IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2019, 15:31   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
0–2 Yaş döneminde neler yapmalısınız?




Bebeğiniz iki yaşına gelmeden bunlara dikkat etmelisiniz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bebeğimizin beslenmesi, onun ileriki yaşlarda iştah problemi yaşayıp yaşamaması açısından son derece önemlidir. Bu dönemde, doğru beslenme tavırları sergilememiz temel oluşturacaktır. Bebeğimiz doğduğunda ilk problem meme emmesini sağlamak ve anne sütü verebilmektir. Bu dönemde ısrarcı olmadan bebeğiniz acıktıkça anne sütü almasını sağlayın. Anne sütü sağılarak bazı zamanlarda bebeği biberonla da beslersek her ikisine de alışmış olur bu da anneye kolaylık sağlar. Bebeğiniz yeterli miktarda süt aldıktan sonra memeden uzaklaşır. Aslında doğuştan itibaren açlık tokluk duygumuzu kontrol edebildiğimiz halde, annelerin en büyük kaygısı, bu dönemde yeteri kadar süt alıp alamadıklarını anlayamadıklarını düşünmektir. “Acaba yeteri kadar beslenebiliyor mu?” endişesi, ileride sıkıntılara yol açacaktır. Buna yeterli kilo alıp almadığı kaygısı da eklenmektedir.

İkinci 6 ayda en önemli problem katı gıdalara geçiş aşamasında yaşanmaktadır.

Bebeğiniz dış dünyaya ilgisini arttırdıkça, besin maddelerine karşı da ilgi gösterecektir. Sizin yediklerinize de bakmaya başlayacaktır. Onun için tehlike oluşturmayacak besin maddelerine dokunmasına, tatlarını almasına (ayrı ayrı) ağzına götürmesine damak zevkinin oluşmasına izin verin.

Bu dönemde;
• Yiyecekleri bulamaç (bir sürü yiyecek karıştırılıp robottan geçirme) haline getirmeyin ve hafif pütürlü olarak verin. Tek tek verin. Bu onun pütürlü yiyeceklere kolay alışmasını ve değişik yiyecekleri keşfederek bundan keyif almasını sağlayacaktır.



• Asla zorlamayın. Özelikle katı yiyeceklere geçerken yapılan zorlamalar, ve tüm yiyecekler karıştırılarak hazırlanan bulamaçlar, iştah problemlerinin temelini oluşturmaktadır. Bebeğiniz ilk başta yiyecekleri bir çay kaşığı kadar deneyecektir. Bazen reddedecektir. Sabırlı olun. Siz stresli olursanız bebeğiniz de olacaktır.



• Kirlenmeye hazırlıklı olun.



• Ona zaman tanıyın.



• Asla ısrar etmeyin.



• Her zaman aynı miktarda yemeyebilir bundan dolayı endişelenmeyin.



• Sorun olarak gördüğünüz çoğu şey aslında sorun değil bu geçişin doğal parçasıdır. Bu şekilde görmezseniz problemler büyüyerek devam eder. Bebeğiniz sizdeki tüm kaygıları hisseder ve alır, bunu unutmayın.



• Bebeğinizin kendi kendisini beslemesi için cesaretlendirici olun ve bu şekilde daha az besleneceği konusundaki yanlış inancınızı bırakın.



• Çeşitli gıdaları sunmaya devam edin. O an yemek istemezse ısrar etmeyin daha sonra değişik tatları denemeyi sürdürün. Ona sürekli yemek seçenekleri sunmayın acıkmasına ve kendinin talep etmesine izin verin.



Bir yaşına geldiğinde bebek artık ailenin bir üyesi haline gelir. Evde pişen her yemeği yiyebilir. Sofraya birlikte oturabilirsiniz. Yemek zamanı aile fertlerinin bir arada olabileceği anlar yaratma açısından da önemlidir. Bebeğiniz artık kendi kendine yeme konusunda daha fazla beceri sahibidir. Onun bu isteğine izin verin.



Psikolojik Danışman
Dilek Kırcaoğlu

Alıntıdır..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne baba, bebeklik, dikkat, ikiyaş, kreş, yuva


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aldatırken Yakaladınız! Ne Yapmalısınız? Elysian Aşk ve Sevgi Köşesi 3 18 Mayıs 2014 13:06
Bu Yaz Ne Yapmalısınız? N999 IF Ekstra 4 24 Mayıs 2012 02:36
Çocuklarınızın Konuşma Gelişimini Hızlandırmak İçin Neler Yapmalısınız? Ecrin Çocuk Sağlığı 0 20 Şubat 2012 21:22
Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Ne Yapmalısınız YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2009 12:02