IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2011, 13:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eskişehir - Anadolu Üniversitesi (Eğitim)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yükseköğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.


Kuruluş Tarihi:6 Kasım 1958Öğrenim Dili:Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca Üniversite Türü Devlet Fakülte Sayısı:12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)Devlet Konservatuvarı Sayısı:1Yüksekokul Sayısı:6Meslek Yüksekokulu Sayısı:2Enstitü Sayısı:9Araştırma Merkezi Sayısı:27Öğretim Elemanı Sayısı:1.780Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı:23.000 (önlisans + lisans)Lisans Üstü Öğrenci Sayısı:1.800 (yüksek lisans+doktora)Açıköğretim Öğrenci Sayısı:1.050.000


Yurtdışı İlişkiler ve Öğrenci Değişim Programları

Anadolu Üniversitesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından birisi olan Erasmus Projesi içinde yer almaktadır. Projede temel fikir, Türkiye’de öğrenim gören bir öğrencinin, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde, bir ya da iki dönemi Avrupa Birliğine üye olan bir ülkede eğitim görebilmesidir. Anadolu Üniversitesi, 100’ü aşkın Avrupa üniversitesiyle anlaşma yapmış bulunmaktadır. Bu anlaşmalar kapsamında karşılıklı olarak öğrenci değişimi sürmektedir.

Mesleki eğitim alanında fon sağlamaya yönelik bir proje niteliğindeki Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından olan Leonardo da Vinci kapsamında Anadolu Üniversitesinin projeleri kabul edilerek öğrenci ve öğretim elemanlarının bu programdan yararlanmaları olanağı sağlanmış durumdadır.

Anadolu Üniversitesinin tüm öğretim elemanları, yurt dışı deneyimine sahiptir. Yurt içindeki tüm üniversitelerle çeşitli alanlarda işbirliği içinde olan Anadolu Üniversitesi, yurt dışında da dünyanın sayılı yükseköğretim kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar, genelde bilimsel, sanatsal ve kültürel alanlarda işbirliğini, bazılarında ise öğretim elemanı ve öğrenci değişimini kapsamaktadır. Bu bağlamda, Almanya’da Köln Üniversitesinde, Anadolu ve Köln Üniversitesi öğretim üyelerince derslerin verildiği Tezsiz İşletme Yüksek Lisans programı başarıyla sürmektedir.

Eğitim dili İngilizce olan ve internet üzerinde yürütülen işletme (UOYLP SUNY Empire State College) Uluslararası Ortak Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri, biri Anadolu Üniversitesi, diğeri de SUNY-Empire State College (ABD)’den olmak üzere iki diploma birden alma şansına sahiptir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da da Anadolu Üniversitesi tarafından tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı uygulanmaktadır. Derslerin Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarınca verildiği bu programdan KKTC yurttaşlarıyla burada yaşayan yurttaşlarımız yararlanmaktadır.

Ayrıca, State University of New York College at Cortland ile Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından İngilizce Öğretmenliği ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde ortak lisans programı uygulanmaktadır. Programa kabul edilen öğrenciler, dört yıllık eğitimlerinin birinci ve dördüncü yıllarını Anadolu Üniversitesi’nde, ikinci ve üçüncü yıllarını ise SUNY Cortland’da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi ve SUNY Cortland diplomalarını almaya hak kazanmaktadır.

Anadolu Üniversitesinin, ortak çalışmalar yürüttüğü diğer ülkelerdeki üniversitelerin başlıcaları şunlardır;

Arizona State University /ABD,
Houston Üniversitesi /ABD,
San Diego State Üniversitesi / ABD,
SUNY (State University of New York) /ABD,
Hagen Üniversitesi / ALMANYA.
Köln Üniversitesi / ALMANYA,
Münster Sanat Akademisi /ALMANYA,
Stuttgart Üniversitesi / ALMANYA,
The Hochschule Anhalt / ALMANYA,
Sofya Bulgar Ulusal Spor Akademisi / BULGARİSTAN,
Montpellier Üniveritesi I / FRANSA,
Tokyo Ulusal Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi / JAPONYA,
Doğu Akdeniz Üniversitesi / KKTC,
Moskova P. İ. Çaykovsky Devlet Konservatuvarı / RUSYA,
St. Petersburg Üniversitesi /RUSYA,
Ulusal Havacılık Üniversitesi / UKRAYNA,
Anadolu Üniversitesindeki eğitim birimlerinin sunduğu hizmetler de uluslararası bir nitelik taşımaktadır. Açıköğretim hizmetleri ile özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Batı Avrupa’daki Türklere yükseköğrenim olanağı sağlanmaktadır. Gençlik Servisleri Merkezi (GSM), AIESEC ve AEGEE gibi kuruluşların öğrenci değişim projelerine katılan Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yurt dışında staj, inceleme ve araştırma yapma olanağı bulmaktadırlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eskişehir - Anadolu Üniversitesi Havaalanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anadolu, eğitim, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anadolu Üniversitesi Sergi Salonu Eskişehir AftieL Sanat Galerileri 0 01 Ekim 2014 13:22