IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2011, 03:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu Üniversitesi (Eğitim)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ordu Üniversitesi

Tarihçesi:

Ülkemizde yeni kurulan üniversitelerden biri olan üniversitemiz, Bakanlar Kurulu’nun 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunu ile hayata geçmiş bulunmaktadır. Üniversitemiz, halen faal olarak eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan ve daha önceleri Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi ’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Ayrıca, kuruluş yasamızla beraber Tıp Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü üniversitemize kazandırılmıştır.
Rektörümüzün 18 Mayıs 2007 tarihinde atanmasından sonra, yoğun çalışmalar sonucunda üniversitemize Ünye Meslek Yüksekokulu ve Fatsa Meslek Yüksekokulu da katılmıştır. Akkuş Meslek Yüksekokulu’nun açılması doğrultusunda YÖK’ten onay alınmış, altyapının tamamlanması sonrasında bu kurumumuzda eğitim öğretime başlayacaktır.
Evrensel bir yükseköğretim kurumu olmayı hedefleyen Ordu Üniversitesi, sahip olduğu çağdaş vizyonu ile, ülkemiz gençliğine, toplumuna karşı olan sorumluluğunun en üst seviyede olduğunun bilincinde ve bu sorumluluk içerisinde bilimsel faaliyetlerini, eğitim-öğretim hizmetlerini yürütme ve gün geçtikçe geliştirme çabası içerisindedir.
Ülkemizin en genç üniversitelerinden biri olan üniversitemiz, kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içerisinde tüm idari yapılanmalarını ve bilgisayar alt yapısını tamamlamıştır. Akademik kadrosunu güçlendirmede önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir.
Öğrencileri ile el ele büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmeyi amaçlayan, katılımcılığa önem veren üniversitemiz, öğrenci temsilciliği mekanizmasını derhal hayata geçirmiş ve sayıları 16’ya varan öğrenci kulüpleri kurarak, öğrencileri ile huzurlu bir şehir olan Ordu’yu kaynaştırmayı hedeflemiştir.
En öncelikli hedeflerimiz ise, çağdaş, öğrencilerimizin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yanıt veren modern bir yerleşke oluşturmak olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için, yerleşke alanımızın bütün alt ve üst yapı projeleri tamamlanmış, yerleşkemize yeni binaların katılması için temeller atılmaya başlanarak geleceğin büyük üniversitesini oluşturmaya başlamış bulunmaktayız.


Ülkemiz için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edebilecek, kültüre katkıda bulunacak insanlar yetiştirmek hedefinde olan üniversitemiz; Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ile 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Ordu Sağlık Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu’nun bir araya getirilmesinden oluşmuştur.
Öğrenciler eşsiz deniz güzelliği ve tertemiz orman havasına sahip güzel şehrimizde eğitim görüyor ve kurdukları çeşitli topluluklarla kendilerini sanat alanında da geliştiriyorlar.
Her genç bir üniversitede okumak, üniversite hayatını yaşamak en iyi şekilde üniversite eğitimini tamamlamak ister, mezun olup adını kütüğe çakmak, arkadaşlarıyla kepini havaya fırlatmak ister. Üniversitemiz mezun ettiği birçok genç gibi mezun olmak isteyen birçok genci de bu güzel şehre Ordu’ya, Ordu Üniversitesi’ne bekliyor.
Her mevsimi ayrı, gündüzü ayrı, gecesi ayrı bu güzel Ordu’da kurulan üniversitede hedefimiz; ülkenin ihtiyacı olan dallarda ve sayıda insan gücünü yetiştirmektir.


ORDU ÜNİVERSİTESİ

Ülkemizde yeni kurulan üniversitelerden biri olan üniversitemiz, Bakanlar Kurulu’nun 17 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunu ile hayata geçmiş bulunmaktadır. Üniversitemiz, halen faal olarak eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan ve daha önceleri Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi ’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Ayrıca, kuruluş yasamızla beraber Tıp Fakültesi ile Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü üniversitemize kazandırılmıştır.
Rektörümüzün 17 Mayıs 2006 tarihinde atanmasından sonra, yoğun çalışmalar sonucunda üniversitemize Ünye Meslek Yüksekokulu ve Fatsa Meslek Yüksekokulu da katılmıştır. Evrensel bir yükseköğretim kurumu olmayı hedefleyen Ordu Üniversitesi, sahip olduğu çağdaş vizyonu ile,ülkemiz gençliğine ve toplumuna karşı olan sorumluluğunun en üst seviyede olduğunun bilincinde ve bu sorumluluk içerisinde bilimsel faaliyet ve hizmetlerini yürütme ve gün geçtikçe geliştirme çabası içerisindedir. Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olan üniversitemiz, kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içerisinde tüm idari yapılanmalarını ve bilgisayar alt yapısını tamamlamıştır. Akademik kadrosunu güçlendirmede önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir.
Öğrencileri ile el ele büyümeyi ve gelişmeyi sürdürmeyi amaçlayan, katılımcılığa önem veren üniversitemiz, öğrenci temsilciliği mekanizmasını derhal hayata geçirmiş ve sayıları 16’ya varan öğrenci kulüpleri kurarak, öğrencileri ile huzurlu şehir olan Ordu’yu kaynaştırmayı hedeflemiştir.
Toplumumuzun sürekli gelişen dinamiklerine karşılık verebilmek amacı ile, kurumsallaşmaya odaklanmak ve sürekli geliştirmeye açık bir kalite düzeyine erişmek öncelikli stratejimiz olmaya devam edecektir.
En öncelikli hedeflerimiz ise, çağdaş, öğrencilerimizin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yanıt veren modern bir yerleşke oluşturmak olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için, yerleşke alanımızın bütün alt ve üst yapı projeleri tamamlanmış, yerleşkemize yeni binaların katılması için temeller atılmaya başlanarak geleceğin büyük üniversitesini oluşturmaya başlamış bulunmaktayız.


Misyonumuz: Ülkemizin çağdaş dünyada öncü ve önder olması için, araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek, ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak, aydın insanlar yetiştiren bir örnek üniversite olacaktır.


Vizyonumuz: Ordu Üniversitesi misyonu ve sorumluluğu ile akademik, teknolojik ve kültürel başarısını bölgesel, ulusal ve uluslar arası alanlarda ispatlayacağını, temel değerlerden ödün vermeden, çağdaş, sanat, bilim, yönetim, öğrenim ve eğitim anlayışı ile dünya üniversiteleri arasına girmeye çalışacak bir eğitim kurumudur.


Ordu Üniversitesi Bölümleri

Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik


Fen-Edebiyat Fakültesi
Biyoloji
Matematik
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Matematik (İkinci Öğretim)
Biyoloji (İkinci Öğretim)
Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim)
Kimya

Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri
Tarla Bitkileri
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

Ünye İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat
İşletme
İşletme (İkinci Öğretim)
İktisat (İkinci Öğretim)

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği (İkinci Öğretim)


Fakülteler

* Ziraat Fakültesi
* Fen Edebiyat Fakültesi
* İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
* Deniz Bilimleri Fakültesi
* Tıp Fakültesi

Yüksek Okullar

* Ordu Sağlık Yüksekokulu
* Meslek Yüksekokulu
* Mesudiye Meslek Yüksekokulu
* Fatsa Meslek Yüksekokulu
* Ünye Meslek Yüksekokulu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitim, ordu, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ordu Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu'nu Anıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 07 Mayıs 2012 21:40
Ordu'da Eğitim Swat Karadeniz Bölgesi 0 21 Ocak 2012 21:14
Ordu Üniversitesi Swat Karadeniz Bölgesi 0 21 Ocak 2012 21:14
Marmara Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 07:15