IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2019, 23:13   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çoçuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sosyal gelişim
Sosyal gelişim, çocuğun toplumla ilişkisini ve toplum içerisindeki uyumunu ifade eder. 25 aylık bir bebek cinsiyet kavramını öğrendiği için erkek ve kadınlara ayrı ayrı davranış geliştirirken, 4 yaşında bir çocukta hayatı boyunca karşılaşacağı empati duygusu yeni gelişmeye başlar. Kendisini bir başkasının yerine koyarak düşünme durumu belirir ve çocukların oyunlarına da bu duygu yansıyacaktır. Peki 2 yaş civarı gelişen ve ‘’terrible two’’ olarak adlandırılan dönemin aslında kendi benliğini keşfetme dönemi olduğunu biliyor muydunuz? Eminiz, kimi zaman sizin çocuğunuzda da bu durum inatçılık, tutturma gibi şeylerle dışa vuruyordur. Bu tip durumlarda sakinleşmesini beklemeli ve onu herhangi bir şey için zorlamamalısınız.


Duygusal gelişim
Çocuk gelişimi üzerine yapılan araştırmalar, okul öncesi dönemde anne-baba ile geçirilen zamanın ve bu zaman dilimindeki kaliteli iletişimin; çocuğun duygusal gelişimi üzerinde olumlu etkilerini ortaya koyuyor. Anne-baba ile birlikte zaman geçirmek, çocuğun benlik algısını güçlendiriyor, anne-baba ile güvenli bir bağ kurmasına yardımcı oluyor. Öyleyse; çalışıyor bile olsanız akşam saatlerinde akıllı telefonlarınıza veda edip tüm odağınızı çocuğunuza verin. Birbirinize sorular sorun, oyun oynayın, kimi aktiviteler yapın. Unutmayın; her ay çocuğunuz farklı şekilde gelişir ve bu gelişimleri desteklemek için her ay birlikte eğitici ve destekleyici çalışmalar yapabilirsiniz.

Öz bakım becerileri
Çocuğun el, yüz yıkama, kendi kendine giyinebilme, yemeklerini yiyebilme, dişlerini fırçalama gibi temel ihtiyaçlarını içeren öz bakım becerileri kendiliğinden gelişmez. Yani; burada da onların size ihtiyaçları vardır. Bu konuda kimi çocuklar daha yavaş davranabilir. Böyle olduğunu düşünüyorsanız ona yardım ederek adım adım tek başına yapmasını sağlayabilirsiniz. Dişlerini düzenli olarak fırçalaması için onu teşvik etmek adına özendirici ürünler satın alın. Renkli bir diş fırçası, sevdiği karakterin üzerinde olduğu bir diş macunu gibi. Ama en önemlisi tüm bunları siz yapın ve çocuklarınızın gözlerinin her an sizin üzerinizde olduğunu unutmayın. En iyi öğrenme; görerek öğrenmedir.

Bilişsel gelişim
0-4 yaş arasında bilişsel gelişim oldukça hızlı şekilde ilerler. İki aylık bir bebek seslere dönüp bakabiliyorken, aynı bebek 4 yaşına geldiğinde tüm problemleri sezgisel yollarla çözmeye başlamıştır bile. 8 aylık bir bebek kendisine uzatılan oyuncağı tutabilirken, 4 yaşındaki aynı bebeğin kelime dağarcığında ortalama 2000 kelime yer alır. Bu yaşlarda hayali arkadaşlar edinebilirler. Sebep sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar. Sayı ile nesne arasında, meslekler ve kullandıkları araç gereçler arasında rahatlıkla ilişki kurabilirler. Çocuklarınızı bilişsel açıdan bu yaşlarda desteklemek için puzzle, oyun hamuru, resim yapma gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Bebeğinizin bilişsel gelişimi hızla değişirken bu dönemleri kaçırmamak adına hem eğlenip hem de öğrenebileceğiniz pek çok aktivite yapabilirsiniz. Her ay bebeğiniz için uygun aktivite setleri ile bilişsel gelişimlerini destekleyin, aktivite yapmaya zamanı olmayan anne ve babalar için de oldukça pratik bir çözüm olacaktır.
Fiziksel gelişim
Büyüme konusunda yapılan araştırmalar, çocuklarda iki yavaş, iki hızlı olmak üzere dört belirgin büyüme dönemi olduğunu gösteriyor. İlk 6 ay çocukların en hızlı büyüdüğü dönemdir. Her dönem aynı hızla devam etmez. 0-3 yaş arası motor becerileri gelişmeye başlar. Motor gelişimini desteklemek için oyun hamurlarını kullanabilir, küçük bir maşa yardımıyla tutma, yakalama gibi çalışmalar yapabilirsiniz. Kaba motor gelişmeleri ise daha ileri yaşlarda gelişir. Kaba motor gelişimlerini ve fiziksel ilerlemeyi desteklemek için çocuğunuzu ilgi duyduğu bir spora yönlendirebilirsiniz. Fiziksel gelişimde spor kadar önemli bir diğer şey; sağlıklı beslenme. Çocuğunuzun dengeli ve sağlıklı besinlerden oluşan öğünlerle günü tamamlamasını sağlayın.

Alıntıdır...

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuk gelişimi, okul öncesi eğitim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış Fotoğraflarında Dikkat Edilmesi Gerekenler Violent Fotoğrafçılık 1 26 Aralık 2014 22:46
Saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler Amelia Saç Modelleri ve Bakımı 0 01 Eylül 2014 19:41
Çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler neler Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Şubat 2013 20:36
Çocuk Eğitiminde Unutulmaması Gerekenler YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2009 11:56
Güneşlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Nisan 2008 10:36