IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2014, 23:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmgeleme Nasıl Yapılır




İmgeleme bireyin zihinsel olarak herhangi bir olguyu canlandırma yapmasıdır. Bu yapılan imajinasyon olarak tanımlanmaktadır. İmgeleme bireysel dönüşümlerde kullanılacak telkinlerle kombine edilerek, dönüşümün hem yoğunluğunu, hem de hızını arttıran zihinsel bir araç olduğunu çalışmalar belirlemiştir. İnsanlar her gün farkında bile olmadan çok sayıda imgeleme yapar. Bu imgelemeleri çoğu kişilerin temel ihtiyaçları olduğu zaman irade dışında gerçekleşmektedir. Örneğin bireyin acıkması halinde canının istediği bir yiyeceği düşünmesi, bunu kendi zihninde canlandırma yapması bir imgelemedir. Bunun yapılmasından sonra kişinin zihni kısa sürede kendini tatmine çalışır, ancak yemek yeme fiziksel olarak gerçekleşmediği sürece yemek yeme isteği kısa sürede giderek artmaya başlar. İmgeleme hakkında yapılan araştırmalarda ilginç bulgulara ulaşılmıştır. İmgelemeyi yapan kişi bunda kendi lehine karar verme eğilimi gösterir. Yani imgeleme yaptığı olguyla aynı doğrultuda karar karar verip, bu doğrultuda karar verme eğilimi gösterir. Buna örnek verilirse kendini yemek yerken imgelemiş olan kişi, daha sonra hemen yemek yeme eylemini gerçekleştirmeye çalışır.



İmgelemede insan beyninin çalışma prensipleri nedir?

İnsan beyni bir karar vermeden önce, bu kararın kendisine faydasını ve olumsuz sonuçlarını kararla ilişkilendirdiği söylemlerinin doğrultusunda belirler. Bu kişinin kararları dış dünyadan bağımsız olarak kendi algısal durumuyla belirlenmektedir. Eğer kişinin kararının faydaları daha fazlaysa bu yönde harekete geçilir, zararları daha fazlaysa bunu gerçekleştirme yapılmaz. Eğer beyin sesli bir şekilde konuşmuş olsaydı, ben sonuçta bu kararı verdim, çünkü bunun bana faydası daha çok gibi bir cümleyi söylerdi. Kararın fayda ve zarar oranı insan beyninin algısal duruşuyla ilgilidir. Kişi yemek yediğini imgelediği zaman eğer karnı acıktıysa, fayda algısı zarar algısına göre daha fazla olacaktır. Bu imgeleme kişinin yemek yeme kararını vermesini sağlar. Ancak kişi diyet halindeyse, yemek yemeyle ilgili imgeleme yapma kişinin yaptığı diyeti kenara bırakmasıyla ve yemek yemeyle sonuçlanacağından, zarar olgusunu arttıracaktır.

Bunun hatalı bir imgeleme olduğunu söyleyebiliriz. Kişi yemek yeme kararını aldığı zaman vücudunun fit olduğunu düşünür ve bunu hayal ederse burada zihindeki zarar olgusu ağır basacak ve yemek yeme kararı verilmesinin oranını düşürecektir. Sigarayı bırakma çabası olan kişinin, bu sırada zihninde sigara içtiğini düşünmesi onun sigara bırakma olasılığını azaltır. Bu yüzden yapılması gereken imgelemenin temeli imajinasyon yapılan olgunun daima hedefler doğrultusunda kurulmasıdır. Diyet yapan kişilerin kendilerine hedef olarak, sağlıklı bir yaşamı ve düzgün bir vücudu alması gerekir. Bu nedenle diyet yapan kişiler bu olguları imgelemelidir. Eğer diyet yapma ve yemek yememe imgeleme edilirse, zarar görme olasılığı artacak ve bu hatalı bir imgeleme olacaktır. Kişiler her gün farkında olmadan, kendi ihtiyaçları için bilinçaltında çok sayıda imgeleme yapar. İmajinasyonların bilinçli bir şekilde, iradenin doğrultusunda ve hedefler ışığında olması, kişinin hedeflerine ulaşmasında zihnindeki engelleri aşmasına örnek olacaktır.

İmgeleme yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

İmgeleme yapılırken kişi zihninde hedefini içeren görüntüleri en küçük detaylarına kadar incelemelidir. Düzgün, fit görünümlü bir vücut için, zihninizde canlandırdığınız görüntüde üzerinizde olan giysileri, çevrenizde bulunan kişileri ve ortamda olan tüm detayları incelemeniz gerekir. Düşünceler evrene yayılmış olan bir enerjidir. Benzer enerjiler her zaman birbirini çeker. Bu yüzden düşüncelerimizi kendi isteklerimize göre şekillendirebilirsek, yapılan imgelemelerle bunu kuvvetlendirir ve detaylandırırsak, isteklerimiz ve düşüncelerimiz bize çok hızlı şekilde gelecektir. Araştırmalar bir nesneye bakıldığı zaman, beynin bir kısmının aktif hale geldiğini tespit etmiştir. Ardından bu nesnenin görülmeden imgelenmesi sırasında beynin aynı kısmının aktif olduğunu belirlemiştir. Yani güzel görünümlü çiçekleri gördüğünüz zaman beyninizin bir kısmı aktif olurken, aynı çiçekleri imgeleme yaparsanız, beynin aynı kısmı aktif olmaya devam edecektir. Beyindeki hipofiz bezi imgelediklerinizle uyumlu olarak aynı frekanstaki kimyasalları salgılayıp, vücuda verecektir. Bundan anlaşılan beynin gerçek ve imgelenen arasındaki farkı ayırt etmemesidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nasıl, yapılır, İmgeleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Gül Nasıl Dikilir ve Bakımı Nasıl Yapılır ? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 13 Haziran 2013 23:35
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51