IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2011, 17:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geometrik Cisimler




EGES EĞİTİM

§ AĞIRLIK TAKIMI (2 Kg.lık): kütle ve ağırlık tartımın'da kullanılır.500 ve 1000 gramlar çelik malzemeden diğerleri pirinç malzemeden imal edilmiştir.plastik kutu içinde set halinde bulunur.

§ BİNOM AÇILIMI ŞEMASI (kaplı): 70x100 cm ebadındadır.Kaliteli kağıt üzerine baskı yapılmış ön ve arka yüzeyler polyester film kaplanmıştır.Alt ve üst plastik çerçevelidir.Levhanın bir yüzünde (a+b)2 diğer yüzünde (a+b+c)2 nin açılımı şematik olarak gösterilmiştir.

§ CİSİM KÖŞEGENLİ KARE PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 70 mm,cisim yüksekliği 105 mm dir.İçinde cisim ve yüzey köşegenlerini gösteren renkli plastikten yapılmış bir dik üçgen parça vardır Şeffaf saydam plastikten yapılmıştır. Mika

§ CİSİM KÖŞEGENLİ KÜP : Taban ölçüleri 100x100 mm,cisim yüksekliği ise 100 mm dir.İçinde yüzey ve köşegenlerini gösteren renkli plastikten yapılmış bir dik üçgen parça vardır.Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.

§ ÇEKÜL : Prinç malzemeden yapılmış ve yüzeyi krom kaplanmıştır.Kütlesi yaklaşık 12.5 gramdır

§ ÇEŞİT KENAR PRİZMA : Tabanının içten içe kenar uzunlukları 38x47x65x75 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika

§ DESİMETRE KÜP : 1 dm3 hacminde saydam plastikten yapılmış bir kutudur.1 cm3 ve 1dm3 arasındaki ilişkiyi göstermeye değerlendirmeye yarar.plastikten yapılmıştır.

§ DİKDÖRTGEN PİRAMİT : Tabanın içten içe kenar uzunlukları 46x65 mm,cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçerisine sıvı konularak,dikdörtgen pramit hacminin,aynı taban ve yüksekliklere sahip dikdörtgenler prizması hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırılabilir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika

§ DİKDÖRTGENLER PRİZMASI : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 46x65 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir. Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.İçerisine sıvı konularak dikdörtgen piramidin hacmi ile karşılaştırma yapılabilir.

§ DÖNEL KONİ : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir. İçinde koni ekseni etrafında dönen saydam renkli plastikten yapılmış üçgen bir parça vardır.Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.

§ DÖNEL SİLİNDİR : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçinde silindir ekseni etrafında dönen saydam renkli plastikten yapılmış bir dikdörtgen parça bulunur.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika

§ DÜZGÜN ALTIGEN PİRAMİT : Tabanın içten içe kenar uzunlukları 38 m, cisim yüksekliği 105 mm dir.İçine sıvı konularak,düzgün altıgen piramit hacminin, aynı taban ve yüksekliklere sahip düzgün altıgen prizma hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırması yapılır. Mikadan şeffaf plastik ten yapılmıştır.

§ DÜZGÜN ALTIGEN PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 38 mm, cisim yüksekliği 105 mm olup, içerisine sıvı konularak düzgün altıgen pramidin hacmi ile karşılaştırma yapılır. Saydam plastikten yapılmıştır. Mikadır.

§ EŞKENAR ÜÇGEN PİRAMİT : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 65 mm,cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçine sıvı konularak, aynı taban ve yükseklikteki üçgen pramit hacminin eşkenar üçgen prizma hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırması yapılabilir.Saydam plastik ten yapılmıştır. Mika

§ EŞKENAR ÜÇGEN PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 65 mm,cisim yüksekliği ise 105 mm dir.İçine sıvı konularak, eşkenar üçgen piramit in hacmi ile karşılaştırma yapılabilir.Şeffaf plastikten yapılmıştır.

§ İLETKİ-GÖNYE : Ahşap ve plastikten imal edilmiştir

§ KARE PRİZMA : Tabanın içten içe kenar uzunluğu 65 mm,cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmıştır. Mika

§ KESİK KARE PİRAMİT : Alt tabanı 100x100 mm cisim yüksekliği 100 mm, tepe kısmı 50x50 mm olan bir kesik kare piramit ile alt tabanı 50x50 mm ve cisim yüksekliği 100 mm olan bir kare piramitten oluşmaktadır.Ortasında bulunan ip ve tabanlarındaki yarıklar yardımıyla cisim yüksekliği ve yan yüz yükseklikleri arasındaki uzunluk farklılıkları gösterilir. Şeffaf plastikten yapılmıştır.

§ KESİK KONİ : Alt taban çapı 120 mm tepe kısmı çapı 70 mm, cisim yüksekliği 105 mm dir. Mikadan şeffaf plastikten yapılmıştır.

§ KONİ : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği ise 105 mm dir.Şeffaf plastikten yapılmış mikadır İçine sıvı doldurularak, aynı taban ve yükseklikteki silindirin hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırması yapılır.

§ LİTRE ŞEFFAF ÖLÇÜ KABI : Şeffaf plastikten yapılmış mikadır.

§ METRE (Plastik):

§ PERGEL (Plastik): Ahşap ve plastikten yapılmıştır.

§ SAAT KADRANI : 205x205 mm ebadında plastik malzemeden yapılmıtır.Akrep ve yelkovan birbirinden bağımsız olarak döndürülebilir. Saat kavramının öğretilmesinde kullanılır.

§ SAYI ALETİ : Çerçeve ve boncuklar plastik malzemeden yapılmıştır. 205x205 mm ebadındadır. Çerçevede 10 adet boncuk taşıyıcı tel ve her telde değişik renklerden oluşan toplam 100 adet boncuk vardır.

§ SİLİNDİR : Taban iç çapı 66 mm, cisim yüksekliği 105 mm olup Şeffaf saydam plastikten yapılmıştır. İçerisine sıvı konularak bir koninin hacminin aynı taban ve yükseklikteki silindirin hacminin üçte birine eşit olduğu karşılaştırılabilir.

§ SU TERAZİSİ : Su terazisi,deneyler sırasında ve gereken hallerde yatay düzlemi tespit için kullanılır.(Yatay ve dikey düzlemlerin kontrolü için kullanılır.)

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cisimler, geometrik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Berkeley'in cisimler dünyasını ortadan kaldırması ne demektir? Kalemzede Felsefe 0 04 Ekim 2011 23:10
Sesten hızlı gizemli cisimler! Kalemzede Merak Ettikleriniz 0 04 Eylül 2011 23:11
Gökyüzündeki ışıklı cisimler heyecan yarattı Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:44