedir ? (IQ Testi) TARİHTE İLK ZEKA TESTİNİ KİMLER UYGULADI? Sevda Merak Ettikleriniz 0 05 Nisan 2010 16:29