IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2012, 15:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okul öncesi eğitimde ailenin rolüne “Uçan Balon”dan bir bakış




Okul öncesi eğitimde ailenin rolüne “Uçan Balon”dan bir bakış

Şaşkınbakkal Uçan Balon Anaokulu, “çocuk merkezli” eğitim programını öğrencilerinin gelişim düzeylerine, yeteneklerine uygun olarak çağdaş öğrenme teknikleriyle zenginleştirirken, ebeveynlerin eğitimini de unutmuyor.
Anne-babalara yönelik eğitim programlarına Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in, “Okul Öncesi Dönemde Çocuğun Eğitimi ve Gelişiminde Aile Kurumunun Önemi” eğitimiyle başlıyor.

***
1994 yılında Koşuyolu’nda küçük bir binada ilk adımları atılan Uçan Balon Anaokulları’nın bu yılın Haziran ayında Şaşkınbakkal’da açılan 7. şubesi, hem çocukların hem de ailelerin hayatında fark yaratmaya yönelik çalışmalarıyla yeni eğitim dönemine önemli bir başlangıç yapıyor.

Çocuk odaklı eğitim programında eğlenirken öğrenen, çağdaş donanımlarıyla birlikte kendini tanıyan ve dış dünyayı bilen çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan Şaşkınbakkal Uçan Balon Anaokulu, bunun gerçekleştirilmesinde ailelerin rolünü de unutmuyor. Okul öncesi yaşta çocukları bulunan ailelere yönelik eğitim programlarını hayata geçiren Şaşkınbakkal Uçan Balon, ilk olarak Prof. Dr. Haluk Yavuzer’in “Okun Öncesi Dönemde Çocuğun Eğitimi ve Gelişiminde Ailenin ve Kurumun Önemi” konulu eğitimiyle yola çıkıyor.

16 Aralık 2012 Pazar günü saat 11:00’de Şaşkınbakkal Uçan Balon’da gerçekleştirilecek eğitim, çocuklarının geleceğine önem veren ve burada kendilerine düşen rolleri de görerek hayata geçirmek isteyen tüm anne-babalara açık olacak.

Uçan Balon’da gizil yetiler su yüzüne çıkıyor
Şaşkınbakkal Uçan Balon Anaokulu, öğrencilerinin gelişim düzeylerine, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çağdaş öğrenme teknikleri kullanılarak zenginleştirilen eğitim programıyla, okul öncesi dönemde bilişsel, dil, duygusal, sosyal, psikomotor alanları ile özbakım becerilerinin gelişimini sağlamayı amaçlıyor.

Tüm diğer Uçan Balon Anaokulları gibi okul öncesi eğitimde çocuklardaki gizil yetilerin keşfedilmesi, geliştirilerek ilgi alanları doğrultusunda çocuğun yönlendirilmesinin öneminin farkında olan Şaşkınbakkal Uçan Balon’da, İngilizce dersleri profesyonel eğitmenler tarafından veriliyor. Bu derslerle çocukların dillerin temel yapılarını öğrendikleri bir dönemde beş duyularına hitap eden bir öğrenme ortamında bu dile yatkınlıklarının oluşturulması hedefleniyor.

Diğer branş dersleri arasında ise eğitmenin keman ile katıldığı programlarda öğrencilerin farklı sesleri ayırt etmelerini, dikkat ve belleklerini geliştirmelerini ve zenginleştirmelerini amaçlayan müzik dersleri; çocuğun bedeni ile zihni arasındaki iletişimi algılama, yorumlama ve yaratıcı düşünme sistemlerini geliştirdiği modern dans dersleri; çocukların karar verme ve sorun çözme becerilerini oyunlarla yaşayarak kazanmalarını sağlayan yaratıcı drama dersleri yer alıyor.

Prof. Dr. Haluk Yavuzer kimdir?
Çocuk gelişimi konusunda “Çocuk Psikolojisi”, “Ana-Baba ve Çocuk”, “Çocuğu Tanımak ve Anlamak”, “Çocuk ve Suç”, “Evlilik Okulu”, “Resimleriyle Çocuk” gibi çok sayıda başucu kitabının yazarı olan Yavuzer, 1961-1965 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Pedagoji bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde doktorasını tamamladı. Daha sonra Londra Üniversitesi’nde Çocuk Psikolojisi ve Eğitimi ile Çocuk Suçluluğu konularında incelemeler yapan Yavuzer, 1989 yılından itibaren faaliyete geçen ve ana-baba eğitimini amaçlayan “Ana-baba Okulları”nın kurucusudur. Yavuzer halihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul Öncesi Bul Ve Yan Yana Koy Draması Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mayıs 2012 17:21
Okul Öncesi Yaprak Draması Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mayıs 2012 17:20
Okul Öncesi Eğitimde Reggio Emilia Yaklaşımı Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 14 Ocak 2012 23:20
Okul Öncesi Eğitimde Drama "Sosyal Duygusal Gelişim" Seti pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:40
Fetih Öncesi İle Sonrasına Kısa Bir Bakış Kalemzede İslamiyet 0 11 Temmuz 2011 11:37