IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2011, 11:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (Eğitim)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tarihçe

Türkiye'nin yeni devlet üniversitelerinden biri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 11 Temmuz 1992 de kurulmuştur. Daha önce Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Ziraat Fakültesi ve İnönü Üniversitesi'ne bağlı Elbistan Meslek Yüksekokulu'nun dahil edilmesiyle hızla büyüyen üniversite bünyesinde 1995 yılında Mühendislik-Mimarlık ve İlahiyat Fakülteleri kurulmuştur. 1996 yılında Tıp Fakültesi'ne kavuşan Sütçü İmam Üniversitesi halen 7 fakülte, 12 yüksekokulda ikinci öğretim ile 40 bölüm, Meslek Yüksekokullarında, 74 program, Fen Bilimleri Enstitüsünde 16 Bölüm, Sosyal Bilimler Enstitüsünde 9 bölüm ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 145 adet bölüm ve program ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Şu an 11 000 öğrenciye eğitim veren üniversitenin yakın gelecekteki hedefi 15 000 öğrencidir. Diğer üniversiteler ile yakın ilişkilere büyük önem veren üniversite İngiltere'deki Harper Adams, Almanya'daki Berlin Humbold ve Hannover Üniversiteleri Ziraat Fakülteleri ile Braunsch-Weig Yüksek Tarım Teknolojisi Enstitüleri ile işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları sürdürmektedir.



Kütüphane

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesnin 21.000'e ulaşan kitap miktarıyla öğrencileri için yeterli bir kaynak görevi sürdürmektedir. Bilgisayar ortamına aktarılan kitap sayısı 17.000'dir. Ayrıca 52'si abone (37'si yabancı) olmak üzere 500 adet dergi, 189 adet tez mevcuttur. Kitap, tez ve dergiler İnternet üzerinden tarama yapılabilmektedir. Kütüphane bünyesinde "Yordam 2001 Kütüphane Belge Bilgi Otomasyon Programı" Kullanılmaktadır. Programda; Temel giriş, süreli yayın girişi ve takibi, ödünç verme, üye kaydı, sipariş, tez kayıt, katalog tarama modülleri bulunmaktadır. Merkez Kütüphaneden ayrı olarak Tıp Fakültesi bünyesinde bir ihtisas kütüphanesi ile Karacasu Kampüsünde Rektörlüğe bağlı iki adet kütüphane de öğretim üyesi ve öğrencilere hizmet vermektedir. 2001 yılı için "Academic Search Elite, Econlit, Agricola ve Medline" adlı veri tabanlarına abone olunmuştur.

Teknoloji

Üniversiteye bağlı akademik birimlerde öğrencilerin eğitimine yönelik ortalama 25'er bilgisayar bulunan toplam 24 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca, iki adet laboratuarı olan ve 50 adet bilgisayardan oluşan Bilgisayar Ünitesi BAUM (Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi) kurulmuş ve öğretim elemanları ile öğrencilerin çalışmalarına hizmet verir duruma getirilmiştir. Bunlara ilaveten Üniversitenin Tıp Fakültesinde son yıllarda dünyada kullanıma geçen çok yeni 3 boyutlu görüntü alabilen, damar, barsak, kalp ve diğer vücut organlarını ayrıntılı olarak incelenerek pek çok hastalığa çok erken dönemde tanı konabilmesine olanak sağlayan Multi-slice spiral bilgisayarlı tomografi cihazı ve diğer birimlerde modern teşhis ve tanı cihazları bulunmaktadır.

Beslenme

Rektörlüğe bağlı 8 ayrı mekanda Beslenme Hizmetleri sürdürülmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında 1500 kişi kapasiteli öğrenci yemekhanesi, mutfak kısmında idari personelin hizmetine sunulan 50 Kişilik yemek salonu, 200 kişilik öğretim üyesi yemekhanesi, İlahiyat Fakültesi ve Afşin Meslek Yüksekokulunun bulunduğu binada 200 kişilik yemek salonu, Sağlık Yüksekokulu ve Tıp Fakültesinde 100 kişilik yemek salonu mevcuttur. Ayrıca Üniversiteye bağlı ilçelerde bulunan Meslek Yüksekokullarının kapasiteleri göz önünde bulundurularak belirlenmiş bulunan öğrenci yemekhaneleri mevcuttur.

Sağlık

Mediko-Sosyal Sağlık Merkezinde; 4 Doktor, 6 Diş Hekimi, 1 Sağlık Teknisyeni, 1 Laboratuar Teknisyeni, 3 Hemşire ve 1 Hizmetli görev yapmaktadır. Üniversite Mediko-Sosyal Ünitesinde 2002-2003 eğitim-öğretim süreci içerisinde, 13.940 öğrenci ve personele sağlık hizmeti verilmiş, 3761 öğrenci ve personele ise diş ünitesinden sağlık hizmeti verilmiştir. Yine Üniversitece ailesi herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan 652 öğrenciye sağlık karnesi verilmiştir.

Kampus Hayatı

Halen şehir merkezinde, Merkez, Karacasu, Tıp Fakültesi, Avşar ve Afşin-İlahiyat kampuslarından oluşmaktadır. Eğitim-öğretim hizmetlerini sürdüren Üniversitemizin, Avşar Kampüsü Sır barajı ile sınırı olan ve Kayseri Devlet yolunun 10. kilometresinde bulunan Avşar kesiminde inşa edilmektedir. Bu kampus arazisinin 1100 dekarlık bir kısmının kamulaştırması gerçekleştirilmiştir. Bu arazi üzerinde Rektörlük, Mediko Sosyal, Fen-Edebiyat, Ziraat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binaları ile alt yapı inşaatları büyük bir hızla sürdürülmektedir. 1995 Yılı sonlarında bu binaların temelleri Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından atılmıştır.Ayrıca Gaziantep yolu üzerinde 900 dekarlık bir araziye sahip olan Karacasu Kampüs' ünde Kahramanmaraş ve Afşin Meslek Yüksekokulları ile Fen-Edebiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi yer almaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bir binada İlâhiyat Fakültesi eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Ulaşım

Kampüse ulaşım otobüs ve minibüslerle kolayca sağlanmaktadır.

Burslar

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 2002-2003 eğitim-öğretim yılında desteğe muhtaç 512 öğrenciye karşılıksız ayda 35 milyon TL burs yardımı yapılmıştır. Ayrıca 130 öğrenci çeşitli birimlerde part-time olarak çalıştırılmaktadır. Bu öğrencilere de ayda 64 milyon TL. ödenmektedir.

Kulüpler

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Biyoloji (Ikinci Öğretim) (SAY)
Coğrafya (SÖZ)
Coğrafya (Ikinci Öğretim) (SÖZ)
Fizik (SAY)
Fizik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Kimya (SAY)
Kimya (Ikinci Öğretim) (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Tarih (SÖZ)
Tarih (Ikinci Öğretim) (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci Öğretim) (SÖZ)


Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci Öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci Öğretim) (EA)


Ilahiyat Fakültesi

MühendislikMimarlik Fakültesi
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Tekstil Mühendisliği (SAY)
Tekstil Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)


Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği (SAY)
Orman Mühendisliği (SAY)


Tip Fakültesi

Ziraat Fakültesi
Ziraat Mühendisliği (SAY)


Kahramanmaraş Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
Hemşirelik (SAY)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim, kahramanmaraş, sütçü, İmam, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütçü İmam Üniversitesi'nde gözaltı sayısı 67'ye yükseldi Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:30
Sütçü İmam Üniversitesi karıştı! Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:40
Sütçü İmam Biyografisi Violent Biyografiler 0 17 Aralık 2013 20:21
Sütçü İmam - Cahit Zarifoğlu MySpace Kitap Tanıtımları 0 31 Ağustos 2013 17:49
Sütcü İmam Olayi Freedom Tarih 0 06 Ocak 2011 23:13