IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2011, 16:27   #1
huri
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eğitimde e-içerik çalıştayı




Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla okullara ve öğrencilere teknolojik araçların sağlanmasını amaçlayan Fatih Projesi ile 14 milyon tablet bilgisayar, önümüzdeki sene öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Bunun yanı sıra her dersliğe interaktif tahta ve dizüstü bilgisayar gibi teknolojik araçlar da temin edecek.



Bu proje kapsamında telif, hak yönetimi, içerik gibi konuların konuşulması ve çözümlenmesi amacıyla düzenlenen ve Yayıncı Meslek Birliği Federasyonu, Yayıncılar Meslek Birliği, Basım Yayın Meslek Birliği, Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği, Türkiye Yayıncılar Birliği Derneği, Basın Yayın Birliği Derneği kurumlarının katılımı ile yürütülecek olan eğitimde e-içerik çalıştayı bugün başladı.




İki gün sürecek olan "Eğitimde e-içerik çalıştayı" açılış konuşmalarında, çalıştay süresince telif hakları, e-içerik, digital haklar gibi meselelere değinileceği belirtildi.



Yayıncılar Meslek Birliği başkanı Tuğrul Paşaoğlu, bilgi toplumu olma sürecinde bu tür teknolojilerin kullanılmasından memnun olduklarını dile getirdi.


E-kitabın yayıncılık sektörünü geliştireceğine inandıklarını ama tablet bilgisayarla eşzamanlı olarak basılı kitabın kullanımının devam etmesini ve deneme süresinin en az 2 sene olmasının önemli olduğunu söyledi.


Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü başkanı Onur Bilge Kula ise “E-kitap, kültürel bir nitelik taşımadığı sürece kitabın yerini alamaz” diyerek kitabın sosyo-kültürel bir değeri olduğunu ve bunun elektronik ortamda sağlanamayacağını dile getirdi.


Kula, "E-kitap bir araçtır, asla amaç değildir" diyerek içeriğin önemine değinmesinin yanı sıra ders kitaplarının tek bir kurum tarafından hazırlanmasının demokratik olmadığını ve yayıncılara üretim şansı tanınması gerektiği vurguladı: “Tek bir kurum ya da kuruluşa kitap yazdırılamaz. Kurumlar ihtiyacı belirler, yayıncılar risk alır ve basar. Sonra aileler ve okullar bunlar arasından seçer. Böylece demokratik bir ortam sağlanır ve yayıncıların kalıcılığı garantilenir”.

Kaynak: Dijitalyayıncılık


Konu huri tarafından (15 Aralık 2011 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çalıştayı, eğitimde, eiçerik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
icerik modülü SaNaLStaR Unreal IRCd 5 13 Ekim 2010 13:53