IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2012, 15:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toz Metalurjisinde Tozların Preslenmesi Ve Kullanılan Preslerin Tanıtımı




Toz Metalurjisi (T/M) modern bir imalat yöntemidir ve ileri teknoloji malzemelerinin üretilmesine çok uygundur. Genelde küçük parçaların çok sayıda ve ekonomik üretimini sağlar. Parçaların özellikleri oldukça dar toleranslarda kontrol edilebilir.ve diğer işlemlere yani üretim yöntemlerine göre , örneğin döküm, plastik şekillendirme veya talaşlı imalat gibi , daha az yüzey işlemeye gereksinim duyulan bir imalat biçimidir.

Plastik şekillendirme, ekstrüzyon , enjeksiyon, kaynak, döküm, talaşlı imalat gibi üretim yöntemleri üretim mühendisliğinde makine mühendislerinin yaygın olarak kullanıldığı vazgeçilmez yöntemlerdir. Seri üretimde çok sayıda belirli sınırlı süre içinde belirli boyutlardaki parçaların üretiminde , örneğin otomotiv yan sanayii, çeşitli makine ve aksamları sanayiinde Toz Metalürjisiyle üretilmiş olan parçalar gerek üretim maliyeti ve gerekse fiziksel ve mekaniksek özelliklerin kontrol altında tutulması açısından son 15-20 yıl içinde çok büyük önem kazanmıştır.

Bilindiği üzere büyük hacimli ve belirli geometrilerdeki geleneksel alaşım malzemelerinden oluşan makine aksam ve parçalarının üretiminde döküm yöntemi oldukça ekonomiktir ancak seri imalatta parça boyutları küçüldükçe, birim zamandaki üretim sayısı arttıkça ve günümüz teknolojisine hizmet sunmak için geliştirilmiş olan yeni alaşımlarının kullanılması söz konusu olduğunda Toz Metalürjisiyle (T/M) üretim yöntemi döküm ve talaşlı imalat üretim yöntemlerinin önüne geçmektedir.
Seramik malzemeler ve bazı metal ve alaşımları , ergime sıcaklıklarının çok yüksek olması nedeniyle ancak toz durumunda elde edildikten sonra, şekillendirilirler ve yüksek sıcaklıklarda sinterlenerek uygulamaya hazır duruma gelebilirler. Bu bakımdan presleme ve sinterleme ileri seramik ve toz metalürji alanlarının en önemli sürecidir. Sinter Teknolojiler ile aynı zamanda çok karmaşık şekilli ürünlerin ayrıca işlemeye gerek olmaksızın kesin ve son şekilde üretilmeleri olanaklıdır. Toz metalürjisi (T/M), "son şekle-yakın üretim" süreçleri olarak sinterleme, sıcak veya soğuk presleme, sıcak izo-statik presleme, toz metal enjeksiyonu, nano-parçacık teknikleri, mekanik alaşımlama gibi konularla sürekli büyüyen bir pazara hitap eden yüksek teknolojilerden birisidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kullanılan, metalurjisinde, preslenmesi, preslerin, tanıtımı, toz, tozların, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TR Çapında kullanılan en iyi script NucLeaR mIRC Scripting Tanıtımları 59 06 Haziran 2023 07:57
Konuşurken Kullanılan ''eee'' Ruj Türkçe 3 13 Aralık 2010 13:58
Tarihte Kullanılan Takvimler YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 18:50
Oyunda kullanılan hileler xLs Eggdrop, NeoStats, BNC 4 26 Aralık 2007 23:10