IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2012, 17:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeka Türleri Nelerdir




Zeka Nedir
8 tane zeka türü vardır. Bu zeka türleri ; sözel zeka, sayısal zeka, görsel zeka, müzik zekası, bedensel zeka, sosyal zeka, içsel zeka ve doğal zekadır. Her birinin ayrı bir özelliği vardır. Gelin şimdi bunları teker teker iceleyelim.


Sözel Zeka
Sözel zekalı olan kişilerde kelimeleri cümleleri çok etkili kullanırlar. Birşeyi dinliyerek öğrenmeyi çok severler ve Duygularıyla düşüncelerini sözlerle anlatmayı severler. Sözel zekalı kişiler iyi yazar ve bir konuyu iyi anlatırlar. Kitap okumayı çok seveler. Genellikle kelimelerle düşünürler.


Sayısal Zeka
Sayısal zekalı insanlar sebep sonuç ilişkisi kurarlar. Bir konu hakkında neden kelimesini sürekli kullanırlar ve genellikle çok soru sorarlar. Olaylar arasında bağlantı kurmaya ve kafalarını bir olaya yorarlar. Hesap yapmayı çok severler. Sayısal zekaya sahip insanların bilim adamı, matematikçi gibi meslekleri olma ihtimali çok yüksektir.


Görsel Zeka
Görselzekaya sahip olan insanlar duyduklarını akılda tutmazlar aksine gördüklerini akıllarında tutarlar. Öğrenme tercihler film veya slayt şeklindedir. Sürekli hayal kurarlar. Resimli kitaplara ve sanat eğitimlerine yatkındırlar. Görsel zekali insanlar renkler çok hassastır.
Müzik Zekası ; Ritim, nota , ses tonu, melodi gibi müziksel olaylara çok yatkındırlar. Müziksel olayları hemen farkederler. Melodiler hemen akılda tutabilirler. Müzikle beraber çalıştıklarında daha verimli olurlar. Müziklere mırıldanarak veya ıslık çalarak tempo tutarlar.


Bedensel Zeka
Bir sorunu çözmek için veya yeni birşey üretme için bedenlerini, ellerini ve parmaklarını kullanabilirler. Bendensel zekaya yatkın olan kişiler konuşurken, birşeyi anlatırken beden dilllerini çok kullanırlar. Bu beden dilleri, koşma, zıplama, mimik ve jestlerden ibarettir. Bedensel zekalı olan bir insan el becerisi iyidir. Tamir işlerini yapmayı severler. Başka bir insanın mimiklerini taklit edebilirler.


Sosyal Zeka
Sosyal zeka, etrafındaki insanların duygularını, düşüncelerini, istek ve ihtiyaçlarını anlama gücüdür. Sosyal zekaya sahip olan insanların, bir insanı kolayca tanıma gücü vardır. Liderlik özelliğine sahiptir. Yüzleri çok iyi okuyabilirler. Sosyal zekalı insanların analiz edebilme, yorumlama ve değerlendirme özellikleri yüksektir. Bir şeyi organize etmeyi, bir insana yardım etmeyi, bir konuda liderlik yapmayı çok severler.


İçsel Zeka
İçsel zeka, insanın kendini tanıması, kendisiyle ilgilenmesi, güçlü veya zayıf taraflarını fark etmesidir. İçsel zeka, kişinin kim olduğunu, ne yapmak istediğini bilme kapasitesidir. Bİrşey düşünürlen kendi duygularıyla ve istekleriyle bağdaşdırırlar. Bağımsız olayı ve olayları net bir şekilde konuşmayı severler.


Doğal Zeka
Çevre, doğa olayları ve ekolojik faktörleri duyarlıdırlar. Düşünürken, doğa, hayvan ve bitki figürleri ile düşünürler. Hayvan beslemeyi ,doğayı, toprağı çok severler.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nelerdir, türleri, zeka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ask Türleri aŁmiηa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Mart 2011 19:51
Rüyaların Türleri Sır Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 28 Ekim 2010 22:39
Zeka nedir ? (IQ Testi) TARİHTE İLK ZEKA TESTİNİ KİMLER UYGULADI? Sevda Merak Ettikleriniz 0 05 Nisan 2010 16:29