IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2014, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu




DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu kuruluş çalışmalarına 11 NiSAN 2002 tarihinde Astsubay Meslek Yüksek Okulları Kanununun T.B.M.M. Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle başlanmıştır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu, 01 EYLÜL 2003 tarihinde kurulmuştur. Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulunun amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri TC Hizmet Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri iç Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen; asker kişilerde bulunması gereken niteliklere sahip, liderlik özellikleri gelişmiş, yeterli fiziki yeteneği kazanmış, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına göre belirlenen meslek programlarında ön lisans eğitim ve öğretimi görmüş muvazzaf astsubay yetiştirmektir.

Güverte, İşletme ve Büro Yönetimi ile Ortak Dersler Bölüm Başkanlıkları Altınova/Yalova'da, Makine Bölüm Başkanlığı ise Derince/Kocaeli 'de konuşlanmıştır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda ortak, askeri ve akademik derslerin yanında, aşağıda belirtilen program/dallarda 4 yarıyıl halinde 68 hafta süreli eğitim verilmektedir. Bu eğitimler amaçlara dönük olarak görsel dershane ve özellikle laboratuvarlarda icra edilmektedir.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olacak astsubay adayların öncelikle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yüzer birliklerinde Astsubay olarak alacağı görevleri başarı ile yerine getirebilmeleri maksadıyla, çağın teknolojik gelişmelerine paralel olarak bilimsel alt yapılarının geliştirilmesi esas alınmaktadır.

Bu kapsamda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde, milli ruhu, ATATÜRKÇÜLÜK bilincini geliştirici, milli birlik ve beraberliğe yönelik ilkeler ön planda tutulmaktadır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girmeye hak kazanan öğrenciler; Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı Altınova/YALOVA'da 4 hafta süreli Temel Askerlik (intibak) Eğitimine alınırlar.

Temel Askerlik (intibak) Eğitimini başarıyla bitirerek and içen aday öğrencilere "Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi" adı verilir. Bu öğrenciler, Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı ve okudukları programlar göz önünde tutularak sınıflara ayrılırlar.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin okulda almış oldukları nazari bilgileri, uygulamalı eğitimlerde geliştirmek ve gemi organizasyonları içinde koordineli çalışmayı öğretmek hedeflenmektedir.

Bu amaçla l'inci sınıfta okul gemileri ile 3 hafta süreli açık deniz eğitimi, 2'nci sınıfta Donanma Komutanlığına bağlı gemilerde tatbikatlara katılmak suretiyle, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine toplam 6 hafta süreli tatbiki eğitimler yaptırılır.

Eğitim ve Öğretim yılı içinde öğrencilere üstün denizcilik bilgisi yanında, mesleki bilgi ve teorik konuları geliştirip pekiştirmek amacıyla Deniz ve Kara birliklerinde uygulamalı eğitimler yaptırılır.

Öğrenciler ders dışı zamanlarını, ilgilendikleri muhtelif konulardaki eğitsel kollarda ve spor branşlarında çalışmalar yaparak değerlendirirler. Bunlar arasında müzik, tiyatro, fotoğrafçılık, gemicilik, atıcılık, atletizm, futbol, güreş, basketbol, voleybol gibi etkinlikler sayılabilir.

Ayrıca fırsat bulan öğrenciler çeşitli sanat ve kültürel faaliyetlerde ilgi alanlarında çalışmalar yapabilirler.

Okulların kapalı spor salonları, aletli jimnastik salonları, yüzme havuzlan ve tenis kortları bulunmaktadır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu parasız yatılıdır.

Öğrencilerin yiyecek, resmi giyecekleri, harçlık, eğitim ve sağlık ihtiyaçları Devlet tarafından karşılanır. Öğrencilere her ay Astsubay Çavuş maaşının belli oranında harçlık verilir.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri normal koşullarda (hafta sonu, milli ve dini bayramlar, resmi tatil günleri) izin yaptıkları gibi, iki ayn akademik yarı yıl arasında 15'er gün ve akademik yıl sonunda da doğrudan sınıf geçenler 30'ar güne kadar izin yapabilirler.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrenimleri sonunda başarılı olan öğrencilere sivil ve asker büyükler ile aileleri huzurunda Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmak üzere Astsubay Çavuş rütbesi ile diplomaları verilir.
iki yıllık Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu eğitiminden sonra Astsubay Çavuş olarak mezun olanların maaşları ise; ortak maaş gösterge tablosunun 9'uncu derece l'inci kademesinden başlatılır.

Mezun olan astsubay çavuşlara, maaş katsayısına ek olarak Silahlı Kuvvetler tazminatı, tayın bedeli, iş riski, iş güçlüğü tazminatları ödenmektedir.
Astsubay Çavuş olarak atamaları yapılan personelin, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan Orduevlerinden, yaz aylarında Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı Tesisleri (Kamplar)'nden ve Devlet konutlarından yararlanma hükümlerine göre lojmanlardan faydalanabilme hakları vardır.

__________________
en büyük servet itibardır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
astsubay, deniz, meslek, okulu, yüksek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu CtrL Ödev ve Tezler 0 07 Şubat 2014 21:23
Meslek okulu mezunları yaşadı Collettivo Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2008 12:54