IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2018, 17:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ofis ortamında kilo vermek mümkün! İşte çalışan kişilerin kilo vermek için yapması gerekenler




Kilo veren insanın özgüveninin artacağı, bunun kendini iyi hissetmesini sağlayacağı, bu durumun da otomatik olarak iş performansını olumlu yönde etkileyeceğini düşünen Banu Kazanç, iş yerinde kilo vermenin yöntemlerini anlattı. Oturduğunuz yerden kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Banu Kazanç, yoğun iş temposu içerisinde hareketsiz ve stresli bir gün geçiren kişinin kilo vermek için nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı. İşte çalışan kişinin ofis ortamında kilo verme yöntemleri...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Yoğun iş temposu yüzünden hareketsiz bir biçimde çalışanlar için kilo kontrolü bir hayli zorlaşır. Halbuki hareketsiz çalışan insanlar da doğru tercihleri yaparak oturdukları yerde kilo verebilirler.
17 Aralık 2018, İstanbul – Günün çoğunluğunu ofiste masa başında geçiren bireylerde kötü beslenme, tatlı krizleri, kontrol edilemeyen iştah artışı, aşırı çay veya kahve tüketimi gibi kilo alımını tetikleyen pek çok ortak davranışı beraberinde getiriyor. Sağlık açısından uzun vadede probleme dönüşen beslenme sorunu, ayrıca günlük iş performansında da düşüşe yol açıyor. Diyetisyen Banu Kazanç, doğru tercihlerle ofiste kilo kontrolü yapmanın ve kilo vermenin mümkün olduğunu işaret ediyor.


"Kilo veren insanın özgüveni artar, kendini iyi hisseder ve bu da iş performansını olumlu yönde etkiler." diyor Banu Kazanç ve ekliyor: "Hareketsiz bir iş hayatına sahip olanlar için kilo verme süreci zorlaşmaya başlar. Zira yoğun iş temposu, beslenme alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiler. Bu durumu tersine çevirmek mümkün. Çalışanların beslenmesindeki püf nokta iştah kontrolü ve kan şekerinin aşırı düşmesini önlemektir. Bunun için öğün atlamamak ve öğünlerde tüketilecek besinleri dengeli yaymak büyük önem taşıyor."


'OTURDUĞUNUZ YERDE KİLO VERİN'

"Yoğun iş temposu içerisinde ofiste hareketsiz uzun saatler geçiren bir çalışan, 3 ana öğüne ek olarak mutlaka ara öğünler de tüketmeli." diyor Kazanç: "Sık ama hafif beslenme çok önemli. Bu sayede kan şekeri seviyesi ile birlikte enerji seviyesi de korunur. Aksi halde yorgunluk hissi ve odaklanma problemi yaşayan çalışanlar, etkin bir performans gösteremez."
"Günlük kalori ihtiyacınıza göre gıda tüketimi yapmak da büyük önem taşıyor. Yetişkin bir kadının günlük ihtiyacı 1800, erkeğin ise 2400 kaloridir. Eğer kilo vermek istiyorsanız, kalori kısıtlaması yapmanız gerekiyor. Ancak bunu yaparken doğru beslenme tercihlerinde bulunmazsanız, gün içerisinde yorgunluk ve ilerleyen saatlerde tatlı ihtiyacı hissedebilirsiniz. Beynimizin, merkezi sinir sistemimizin ve kaslarımızın enerji kaynağı olarak karbonhidratlara ihtiyacı var. Dolayısıyla iş yerinde sağlıklı bir öğle yemeği için kepekli tahıllar ve salata tercih etmekten kaçınmamak gerekiyor. Ayrıca zengin proteinler de yine öğle menüsünde yer almalı. Proteinler, enerjinin sürdürülmesi, kan şekerinin kontrolü ve tokluk hissi açısından kritik rol üstleniyor."


"Oturduğunuz Yerde Kilo Verin" adlı kitabında, çalışanlara ve günlük yaşamında yeterince hareket edemeyenlere beslenme tüyoları veren diyetisyen Banu Kazanç, hangi öğünde ne tüketilmeli, toplantı öncesinde nasıl beslenilmeli, hangi yiyecekler işteki performansı artırır gibi pek çok spesifik konuyu ele alıyor. Özellikle iş hayatının yoğun ve stresli atmosferinde kilo kontrolü yapanlara ve kilo vermek isteyenlere ışık tutuyor.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, kilo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patates Diyeti ile Haftada 5 Kilo Vermek Mümkün Violent Diyet Listeleri 0 13 Kasım 2013 13:12
Kilo vermek için ne yapmalıyım ? Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 20 Şubat 2013 17:23
Kışın Kilo Vermek İçin Yapılması Gerekenler Afrodit Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Ocak 2012 11:18
Kilo vermek için en uygun yaş kaç? Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Ekim 2011 10:30
Beyaz Lahana ile Kilo Vermek Mümkün! AngeLus Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Eylül 2010 20:23