IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2010, 16:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS Mağdurları Ortada Kaldı!..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KPSS'deki kopya skandalı 280 bin öğretmen adayını mağdur etti. Para, zaman ve emek kaybeden adaylar belirsizlik yaşıyor. Ne sınav tarihi belli, ne de yeni şartları...

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Eğitim Bilimleri testinin iptal edilmesiyle birlikte belirsizlikler yeniden sınava girecek olan 280 bin öğretmen adayını mağdur ediyor. Ayrıca aylarca kurslara gidip ders çalışan ve sonunda sınavı kazanıp atanmayı bekleyen 30 bin öğretmen adayı da neler olacağını sürekli olarak ekranlardan, internet sitelerinden ve gazetelerden takip ediyor. Fakat sınavın tam olarak ne zaman yapılacağı ya da şartlarının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Bu durum, adaylarla birlikte dershaneleri de zora soktu. Yeniden kurs açmak isteyen dershaneler, bunun için belirsizliğin bitmesini bekliyor. Haksızlığa uğradıklarını söyleyen öğretmen adayları, gerek sınav için gerekse hazırlanma aşamasında para harcadıklarını, üstelik tüm emeklerinin boşa gittiğini belirtiyor.

10 milyon liralık soru
280 bin öğretmen aday bir kez daha sınava girmeye hazırlanıyor. Ancak tek oturum olarak yapılacak sınavın ücretinin kimin cebinden çıkacağı henüz belli değil. Tek oturumluk sınavın kişi başı bedeli 35 TL. 280 bin aday için toplam bedel 9 milyon 800 bin TL'yi buluyor. Bu parayı kimin ödeyeceği adaylar arasında tartışma konusu oldu. Adayları sıkıntıya sokan bu konu için yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Dershanelere ek ders talebi
Öğretmen adayları, 1 ay içinde yapılması planlanan yeni sınav için hazırlıklara başladı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın KPSS'nin iptal edilen Eğitim Bilimleri testinin, en geç 1 ay içinde yenileneceğini açıklamasının ardından, adaylar ve dershaneler sıkı bir hazırlık içine girdi. Özel Öğretim Kurslar, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (Öz-Kur-Der) Başkanı Hilmi Alpan, Eğitim Bilimleri Sınavı için daha önce dershanelere gelen öğrencilerin ek ders talebinde bulunduklarını belirterek, bu talepleri karşılayarak, ek ders uygulamaları yapacaklarını söyledi.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kaldı, kpss, mağdurları, ortada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
• KPSS mağdurları ankara'da eylemde!. Sametold Haber Arşivi 1 15 Ocak 2011 02:07